Retete, Sanatate

Cum să mănânci sănătos şi săţios de post

Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!

Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!

Pentru a nu suferi de carenţe alimentare, respectă principiile unei nutriţii corecte pe toată perioada postului.
Alege astfel o alimentaţie diversificată dar hrănitoare în acelaşi timp formată din: legume, fructe proaspete şi uscate, soia, porumb, măsline, ciuperci, uleiuri de măsline sau soia şi condimente cât mai naturale.

Odată combinate, din aceste alimente vor rezulta nişte reţete foarte gustoase, aşa cum sunt prezentate şi pe pagina Caietul cu reţete:

Cartofi la cuptor cu boia şi rozmarin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 fire rozmarin proaspăt
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 linguriţă praf de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper

Mod de preparare

Curăţăm cartofii îi spălăm şi îi tăiem cuburi. Îi punem la fiert în apă cu sare şi 2 linguri ulei. Îi fierbem doar pe jumătate.

Scurgem cartofii de apă şi îi punem în tavă unsă cu ulei de măsline. Presăram sare, piper, boia şi praful de usturoi. Din loc în loc punem crenguţele de rozmarin. Îi stropim cu ulei de măsline.

Dăm la cuptor 10-15 minute. Sunt foarte buni atât consumaţi ca atare cât şi pe post de garnitură.

Vinete cu usturoi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingrediente:

  • 3-4 vinete lungi
  • 1 căpăţâna usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Alegem vinete lungi şi nu foarte groase. Le tăiem felii subţiri.

Încingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele părţi

Punem într-un vas un strat de vinete, apoi presăram sare şi piper, adăugăm usturoi pişat şi pătrunjel tocat mărunt. Repetăm operaţiunea până terminăm vinetele.

Turnam deasupra uleiul de măsline astfel încât să le acopere în totalitate.
Dăm la rece câteva ore ca să se întrepătrundă. Se servesc reci alături de câteva felii de pâine prăjită.
Sunt grozave mai ales în post!

Negresă de post cu merişoare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediente:

  • 2 căni faina
  • 1 cana zahăr
  • 1 cana merişoare
  • 3 linguri cacao
  • 1lingurita praf copt
  • 1 cana apă
  • 1/2 cana ulei
  • 400 gr gem caise

Mod de preparare:

Punem într-un vas ingredientele uscate (faină, cacao, zahărul şi praful de copt).

Le amestecăm şi punem apoi gemul, apă şi uleiul.

Mixam compoziţia apoi adăugăm merişoarele. Dacă nu aveţi merişoare le puteţi înlocui cu ce vă pofteşte inima: alune, caise uscate, stafide, nuci, etc.

Turnăm compoziţia în tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm la cuptor la foc mediu până începe să se desprindă de marginile tăvii.

Lăsăm să se răcească apoi tăiem cubuleţe.
Dacă doriţi puteţi face o glazură de cacao pentru ele.

Pentru mai multe retete, intraţi pe site.

Sursa art. + foto: Caietul cu retete

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.