Familie, Sanatate

Cum să scapi de colesterolul mărit

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Dacă te afli printre milioanele de persoane ce au un nivel al colesterolului ridicat, probabil cunoşti deja de la medicul tău că trebuie să ai un regim de viaţă bazat pe mâncare sănătosă, mişcare, poate chiar şi un tratament. Te întrebi însă dacă aceste sfaturi sunt suficiente sau mai există şi alte căi pe care să le urmezi?

Pentru a afla răspunsul la întrebare trebuie să ştii că este esenţial să îţi realizezi periodic analizele, dacă doreşti ca pe viitor să nu ai probleme de sănătate. Colesterolul face parte din grupa analizelor obligatorii, deoarece nivelul crescut al acestuia se află în strânsă legătură cu apariţia bolilor cardiovasculare, cauza numărul unu a apariţiei deceselor. Oamenii ce au un colesterol total de 240 mg/dL (miligrame pe decilitrii) sunt de două ori mai predispuşi la apariţia unui atac de cord, decât persoanele care au un colesterol de 200 mg/dL.

Este recomandat ca adulţii ce au peste 20 de ani să îşi verifice colesterolul măcar odată la 5 ani. La persoanele care prezintă un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace sau ale căror rezultate ale testelor prezintă motive de îngrijorare, screening-ul se face mai des.

În general nivelul colesterolului trebuie să fie următorul:

  • colesterolul total: mai mic de 190-200 mg/dL;
  • LDL (colesterol rău): mai mic de 120-130 mg/dL;
  • HDL (colesterol bun): mai mare de 40 mg/dL.

După cum se observă există două tipuri de colesterol: colesterol rău şi colesterol bun. În timp ce primul nu are voie să depăşească valoarea de mai sus, al doilea este în opoziţie, şi trebuie să se afle peste barem. Un nivel mic de colesterol bun (HDL-ul), duce în timp la apariţia bolilor de inimă.

Odată ce ai primit diagnosticul de colesterol mărit, instinctul tău va fi acela de a alege cât mai repede orice tratament recomandat de medic. Dacă nu ai un nivel foarte mare (aici este obligatoria intervenţia medicală), trebuie să mai ai în vedere şi alte opţiuni. Aşadar nu te alarma, calmează-te şi dezvoltă un plan ce te va ajuta toată viaţa.

În primul rând trebuie să te decizi împreună cu medicul specialist, ce tip de tratament (cel oferit de medicină convenţională sau terapii alternative) este eficient în cazul tău, şi trebuie să te interesezi în cât timp vei obţine rezultate.

În al doilea rând verifică dacă prezinţi factorii de risc ai apariţiei bolilor cardiovasculare. Unii dintre ei nu pot fi schimbaţi, spre exemplu: cei ce ţin de vârstă, sex sau istoricul familiei. Dacă prezinţi însă factori ce ţin de stilul de viaţă, aici totul depinde doar de tine. Modificările stilului de viaţa sunt obligatorii pentru planul tău de gestionare a colesterolului, indiferent de ce alte tratamente vei alege. Aşadar include în rutină zilnică: mâncatul sănătos, mişcarea, renunţarea la ţigări, evitarea stresului, consumul de fibre şi multivitamine.

 

Sursa: Prevention

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
Horoscop săptămânal: 19 – 25 ianuarie 2015 Vezi ce-ți rezervă astrele în această săptămână!
7 modalităţi de îmbunătăţire a funcţiei ficatului La baza unei bune funcţionari a ficatului stau detoxifierea si consumul de legume crucifere. Ce sunt însă aceste legume crucifere şi cum ne ajută ele ficatul?
7 remedii naturale pentru muşcăturile de ţânţari Cu toţii ştim ce disconfort ne cauzează insuportabilii ţânţari! Următoarele remedii sunt simple, rapide, naturale şi eficiente, eliminând pe loc senzaţia de mâncărime.
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Ce faci când dietele nu dau rezultatele dorite Ai încercat toate dietele "la modă": Rina, Dukan, Ketogenică sau altele cu denumiri care mai de care mai pompoase, însă toate au dat greș? Ce ai spune de dieta regimului de viață sănătos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *