Sanatate

Care este dieta recomandată pentru o inimă sănătoasă

Cine spune că micile schimbări în bine nu pot aduce mari beneficii organismului nostru?

Cine spune că micile schimbări în bine nu pot aduce mari beneficii organismului nostru?

Inima este fără îndoială cel mai fascinant organ al corpului uman. În ciuda faptului că o bombardam în fiecare zi cu stres, alcool, tutun, mâncare nesănătoasă, ea își face datoria și bate…Oare cât de pregătiți suntem pentru momentul în care aceasta va decide să se oprească? În ciuda faptului că avem tendința de a ne crede de fier, sunt momente în viață în care tot universul nostru se poate nărui în câteva secunde, iar un motiv al acestui colaps îl poate reprezenta atacul de cord.

Despre dieta recomandată de medici pentru a avea o inimă cât mai sănătoasă s-a tot vorbit, însă nu strică niciodată o reamintire a acesteia. Iată cum sună aceasta:

  • pentru o inimă sănătoasă (și nu numai) trebuie să reducem consumul de sare, zahăr și grăsimi;
  • alcoolul și tutunul nu sunt prieteni ai cordului, așa că trebuie să îi scoatem din ecuație;
  • pe de altă parte, fructele proaspete sunt aliați de încredere în lupta cu bolile cardio-vasculare, așa că trebuie să avem grijă să le includem cât mai des în dieta zilnică;
  • să nu uităm de legume. Consumul de minim două sau trei porții de legume pe săptămână reduce considerabil apariția bolilor cardio-vasculare;
  • înlocuirea pâinii albe și a pastelor din faină rafinată, cu produse preparate din faină integrală reprezintă un alt beneficiu pe care îl poți aduce și tu inimii tale;
  • să nu uităm nici de cele 30 de minute de mișcare zilnică. Dacă se vor transforma în minim 40 de minute (repetate de trei ori pe săptămână) este la fel de bine. Important este să avem suficientă voință!

În încheiere dorim să subliniem că o dietă bazată pe nuci, fructe, legume, leguminoase, semințe oleaginoase, cereale integrale, preparate cât mai simplu și natural, are cele mai bune rezultate în prevenirea atacului de cord. Fructele și legumele sunt baza oricărei diete sănătoase, așa că alege să le consumi și tu în fiecare zi. Încearcă să găsești surse cât mai sigure de aprovizionare (pentru a evita pesticidele) și vei vedea că bolile inimii te vor ocoli mult timp!

Sursă articol: „Sănătatea prin alimentație”, Dr. George Pamplona-Roger.
Sursă foto: Pixabay.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....
Cum este învins cancerul cu ajutorul usturoiului Usturoiul este cu adevărat un aliment-medicament.
Sănătatea din farfurie – Ce sunt fibrele și cum ne mențin ele sănătoși? Pe lângă faptul că ne ajută să slăbim sănătos, fibrele țin și bolile grave la distanță. Află care sunt alimentele cu cel mai mare conținut de fibre.
7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului Farmacia naturii îți oferă niște plante și condimente numai bune pentru sănătatea ta. Profită din plin de ele!
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *