Sanatate

Cum să ai parte de un somn liniştit

Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.

Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.

Somnul are o mare importanţă în viaţa noastră, deoarece prin acesta ne deconectăm de la realitate şi ne dăm practic un restart pentru a începe o nouă zi. Prin somn reuşim să procesăm tot ce trăim în timpul zilei şi prin vise, cu ajutorul puterii subconştientului reuşim să trecem sau să rezolvăm anumite probleme ce ţin de mental.

Stresul creşte în fiecare zi şi ne este din ce în ce mai greu să avem un somn liniştit şi odihnitor. De multe ori ne trezim foarte obosiţi şi fără vlagă dimineaţa, ca şi cum nu am fi dormit deloc. O problemă ce nu ne permite să ne odihnim aşa cum trebuie, o reprezintă carenţa din alimentaţie.

De ce ne este greu să adormim?

Cauza o reprezintă lipsa de magneziu ce stă şi la baza apariţiei depresiilor şi a tulburărilor mentale. Soluţia o reprezintă consumul legumelor de culoare verde, de nuci, de anumite tipuri de peşte, seminţe de dovleac şi susan.

fruit-vegetables_2601

De ce ne trezim în timpul nopţii?

Deficienţa de potasiu reprezintă motivul. Cea mai bună sursă de potasiu o găsiţi direct în alimente şi nu neapărat în pastile.

Bananele (conţin 10 % din cantitatea zilnică recomandată), fasolea, cartofii copţi şi avocado reprezintă de asemenea alte surse excelente de potasiu.

yellow-bananas-wallpapers-desktop

De ce ne simţim foarte obosiţi în timpul zilei?

Dimineaţa când ne trezim, suntem conştienţi de faptul că am dormit destul de bine, însă tot ne simţim foarte obosiţi. Aceasta oboseală persistă şi în timpul zilei şi sunt asociate cu o stare permanentă de somnolenţă. Cauza o reprezintă lipsa vitaminei D.

Cea mai importantă sursă de vitamina D o reprezintă expunerea la soare. Sursele alimentare de vitamina D sunt: somonul, tonul, peştele spadă.

salmon2_edited-1

În concluzie, dacă aveţi probleme cu somnul consumaţi cât mai multe alimente ce conţin potasiu, magneziu şi vitamina D.

sursa art. Descopera.ro

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....
Scapă în mod natural de indigestie Ştiai că doar câteva de picături de acid clorhidric au puterea de a distruge orice ţesut din organismul uman, cauzând o durere intensă şi omorând toate celulele cu care intră în contact?
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate...
8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă...
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului Farmacia naturii îți oferă niște plante și condimente numai bune pentru sănătatea ta. Profită din plin de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *