Sanatate

Cum să facem față mai ușor caniculei

Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.

Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.

Având în vedere faptul că ne confruntăm cu niște temperaturi extrem de crescute, medicii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să luăm în serios recomandările date de aceștia. Așadar, iată care sunt informațiile oferite de Direcția de Sănătate Publică:

  • În primul rând, trebuie să evităm pe cât posibil expunerea la soare în intervalul critic de canicula: 11-18. Persoanele care fie prin prisma meseriei, fie din alte motive, nu pot respecta acest sfat, trebuie să poarte pălării, să folosească creme cu protecție solară pe porțiunile de piele expuse la soare, să se îmbrace cu haine lejere (de bumbac sau în), de culoare deschisă și care să nu fie prea mulate, pentru a permite pielii să se aerisească și să poarte ochelari de soare. Acestea trebuie să aibă în permanență cu ele o sticlă de apă.
  • Dacă tot am adus în discuție consumul de apă, se recomandă consumul a minim 2 l de lichide. Chiar dacă nu vă este sete, încercați să beți un pahar cu apă la fiecare jumătate de oră pentru a preveni deshidratarea cauzată de transpirația excesivă.
  • Pentru a vă mai răcori faceți dușuri cu apă ușor călduță, fără a vă șterge însă total de apă. Nu consumați în exces lichide foarte reci sau înghețată, deoarece vă vor face să vă fie și mai cald și în plus vă expuneți pericolului de a răci.
  • Persoanele cu probleme cardiace și predispuse atacurilor cerebrale trebuie să fie extrem de precaute în această perioadă, și să evite cât mai mult deplasările sau expunerea la soare.
  • Consumați cât mai multe fructe, legume, iaurturi, semințe și evitați tutunul, alcoolul, cafeaua, băuturile carbogazoase sau energizante.
  • În locuințe, nu se recomandă folosirea ventilatoarelor dacă temperaturile depășesc 32 de grade C, iar aerul condiționat trebuie să fie reglat sub cinci grade față de temperatură ambientală. Trageți jaluzelele sau draperiile peste geamurile expuse la soare și deschideți-le doar dimineața sau seara. Nu folosiți aparatele electrocasnice în exces pentru a nu crește și mai mult temperatura din încăpere.
  • Evitați consumul de mâncăruri procesate și grase și mai ales, acordați o mare importanță felului în care arată alimentele pe care le cumpărați, pentru a elimina riscul aparițiilor toxiinfecțiilor.
  • Ieșiți la plimbări de seară, atunci când aerul devine din nou respirabil și încercați să vă puneți la somn cât mai devreme. Corpul se resimte din plin după aceste zile caniculare și are nevoie de mai multă odihnă pentru a se reface.
  • Nu lăsați absolut deloc copiii sau animalele de companie în mașini deoarece sufocarea și leșinul  survin rapid!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ce faci când dietele nu dau rezultatele dorite Ai încercat toate dietele "la modă": Rina, Dukan, Ketogenică sau altele cu denumiri care mai de care mai pompoase, însă toate au dat greș? Ce ai spune de dieta regimului de viață sănătos?
Cum să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui Ţi se umfla mâinile şi picioarele datorită retenţiei apei, şi simţi furnicături şi înţepături la nivelul acestora? Află că acestea sunt simptomele comune ale unei circulaţii deficitară a sângelui....
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Cum să îţi menţii inima cât mai sănătoasă Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt de o importanţă vitală în menţinerea sănătăţii inimii.
Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt Fie că este dezlegare la pește sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să te asiguri că peștele pe care urmează să-l cumperi este proaspăt! Iată cum!
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Dr. Oz: Armele secrete de combatere a celulitei Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să c...
Multiplele beneficii ale florilor de salcâm Vezi pentru ce afecțiuni sunt utile florile de salcâm și cum trebuie să le folosești pentru cele mai bune rezultate.
De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *