Sanatate

Care este importanţa micului dejun

Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!

Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!

Iată cât de important este micul dejun:

1. Atunci când sari peste micul dejun, metabolismul tău nu mai funcţionează la capacitate maximă şi astfel îţi scade şi nivelul de energie. Vei observa că atunci când sari peste micul dejun, îţi va fi foame toată ziua şi vei tinde să mănânci la prânz mai mult, pentru a suplini lipsa micului dejun.

2. Lipsa unui mic dejun duce la apariţia nervozităţii. Acest lucru se produce datorită scăderii glicemiei, ce se manifestă în general pe la jumătatea dimineţii şi duce la apariţia iritabilităţii şi a nervozităţii. Pentru a preveni apariţia nervozităţii include în micul dejun: germeni de grâu, ovăz, seminţe de floarea soarelui şi nuci.
3. Micul dejun îţi trezeşte metabolismul şi astfel vei arde toate acele grăsimi care s-ar fi depus.

4. Copiii care nu îşi încep ziua cu un mic dejun sănătos, cu alimente specifice vârstei lor, suferă de nervozitate, iritabilitate, oboseala şi chiar au un comportament agresiv. Un mic dejun sănătos în schimb, îl va ajuta pe copilul tău să se descurce mai bine la teste şi îl va face să fie mult mai atent. Pentru rezultate maxime include în micul dejun: germeni de grâu, cereale integrale şi vitamina B1. Vitamina B1 se găseşte din abundenţă în: grâu, cereale, peste, gălbenuşul de ou, pastele făinoase.

5. Poţi include la micul dejun acele alimente pe care doreşti să le eviţi la prânz sau mai ales seara. Astfel te poţi răsfăţa chiar de la prima oră fără să te stresezi că te vei îngrăşa, deoarece toate aceste calorii le vei arde în timpul zilei. Încearcă totuşi să eviţi variantele nesănătoase şi optează pentru o gustare care deşi are mai multe calorii, nu este plină de aditivi.

6. Noi studii au asociat lipsa unui mic dejun cu apariţia bolilor de inimă şi a diabetului. Astfel s-a observat că persoanele ce nu luau micul dejun aveau un nivelul crescut al colesterolului şi al glicemiei.
Asadar, pentru a avea un stil de viata echilibrat si sanatos, consuma in fiecare dimineata un mic dejun sanatos!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
Ştiaţi că busuiocul vă scapă de stres? În articol veţi vedea că aceasta este doar una dintre multiplele afecţiuni tratate de busuioc.
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate...
Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
10 semne că ai lipsă de fier Poate nu ai făcut niciodată legătura între unghiile fragile şi lipsa de fier, însă află că este doar una dintre multiplele cauze ale acestei deficienţe.
Cum să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui Ţi se umfla mâinile şi picioarele datorită retenţiei apei, şi simţi furnicături şi înţepături la nivelul acestora? Află că acestea sunt simptomele comune ale unei circulaţii deficitară a sângelui....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *