Familie, Sanatate

Cum să scapi de colesterolul mărit

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Dacă te afli printre milioanele de persoane ce au un nivel al colesterolului ridicat, probabil cunoşti deja de la medicul tău că trebuie să ai un regim de viaţă bazat pe mâncare sănătosă, mişcare, poate chiar şi un tratament. Te întrebi însă dacă aceste sfaturi sunt suficiente sau mai există şi alte căi pe care să le urmezi?

Pentru a afla răspunsul la întrebare trebuie să ştii că este esenţial să îţi realizezi periodic analizele, dacă doreşti ca pe viitor să nu ai probleme de sănătate. Colesterolul face parte din grupa analizelor obligatorii, deoarece nivelul crescut al acestuia se află în strânsă legătură cu apariţia bolilor cardiovasculare, cauza numărul unu a apariţiei deceselor. Oamenii ce au un colesterol total de 240 mg/dL (miligrame pe decilitrii) sunt de două ori mai predispuşi la apariţia unui atac de cord, decât persoanele care au un colesterol de 200 mg/dL.

Este recomandat ca adulţii ce au peste 20 de ani să îşi verifice colesterolul măcar odată la 5 ani. La persoanele care prezintă un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace sau ale căror rezultate ale testelor prezintă motive de îngrijorare, screening-ul se face mai des.

În general nivelul colesterolului trebuie să fie următorul:

  • colesterolul total: mai mic de 190-200 mg/dL;
  • LDL (colesterol rău): mai mic de 120-130 mg/dL;
  • HDL (colesterol bun): mai mare de 40 mg/dL.

După cum se observă există două tipuri de colesterol: colesterol rău şi colesterol bun. În timp ce primul nu are voie să depăşească valoarea de mai sus, al doilea este în opoziţie, şi trebuie să se afle peste barem. Un nivel mic de colesterol bun (HDL-ul), duce în timp la apariţia bolilor de inimă.

Odată ce ai primit diagnosticul de colesterol mărit, instinctul tău va fi acela de a alege cât mai repede orice tratament recomandat de medic. Dacă nu ai un nivel foarte mare (aici este obligatoria intervenţia medicală), trebuie să mai ai în vedere şi alte opţiuni. Aşadar nu te alarma, calmează-te şi dezvoltă un plan ce te va ajuta toată viaţa.

În primul rând trebuie să te decizi împreună cu medicul specialist, ce tip de tratament (cel oferit de medicină convenţională sau terapii alternative) este eficient în cazul tău, şi trebuie să te interesezi în cât timp vei obţine rezultate.

În al doilea rând verifică dacă prezinţi factorii de risc ai apariţiei bolilor cardiovasculare. Unii dintre ei nu pot fi schimbaţi, spre exemplu: cei ce ţin de vârstă, sex sau istoricul familiei. Dacă prezinţi însă factori ce ţin de stilul de viaţă, aici totul depinde doar de tine. Modificările stilului de viaţa sunt obligatorii pentru planul tău de gestionare a colesterolului, indiferent de ce alte tratamente vei alege. Aşadar include în rutină zilnică: mâncatul sănătos, mişcarea, renunţarea la ţigări, evitarea stresului, consumul de fibre şi multivitamine.

 

Sursa: Prevention

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!
De ce a devenit divorţul un spectacol public? Ați observat cu câtă putere împarte un divorț lumea în două categorii de susţinători: pro el și pro ea?
5 deficienţe de minerale şi vitamine Cum le identificăm şi cum le tratăm?
Cauzele principale ale senzaţiei permanente de foame Doar ce ai terminat de mâncat și simți că îți este din nou foame? Află aici care sunt principalele motive ale senzaţiei de foame.
10 semne că relaţia voastră este pe sfârşite Chiar dacă ai investit sentimente şi îţi este teamă de singurătate, află care sunt semnele ce prevestesc o relaţie fără niciun viitor.
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
5 metode naturale care te scăpa de migrenă Migrenele sunt dureri cronice ce se pot întinde pe toată durata vieții și sunt asociate cu stări de greață, ameţeală și cu scăderea puterii de concentrare. Vezi cum poţi scăpa de ele în mod natural! ...
De ce apar cârceii și cum scăpăm de ei în mod natural Află cum să scapi rapid de aceste crampe musculare care îți perturbă somnul sau care nu te lasă să înoți.
Ridichea neagră, cel mai bun remediu natural pentru gripă și răceală Dacă faci parte din rândul persoanelor care răcesc des, folosește ridichea neagră pe post de remediu natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *