Sanatate

Cum să ai parte de un somn liniştit

Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.

Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.

Somnul are o mare importanţă în viaţa noastră, deoarece prin acesta ne deconectăm de la realitate şi ne dăm practic un restart pentru a începe o nouă zi. Prin somn reuşim să procesăm tot ce trăim în timpul zilei şi prin vise, cu ajutorul puterii subconştientului reuşim să trecem sau să rezolvăm anumite probleme ce ţin de mental.

Stresul creşte în fiecare zi şi ne este din ce în ce mai greu să avem un somn liniştit şi odihnitor. De multe ori ne trezim foarte obosiţi şi fără vlagă dimineaţa, ca şi cum nu am fi dormit deloc. O problemă ce nu ne permite să ne odihnim aşa cum trebuie, o reprezintă carenţa din alimentaţie.

De ce ne este greu să adormim?

Cauza o reprezintă lipsa de magneziu ce stă şi la baza apariţiei depresiilor şi a tulburărilor mentale. Soluţia o reprezintă consumul legumelor de culoare verde, de nuci, de anumite tipuri de peşte, seminţe de dovleac şi susan.

fruit-vegetables_2601

De ce ne trezim în timpul nopţii?

Deficienţa de potasiu reprezintă motivul. Cea mai bună sursă de potasiu o găsiţi direct în alimente şi nu neapărat în pastile.

Bananele (conţin 10 % din cantitatea zilnică recomandată), fasolea, cartofii copţi şi avocado reprezintă de asemenea alte surse excelente de potasiu.

yellow-bananas-wallpapers-desktop

De ce ne simţim foarte obosiţi în timpul zilei?

Dimineaţa când ne trezim, suntem conştienţi de faptul că am dormit destul de bine, însă tot ne simţim foarte obosiţi. Aceasta oboseală persistă şi în timpul zilei şi sunt asociate cu o stare permanentă de somnolenţă. Cauza o reprezintă lipsa vitaminei D.

Cea mai importantă sursă de vitamina D o reprezintă expunerea la soare. Sursele alimentare de vitamina D sunt: somonul, tonul, peştele spadă.

salmon2_edited-1

În concluzie, dacă aveţi probleme cu somnul consumaţi cât mai multe alimente ce conţin potasiu, magneziu şi vitamina D.

sursa art. Descopera.ro

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Dr. Oz: Armele secrete de combatere a celulitei Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să c...
Smoothie din iaurt grecesc și fructe de pădure Slăbește rapid cu ajutorul acestui smoothie delicios și extrem de ușor de preparat!
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!
Știai că gutuia are peste 100 de proprietăți benefice pentru organism? Aceste fructe aromate ne ajută să slăbim, ne întăresc sistemul imunitar și astfel ne feresc de răcelile sezoniere. Însă lista numeroaselor beneficii nu se oprește aici!
Top 5 shake-uri verzi ce ajută la slăbire Căutaţi o băutură delicioasă şi sănătoasă care să vă ajute să slăbiţi cât mai rapid? Atunci acest articol vă va fi de mare folos!
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
De ce este bine să mănânci semințe de floarea-soarelui Modestele semințe de floarea-soarelui combat cu succes arterioscleroza, însă lista beneficiilor acestora continuă. Află la ce mai sunt bune!
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *