Sanatate

Cauzele principale ale senzaţiei permanente de foame

Doar ce ai terminat de mâncat și simți că îți este din nou foame? Află aici care sunt principalele motive ale senzaţiei de foame.

Doar ce ai terminat de mâncat și simți că îți este din nou foame? Află aici care sunt principalele motive ale senzaţiei de foame.

1. Stresul

Stresul reprezintă cauza numărul unu în apariţia senzaţiei de foame. Persoanele nervoase, anxioase și stresate tind să mănânce haotic și necontrolat, de fiecare dată când se afla în situații dificile. Atunci când nu mai fac fata stresului ele își găsesc în mâncare un refugiu și o modalitate de a face faţă situației. Mănâncă până se calmează și doar după ce apare senzația de relaxare își dau seama că au exagerat, incepand să se simtă rău și să aibă dureri de stomac. Pentru a scăpa de această problemă persoanele respective trebuie să conştientizeze că ceea ce fac este greșit, ca mâncarea nu reprezintă o sursă de alinare și că mai devreme sau mai târziu această practica îi va îmbolnăvi.

2. Variaţia bruscă a nivelului de glicemie

Apariţia senzaţiei de foame la scurt timp după ce ai mâncat, se poate datora și unei schimbări bruşte a nivelului de glicemie.
Atunci când servesti un mic dejun sau o gustare ce conține zahăr, glicemia iti va crește și apoi iti va scădea rapid, provocând astfel o senzație de gol în stomac.

3. Cauze digestive

Gastrita și ulcerul provoacă o permanentă senzație de foame la fel ca si fenomenul de încetinire a golirii stomacului. Doar o investigație medicală poate stabili dacă este vorba despre o întârziere a a evacuării alimentelor.

4. Lipsa de somn

Privarea de somn este asociata cu senzația intensă de foame. Astfel cu cât dormi mai puțin cu atât a doua zi vei fi mai înfometată. Mai mult, atunci când nu dormi suficient și la ore regulate, corpul îți cere să consumi cât mai multe alimente bogate în calorii și carbohidraţi pentru a compensa lipsa de energie.

5. Lipsa micului dejun

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. De fiecare dată când sari peste acesta, îți privezi corpul de energia necesară pentru trezire și pentru desfăşurarea activităţilor matinale. Persoanele ce nu iau micul dejun sunt mai nervoase și reușesc cu greu să se concentreze. Acestora le este foame toată ziua și tind să mănânce mai mult la prânz și cina.

6. Ești la menstruatie

Această cauză deşi este considerată de multe femei un mit, este cât se poate de reală. Cum este posibil acest lucru? In timpul menstruaţiei crește nivelul de progesteron și astfel apare senzația de foame și pofta excesivă de dulciuri, în special de ciocolată.

7. Îți este sete

Multe persoane confunda senzația de sete cu pofta de mâncare. Pentru a nu cădea în această capcană, înainte de a începe să mănânci bea un pahar cu apă. Dacă senzație de foame a dispărut înseamnă că îți era doar sete.

8. Plictiseala

Atunci când nu ești implicată în nici o activitate, simți nevoia să mănânci. Pentru a scăpa de această senzație realizează diferite activități pentru a-ti distrage atentia de la mancare.

9. Nu respecţi cele trei mese ale zilei

Eşti tot timpul pe fugă, şi nu îţi permiţi „luxul” de a lua trei mese pe zi.  Mănânci când ai timp şi în majoritatea cazului îţi alegi hrana rece, semipreparata sau „ronţăi” câte ceva. Toate aceste tipuri de mâncare de gen junk-food, bogate doar in calorii si carbohidrati, îţi vor crea şi mai multă foame. Energia furnizată de ele se termină rapid, aşa că cel mai bine optează pentru un regim de hrană sănătos. Include cât mai multe fructe, legume şi fibre în dietă şi vei observa cum senzatie de satietate este de o durata mai mare.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...
Beneficiile vitaminei C pentru organism Este cea mai populară dintre vitamine, însă îşi merită acest renume datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Multiplele beneficii ale florilor de salcâm Vezi pentru ce afecțiuni sunt utile florile de salcâm și cum trebuie să le folosești pentru cele mai bune rezultate.
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!
Care este importanţa micului dejun Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *