Sanatate

Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.

Cum luptă corpul nostru cu temutul cancer?

Corpul luptă cu viruşii, cancerul, fungile şi cu bacteriile prin intermediul celulelor sanguine albe. Aceste celule sanguine se bazează pe anumite substanţe nutritive pentru a-şi duce la bun sfârşit lupta cu celulele canceroase şi pentru a te menţine în viaţă.

Corpul uman este o adevărată maşină construită să supravieţuiască chiar şi în cele mai urâte scenarii posibile. Corpul tău se naşte cu un sistem imunitar foarte puternic, însă acesta este slăbit şi „intoxicat” pe tot parcursul vieţii.

 Cum ne fortificam sistemul imunitar pentru a învinge cancerul?

Există o enzime specială „ornitin decarboxilază”, pe care celulele canceroase o multiplica. Dacă ai reuşi să blochezi aceasta enzimă, ai avea cea mai mare şansă de vindecare, deoarece în acest fel „tai răul din rădăcină” şi celulele mutante şi-ar pierde principala sursă de „combustibil”.

Care este rolul usturoiului în această luptă?

Foarte eficient în stoparea multiplicării acestei enzime este usturoiul. Dacă alegi să îl foloseşti ca şi tratament, trebuie să îl consumi proaspăt, să îl zdrobeşti şi să îl laşi să stea minim 15 minute. Aceasta este perioada necesară producerii compuşilor anticancer.

În studiile recent efectuate, s-a observat că usturoiul elimină moleculele cancerigene ce sunt localizate la nivelul ficatului şi al colonului. El ajută ficatul să distrugă aceste molecule mutante, prevenind de asemenea apariţia tumorilor şi în alte zone ale corpului: stomac, col uterin etc.

Pe lângă toate aceste beneficii, usturoiul mai previne apariţia diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arterială, scade nivelul colesterolului şi al glicemiei şi este diuretic.

Sursa: naturalnews sfaturimedicale

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....
Ce tip de tocător de legume este mai ferit de bacterii, cel lemn sau cel de plastic? Ştiai că tocătorul de legume este un adevărat focar de apariţie a microbilor, dacă nu este dezinfectat corespunzător? Una din cele mai întâlnite bacterii de pe tocătoare este Salmonela. Tu ce fel de t...
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Cum să facem față mai ușor caniculei Pentru a nu vă expune pericolelor cauzate de temperaturile extreme din aceste zile, respectați sfaturile date de specialiști.
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...
Lipsa micului dejun duce la îngrăşare? Află tot ce trebuie să ştii despre importanţa micului dejun!
10 utilizări nebănuite ale usturoiului În cele ce urmează voi enumera 10 utilizări mai mult sau mai puţin obişnuite ale usturoiului:
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *