Sanatate

Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale?

Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?

Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?

Se susţine de foarte mult timp că sucul de portocale este un adevărat elixir pentru sănătate. Aşadar te-ai hotărât să accepţi acest sfat şi bei suc de portocale fie că te simţi rău, sau bine. Te-ai gândit vreodată dacă ştii cu adevărat cât de sănătos este sucul de portocale în realitate?
În continuare vom enumera avantajele şi dezavantajele sucului de portocale:

Avantaje:

 • sucul de portocale este foarte bun pentru sănătate dacă este consumat cu moderaţie;
 • îţi furnizează nutrimentele necesare unei bune funcţionări a organismului, care ţin la distanţă o serie întreagă de afecţiuni;
 • conţine vitamina C, vitamina A, calciu, potasiu, magneziu, carbohidraţi şi acid folic;
 • în comparaţie cu sucul de mere, cel de portocale conţine un nivel mai ridicat de potasiu. O cantitate sănătoasă de potasiu reduce riscul de apariţie a mai multor boli, printre care: hipertensiune arterială, atac de cord sau cerebral, a pietrelor la rinichi sau a osteoporozei;
 • conţine hesperidina, care este un flavonoid găsit un multe citrice. Acesta ajuta la prevenirea bolilor de inimă, a cancerului şi a Alzheimerului;
 • sucul de portocale conţine de asemenea bioflavonoide, care acţionează ca şi antioxidanţi;
 • vitamina C conţinută de portocale, îţi întăreşte sistemul imunitar;
 • de asemenea această băutură poate să ajute rapid un diabetic, atunci când are nivelul de zahăr din sânge prea mic.

Dezavantaje:

 • în comparaţie cu fructul în sine, sucul nu conţine fibre;
 • cantitatea mare de fructoza ce se găseşte în suc devine periculoasă dacă este consumată prea des;
 • datorită acidului, sucul de portocale afectează smalţul dinţilor;

Concluzia: Cea mai bună variantă este desigur consumarea fructului în sine, deoarece conţine zahăr natural, ce ajunge treptat în sânge datorită fibrelor.Dacă doreşti să consumi suc de portocale, încearcă să îl bei neîndulcit şi evită-l pe cel cu zahăr adăugat. Limitează-te la maxim două, trei pahare pe zi şi foloseşte paiul.

Sursă: www.womensforum.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Beneficiile consumului de pepene roşu Pepenele roșu este un adevărat izvor de sănătate, cu multiple beneficii ce încep de la prevenirea cancerului până la menținerea pielii cât mai frumoase.
De ce este bine să mâncăm migdale Revigorează sistemul nervos , cardiovascular și reduc nivelul colesterolului, însă beneficiile migdalelor nu se opresc aici. Află tot ce trebuie să știi despre aceste super nuci!
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!
Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...
Ceaiuri răcoritoare ideale pentru zilele caniculare În ciuda faptului că trăiesc pe meleaguri extrem de călduroase, arabilor nu le lipsesc ceaiurile din rutina zilnică. Vezi de ce este bine să bei și tu ceai pe timp canicular!
Plante medicinale indicate în caz de amigdalită Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni cauzată de gripă și răceală este amigdalita. Vezi cum poți ameliora semnificativ durerile cauzate de aceasta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *