Sanatate

Cum să facem față mai ușor caniculei

Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.

Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.

Având în vedere faptul că ne confruntăm cu niște temperaturi extrem de crescute, medicii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să luăm în serios recomandările date de aceștia. Așadar, iată care sunt informațiile oferite de Direcția de Sănătate Publică:

  • În primul rând, trebuie să evităm pe cât posibil expunerea la soare în intervalul critic de canicula: 11-18. Persoanele care fie prin prisma meseriei, fie din alte motive, nu pot respecta acest sfat, trebuie să poarte pălării, să folosească creme cu protecție solară pe porțiunile de piele expuse la soare, să se îmbrace cu haine lejere (de bumbac sau în), de culoare deschisă și care să nu fie prea mulate, pentru a permite pielii să se aerisească și să poarte ochelari de soare. Acestea trebuie să aibă în permanență cu ele o sticlă de apă.
  • Dacă tot am adus în discuție consumul de apă, se recomandă consumul a minim 2 l de lichide. Chiar dacă nu vă este sete, încercați să beți un pahar cu apă la fiecare jumătate de oră pentru a preveni deshidratarea cauzată de transpirația excesivă.
  • Pentru a vă mai răcori faceți dușuri cu apă ușor călduță, fără a vă șterge însă total de apă. Nu consumați în exces lichide foarte reci sau înghețată, deoarece vă vor face să vă fie și mai cald și în plus vă expuneți pericolului de a răci.
  • Persoanele cu probleme cardiace și predispuse atacurilor cerebrale trebuie să fie extrem de precaute în această perioadă, și să evite cât mai mult deplasările sau expunerea la soare.
  • Consumați cât mai multe fructe, legume, iaurturi, semințe și evitați tutunul, alcoolul, cafeaua, băuturile carbogazoase sau energizante.
  • În locuințe, nu se recomandă folosirea ventilatoarelor dacă temperaturile depășesc 32 de grade C, iar aerul condiționat trebuie să fie reglat sub cinci grade față de temperatură ambientală. Trageți jaluzelele sau draperiile peste geamurile expuse la soare și deschideți-le doar dimineața sau seara. Nu folosiți aparatele electrocasnice în exces pentru a nu crește și mai mult temperatura din încăpere.
  • Evitați consumul de mâncăruri procesate și grase și mai ales, acordați o mare importanță felului în care arată alimentele pe care le cumpărați, pentru a elimina riscul aparițiilor toxiinfecțiilor.
  • Ieșiți la plimbări de seară, atunci când aerul devine din nou respirabil și încercați să vă puneți la somn cât mai devreme. Corpul se resimte din plin după aceste zile caniculare și are nevoie de mai multă odihnă pentru a se reface.
  • Nu lăsați absolut deloc copiii sau animalele de companie în mașini deoarece sufocarea și leșinul  survin rapid!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Beneficiile vitaminei C pentru organism Este cea mai populară dintre vitamine, însă îşi merită acest renume datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
6 beneficii ale consumului moderat de cafea Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!
Află cum poţi scăpa de dureri cu ajutorul uleiurilor esenţiale Aflaţi care sunt aceste uleiuri, ce dureri combat şi cum se folosesc.
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Top 3 băuturi care te ajută să obții un abdomen plat Ingredientele din aceste băuturi sunt cei mai mari inamici ai grăsimii de pe abdomen!
Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *