Sanatate

Cum să îţi întăreşti rapid sistemul imunitar

Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!

Metodele naturiste reprezintă una din cele mai bune metode de creştere a imunităţii. Nu vă lăsaţi înşelaţi de produsele frumos colorate din comerţ, ce se vor a avea functia de crestere a imunitatii!

Înainte de a vorbi despre metodele propriu-zise de creştere a imunităţii, se impune clasificarea principalelor semne ce arată că ai probleme cu aceasta. Este foarte importantă precizarea lor, deoarece este posibil să te simţi rău din alte motive.

Consumul crescut de zahăr

Acesta este primul semn ce indică o imunitate scăzută. Cel mai bine este să încerci să renunţ treptat (dacă nu poţi brusc) la consumul de zahăr şi să înlocuieşti dulciurile cu fructele.

Nu consumi suficiente lichide

De aceea şi medicii insistă să consumăm cât mai multe lichide. O persoană cu imunitatea scăzută consuma foarte puţine lichide şi prin acest obicei nu face altceva decât să o scadă şi mai mult. Încearcă să bei zilnic între 8 şi 10 pahare de apă şi vei observa o schimbare semnificativă

Răceşti foarte des

Acesta este un semn clar de imunitate scăzută. Dacă observi că răceşti mult mai des decât alte persoane, înseamnă că sistemul tău imunitar este la pământ.

Ai nările uscate

Secreţiile nazale au funcţia de a acţiona ca o capcană pentru virusuri, eliminându-le din corp. Atunci când ai nările uscate germenii îţi invadează corpul, fără a întâmpina nici un obstacol.

Kilogramele în plus

Pe lângă faptul că greutatea este nesănătoasă pentru inima şi alte organe, aceasta îţi afectează în mod serios şi sistemul imunitar.

Nervozitatea

Stresul de lungă durată slăbeşte sistemul imunitar şi astfel acesta nu mai are capacitatea de a lupta cu bolile.Prezenţa stresului şi a nervozităţii în răceală sau în orice altă boală, duc la înrăutăţirea simptomelor.

Acum că am prezentat principalele semne ce indică o imunitate scăzută, vom prezenta principalele metode de creştere ale acesteia.

Mişcarea regulată

Cele 30 de minute de mişcare pe zi, te vor ajuta să reduci stresul şi îţi vor creşte considerabil imunitatea. Pentru a nu renunţa la acest obicei, practică ceva pe placul tău.

Consumă cât mai multe fructe şi legume

Fructele şi legumele cresc imunitatea într-un mod foarte simplu şi natural.
Cele mai recomandate sunt: usturoiul, ţelina, afinele, ciupercile, pepenii, varza, migdalele, spanacul, broccoli şi cartofii dulci. Poţi consuma şi suc natural din aceste tipuri de fructe, rezultatele fiind la fel de bune.

Plante care cresc imunitatea

Plantele au efecte benefice asupra imunităţii şi se recomandă consumarea a 2-3 căni de ceai pe zi. Principalele plante ce ajută la creşterea imunităţii sunt:

  • echinaceea;
  • valeriana;
  • salvia;
  • teiul;
  • brusturele;
  • rădăcină de lemn dulce;
  • cimbrişor;
  • ienupăr;
  • conuri de hamei.

Dormiţi suficient

Somnul, ne ajută sa combatem stresul şi ne întăreste imunitatea, asa ca este important sa dormim regulat si suficient de mult.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Sănătatea din farfurie – Ce sunt fibrele și cum ne mențin ele sănătoși? Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim sănătos, fibrele țin și bolile grave la distanță. Află care sunt alimentele cu cel mai mare conținut de fibre.
Scapă în mod natural de indigestie Ştiai că doar câteva de picături de acid clorhidric au puterea de a distruge orice ţesut din organismul uman, cauzând o durere intensă şi omorând toate celulele cu care intră în contact?
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Cauzele principale ale senzaţiei permanente de foame Doar ce ai terminat de mâncat și simți că îți este din nou foame? Află aici care sunt principalele motive ale senzaţiei de foame.
Afinele – aceste mici bobiţe sunt sănătate curată pentru organismul tău Le găsești din abundență în piețe și marketuri, așa că nu mai sta pe gânduri și consumă cât mai multe! Află care sunt multiplele beneficii ale afinelor, care înving cu mult antibioticele și chiar trat...
Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate...
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *