Sanatate

Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale?

Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?

Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?

Se susţine de foarte mult timp că sucul de portocale este un adevărat elixir pentru sănătate. Aşadar te-ai hotărât să accepţi acest sfat şi bei suc de portocale fie că te simţi rău, sau bine. Te-ai gândit vreodată dacă ştii cu adevărat cât de sănătos este sucul de portocale în realitate?
În continuare vom enumera avantajele şi dezavantajele sucului de portocale:

Avantaje:

 • sucul de portocale este foarte bun pentru sănătate dacă este consumat cu moderaţie;
 • îţi furnizează nutrimentele necesare unei bune funcţionări a organismului, care ţin la distanţă o serie întreagă de afecţiuni;
 • conţine vitamina C, vitamina A, calciu, potasiu, magneziu, carbohidraţi şi acid folic;
 • în comparaţie cu sucul de mere, cel de portocale conţine un nivel mai ridicat de potasiu. O cantitate sănătoasă de potasiu reduce riscul de apariţie a mai multor boli, printre care: hipertensiune arterială, atac de cord sau cerebral, a pietrelor la rinichi sau a osteoporozei;
 • conţine hesperidina, care este un flavonoid găsit un multe citrice. Acesta ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a cancerului şi a Alzheimerului;
 • sucul de portocale conţine de asemenea bioflavonoide, care acţionează ca şi antioxidanţi;
 • vitamina C conţinută de portocale, îţi întăreşte sistemul imunitar;
 • de asemenea această băutură poate să ajute rapid un diabetic, atunci când are nivelul de zahăr din sânge prea mic.

Dezavantaje:

 • în comparaţie cu fructul în sine, sucul nu conţine fibre;
 • cantitatea mare de fructoza ce se găseşte în suc devine periculoasă dacă este consumată prea des;
 • datorită acidului, sucul de portocale afectează smalţul dinţilor;

Concluzia: Cea mai bună variantă este desigur consumarea fructului în sine, deoarece conţine zahăr natural, ce ajunge treptat în sânge datorită fibrelor.Dacă doreşti să consumi suc de portocale, încearcă să îl bei neîndulcit şi evită-l pe cel cu zahăr adăugat. Limitează-te la maxim două, trei pahare pe zi şi foloseşte paiul.

Sursă: www.womensforum.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

8 exerciții ce te vor scăpa de grăsimea abdominală – videoclip Acest set de exerciții durează doar 10 minute, însă rezultatele obținute de pe urma lui sunt excelente!
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Beneficiile nebănuite ale boabelor de muștar Pe lângă faptul că sunt eficiente în tratarea răcelii, boabele de muștar luptă cu multe alte afecțiuni. Vezi care sunt toate maladiile ținute la distanță cu ajutorul muștarului!
Cea mai simplă reţetă de suc anti răceală Și cea mai bună! Această rețetă conține 3 ingrediente recunoscute pentru puterea de a combate răceală și gripă. Încearc-o și tu!
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Alimente ce combat nervozitatea Pentru a-şi îndeplini funcţiile creierul are nevoie de două substanţe: glucoza şi oxigen. Funcţiile superioare: gândirea, memoria şi autocontrolul, necesită însă mulţi alţi nutrienţi.
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Află de ce este bine să mănânci urzici Cu acțiuni puternic revigorante și tonice, urzica este una dintre cele mai benefice plante medicinale. Vezi ce trebuie să știi despre această superplantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *