Sanatate

Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Cum luptă corpul nostru cu temutul cancer?

Corpul luptă cu viruşii, cancerul, fungile şi cu bacteriile prin intermediul celulelor sanguine albe. Aceste celule sanguine se bazează pe anumite substanţe nutritive pentru a-şi duce la bun sfârşit lupta cu celulele canceroase şi pentru a te menţine în viaţă.

Corpul uman este o adevărată maşină construită să supravieţuiască chiar şi în cele mai urâte scenarii posibile. Corpul tău se naşte cu un sistem imunitar foarte puternic, însă acesta este slăbit şi „intoxicat” pe tot parcursul vieţii.

 Cum ne fortificam sistemul imunitar pentru a învinge cancerul?

Există o enzime specială „ornitin decarboxilază”, pe care celulele canceroase o multiplica. Dacă ai reuşi să blochezi aceasta enzimă, ai avea cea mai mare şansă de vindecare, deoarece în acest fel „tai răul din rădăcină” şi celulele mutante şi-ar pierde principala sursă de „combustibil”.

Care este rolul usturoiului în această luptă?

Foarte eficient în stoparea multiplicării acestei enzime este usturoiul. Dacă alegi să îl foloseşti ca şi tratament, trebuie să îl consumi proaspăt, să îl zdrobeşti şi să îl laşi să stea minim 15 minute. Aceasta este perioada necesară producerii compuşilor anticancer.

În studiile recent efectuate, s-a observat că usturoiul elimină moleculele cancerigene ce sunt localizate la nivelul ficatului şi al colonului. El ajută ficatul să distrugă aceste molecule mutante, prevenind de asemenea apariţia tumorilor şi în alte zone ale corpului: stomac, col uterin etc.

Pe lângă toate aceste beneficii, usturoiul mai previne apariţia diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arterială, scade nivelul colesterolului şi al glicemiei şi este diuretic.

Sursa: naturalnews sfaturimedicale

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Cea mai simplă reţetă de suc anti răceală Și cea mai bună! Această rețetă conține 3 ingrediente recunoscute pentru puterea de a combate răceală și gripă. Încearc-o și tu!
Multiplele beneficii ale socului pentru sănătate Socul este un remediu extraordinar pe care natura ni-l oferă din abundenţă şi mai ales gratis! De ce să nu profităm din plin de beneficiile acestuia?
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Tratamente cu uleiuri esenţiale pentru picioare şi glezne umflate Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept "recompensă" nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor ...
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
10 gustări sănătoase care nu-ți afectează silueta Iată ce trebuie să mănânci la serviciu pentru a nu ceda tentației de a consuma ceva dulce! În plus, aceste gustări sănătoase țin la distanță stresul și oboseala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *