Sanatate

Cum să eviţi uscarea manilor și a buzelor pe timp de iarnă

Trecerea bruscă de la aerul cald din interior la frigul de afară afectează pielea, uscând-o rapid și cauzând astfel iritaţii și senzaţii de mâncărime. Îngrijeşte-ţi pielea corespunzător și astfel vei evita toate aceste neplăceri.

Trecerea bruscă de la aerul cald din interior la frigul de afară afectează pielea, uscând-o rapid și cauzând astfel iritaţii și senzaţii de mâncărime. Îngrijeşte-ţi pielea corespunzător și astfel vei evita toate aceste neplăceri.

1. Hidratează-ţi pielea

Hidratarea trebuie să vină din interior așa că bea zilnic între 8 și 10 pahare de apă. În acest fel îți vei hidrata suficient pielea și vei elimina toate toxinele din corp.

2.  Evită chimicalele

Pielea ta nu va fi niciodată pregătită pentru avalanşa de produse chimice existente pe piață așa că încearcă să le eviţi. Soluţiile puternice de curăţare sunt dușmanul numărul 1 al mâinilor așa că de fiecare dată când le folosești protejează-ţi mâinile cu mănuși. Deasemenea incearcă să eviţi produsele de înfrumuseţare ieftine si pline de chimicale si optează cat mai des pentru cele naturale pe care le poti achizitiona de la magazinele specializate sau pe care le poti prepara chiar tu acasa.

3. Exfoliază-ţi pielea

Prin exfoliere îți îndepărtezi toate celule moarte, ce dau de cele mai multe ori aspectul de piele uscată.
O metodă excelentă de exfoliere consta în folosirea bicarbonatului de sodiu. Acesta se poate întinde pe toată faţa umedă, inclusiv pe buze si maini și apoi se lasă să acţioneze câteva minute, după care se clăteşte cu apa din abundenţă. Vei simţi cum fiecare por îţi este curăţat în profunzime, iar apoi poţi să iti aplici balsamul de buze şi o cremă hidratantă.

4. Șterge-te bine pe mâini după fiecare spalare

După fiecare spălare, ai grijă să îți ștergi foarte bine mainile. Dacă nu faci acest lucru, atunci când pleci prin frig, pielea îți va fi predispusă la uscare și crăpare.

5. Poartă mănuși

Pentru a avea mâini catifelate și frumoase ai grijă să porți mănuși de fiecare dată când ieși din casă.

6. Foloseşte balsam de buze și cremă atunci când ieşi afară

Balsamul de buze trebuie folosit în orice anotimp. Iarna ştim cu toţii ca buzele suferă cel mai mult datorită frigului, dar şi vara datorită căldurii mari, buzele se pot crăpa şi pot fi foarte uşor radiate.

7. Nu îţi umezi buzele

În primul rând saliva îţi va îndepărta balsamul şi dacă afară bate vântul buzele tale se vor crăpa foarte tare de fiecare dată când le umezeşti.

8. Evită să îţi muşti buzele

Atunci când simţi că doreşti să faci acest gest mai bine opreşte-te, pentru ca în acest mod îţi poţi răni buzele şi le faci să se usuce foarte repede.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Care este importanţa micului dejun Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!
Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.
Metalele grele – metode complete de prevenire şi eliminare din organism Chiar şi tu poţi fi intoxicat/ă, deoarece metalele grele pătrund în organism prin alimentaţie, apă, aer sau vaccin. Află ce simptome dau şi cum să le elimini în mod natural.
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Cum se distinge mierea naturală de cea artificială? Peste tot auzi vorbindu-se despre beneficiile mierii pentru sănătate, însă cum verificăm dacă aceasta este cu adevărat naturală şi nu un produs falsificat, ce ne poate face mai mult rău decât bine?...
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!
Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *