Familie, Sanatate

Cum să scapi de colesterolul mărit

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.

Dacă te afli printre milioanele de persoane ce au un nivel al colesterolului ridicat, probabil cunoşti deja de la medicul tău că trebuie să ai un regim de viaţă bazat pe mâncare sănătosă, mişcare, poate chiar şi un tratament. Te întrebi însă dacă aceste sfaturi sunt suficiente sau mai există şi alte căi pe care să le urmezi?

Pentru a afla răspunsul la întrebare trebuie să ştii că este esenţial să îţi realizezi periodic analizele, dacă doreşti ca pe viitor să nu ai probleme de sănătate. Colesterolul face parte din grupa analizelor obligatorii, deoarece nivelul crescut al acestuia se află în strânsă legătură cu apariţia bolilor cardiovasculare, cauza numărul unu a apariţiei deceselor. Oamenii ce au un colesterol total de 240 mg/dL (miligrame pe decilitrii) sunt de două ori mai predispuşi la apariţia unui atac de cord, decât persoanele care au un colesterol de 200 mg/dL.

Este recomandat ca adulţii ce au peste 20 de ani să îşi verifice colesterolul măcar odată la 5 ani. La persoanele care prezintă un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace sau ale căror rezultate ale testelor prezintă motive de îngrijorare, screening-ul se face mai des.

În general nivelul colesterolului trebuie să fie următorul:

  • colesterolul total: mai mic de 190-200 mg/dL;
  • LDL (colesterol rău): mai mic de 120-130 mg/dL;
  • HDL (colesterol bun): mai mare de 40 mg/dL.

După cum se observă există două tipuri de colesterol: colesterol rău şi colesterol bun. În timp ce primul nu are voie să depăşească valoarea de mai sus, al doilea este în opoziţie, şi trebuie să se afle peste barem. Un nivel mic de colesterol bun (HDL-ul), duce în timp la apariţia bolilor de inimă.

Odată ce ai primit diagnosticul de colesterol mărit, instinctul tău va fi acela de a alege cât mai repede orice tratament recomandat de medic. Dacă nu ai un nivel foarte mare (aici este obligatoria intervenţia medicală), trebuie să mai ai în vedere şi alte opţiuni. Aşadar nu te alarma, calmează-te şi dezvoltă un plan ce te va ajuta toată viaţa.

În primul rând trebuie să te decizi împreună cu medicul specialist, ce tip de tratament (cel oferit de medicină convenţională sau terapii alternative) este eficient în cazul tău, şi trebuie să te interesezi în cât timp vei obţine rezultate.

În al doilea rând verifică dacă prezinţi factorii de risc ai apariţiei bolilor cardiovasculare. Unii dintre ei nu pot fi schimbaţi, spre exemplu: cei ce ţin de vârstă, sex sau istoricul familiei. Dacă prezinţi însă factori ce ţin de stilul de viaţă, aici totul depinde doar de tine. Modificările stilului de viaţa sunt obligatorii pentru planul tău de gestionare a colesterolului, indiferent de ce alte tratamente vei alege. Aşadar include în rutină zilnică: mâncatul sănătos, mişcarea, renunţarea la ţigări, evitarea stresului, consumul de fibre şi multivitamine.

 

Sursa: Prevention

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
Ceai și sirop de ceapă – remedii naturale pentru tuse și răceală Remedii naturale pe bază de ceapă sunt extrem de eficiente. Încearcă-le și tu!
3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.
Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
Ce tip de tocător de legume este mai ferit de bacterii, cel lemn sau cel de plastic? Ştiai că tocătorul de legume este un adevărat focar de apariţie a microbilor, dacă nu este dezinfectat corespunzător? Una din cele mai întâlnite bacterii de pe tocătoare este Salmonela. Tu ce fel de t...
Afinele – aceste mici bobiţe sunt sănătate curată pentru organismul tău Le găsești din abundență în piețe și marketuri, așa că nu mai sta pe gânduri și consumă cât mai multe! Află care sunt multiplele beneficii ale afinelor, care înving cu mult antibioticele și chiar trat...
Multiplele beneficii ale florilor de salcâm Vezi pentru ce afecțiuni sunt utile florile de salcâm și cum trebuie să le folosești pentru cele mai bune rezultate.
Cele mai bune ceaiuri contra febrei Tu știi ce tip de ceai te scapă de febră?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *