Sanatate

Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Cum luptă corpul nostru cu temutul cancer?

Corpul luptă cu viruşii, cancerul, fungile şi cu bacteriile prin intermediul celulelor sanguine albe. Aceste celule sanguine se bazează pe anumite substanţe nutritive pentru a-şi duce la bun sfârşit lupta cu celulele canceroase şi pentru a te menţine în viaţă.

Corpul uman este o adevărată maşină construită să supravieţuiască chiar şi în cele mai urâte scenarii posibile. Corpul tău se naşte cu un sistem imunitar foarte puternic, însă acesta este slăbit şi „intoxicat” pe tot parcursul vieţii.

 Cum ne fortificam sistemul imunitar pentru a învinge cancerul?

Există o enzime specială „ornitin decarboxilază”, pe care celulele canceroase o multiplica. Dacă ai reuşi să blochezi aceasta enzimă, ai avea cea mai mare şansă de vindecare, deoarece în acest fel „tai răul din rădăcină” şi celulele mutante şi-ar pierde principala sursă de „combustibil”.

Care este rolul usturoiului în această luptă?

Foarte eficient în stoparea multiplicării acestei enzime este usturoiul. Dacă alegi să îl foloseşti ca şi tratament, trebuie să îl consumi proaspăt, să îl zdrobeşti şi să îl laşi să stea minim 15 minute. Aceasta este perioada necesară producerii compuşilor anticancer.

În studiile recent efectuate, s-a observat că usturoiul elimină moleculele cancerigene ce sunt localizate la nivelul ficatului şi al colonului. El ajută ficatul să distrugă aceste molecule mutante, prevenind de asemenea apariţia tumorilor şi în alte zone ale corpului: stomac, col uterin etc.

Pe lângă toate aceste beneficii, usturoiul mai previne apariţia diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arterială, scade nivelul colesterolului şi al glicemiei şi este diuretic.

Sursa: naturalnews sfaturimedicale

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Dr. Oz: Armele secrete de combatere a celulitei Dacă ai încercat toate metodele de combatere a celulitei şi nu ai obţinut rezultatele dorite, nu trebuie să îţi pierzi speranţa. Dr. Oz sustine ca există numeroase puternice arme, ce te pot ajuta să c...
Care este importanţa micului dejun Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!
Cum te scapă caju de stres Datorită conținutului crescut de magneziu, caju devine o bună armă de combatere a stresului. Află cum trebuie să-l consumi pentru efecte maxime!
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Cum să ai parte de un somn liniştit Spune nu insomniei şi nopţilor agitate, cu ajutorul metodelor naturale.
Remedii naturiste care te scapă de durerile menstruale Durerile menstruale te fac să te gândești cu înfrigurare la perioada delicată a lunii? Scapă de ele cu ajutorul remediilor oferite de natură!
4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *