Sanatate

Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni

Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.

Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.

Există în total mai mult de 300 de specii de aloe vera, însă nu toate au proprietăţi medicinale. Cea mai cunoscută datorită proprietăţilor sale terapeutice este Aloe barbadensis miller.

Ce afecţiuni tratează?

Ulcerul duodenal – datorită funcţiilor cicatrizante şi antibacteriene.

Hepatita – prin stimularea producerii de interferon, aloe vera are un rol important în tratarea afecţiunilor hepatobiliare.

Diabet – prin reglarea funcţiei hepatobiliare.

Constipaţie – se consumă zilnic intre 2-3 linguri cu suc proaspăt de aloe vera.

Depresie – pentru îmbunătăţirea tonusului se mestecă, în fiecare dimineaţă, 2-3 cubuleţe de frunză verde.

Herpes – se aplică direct pe locul afectat puţin gel de aloe vera.

Tratează alergiile – ajută la calmarea mâncărimilor produse de urticarie.

Cicatrizează rănile – se aplică direct pe rană, fără a se şterge deoarece se absoarbe complet în piele. Rana se va vindeca mai uşor, datorită efectului cicatrizant şi dezinfectant al aloei.

Întăreşte sistemul imunitar.

Stimulează digestia şi circulaţia sanguină.

Alte afecţiuni tratate cu ajutorul aloei sunt: anorexia şi congestia cerebrală.

Cum se administrează?

Suc proaspăt de aloe – se taie o frunză sau două de aloe (cu proprietăţi medicinale) şi se strânge gelul care se scurge. Se iau zilnic 3-4 linguri pentru tratarea afecţiunilor amintite mai sus.

Cataplasme – se înmoaie o bucată de tifon sau vată în gel de aloe vera şi se aplică direct pe zona afectată de răni, arsuri sau herpes. Planta are efect cicatrizant şi astfel grăbeşte vindecarea oricărui tip de rană.

Tinctură de aloe vera – se taie mărunt o frunză de aloe vera şi se lasă la macerat aproximativ 15 zile, în 200 ml de alcool. După cele 15 zile se strecoară şi se pune în sticle mici, închise la culoare. Se ia câte o linguriţă de tinctura, diluata într-un pahar cu apă de 3-4 ori pe zi. Este foarte bună mai ales pentru constipaţie.

Pentru efecte maxime puteţi combina pudră sau ulei de vitamina E, cu gel de Aloe Vera. Vitamina E ajută gelul să se menţină, astfel poţi să îţi crezi un unguent din aceste două ingrediente, pe care să îl depozitezi câteva săptămâni în frigider (sau în congelator în forma pentru cuburi de gheaţă).

Atenţie! La anumite persoane, aloe vera poate da efecte averse. În cazuri rare, aceasta duce la apariţia dermatitelor. Dacă nu aţi mai folosit aloe în tratarea rănilor, aplicaţi mai întâi o cantitate mică de gel pe o suprafaţă sănătoasă de piele, pentru a observa dacă sunteţi alergici.

Sursa art: „Enciclopedia plantelor medicinale” – Rev. Femeia de azi & foto.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Alergiile de primăvară – metode de prevenire si tratare naturală Nasul îţi curge şi îţi este înfundat, ai gâtul inflamat, strănuţi, ochii îţi sunt roşii şi înlăcrimaţi? Dacă da, suferi de alergie de primăvară! Află cum să o tratezi rapid şi eficient....
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Remedii naturiste care te scapă de durerile menstruale Durerile menstruale te fac să te gândești cu înfrigurare la perioada delicată a lunii? Scapă de ele cu ajutorul remediilor oferite de natură!
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
Micul dejun – 3 greşeli alimentare care te îngraşă Evită aceste trei mari greşeli, consumă zilnic intre 8 şi 10 pahare cu apă, şi silueta ta îţi va mulţumi!
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Prunele – beneficii miraculoase asupra sănătății noastre Ne mențin cât mai tineri, ne ajută să slăbim și ne mențin ficatul cât mai sănătos, însă lista beneficilor prunelor nu se oprește aici.
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
10 semne că ai lipsă de fier Poate nu ai făcut niciodată legătura între unghiile fragile şi lipsa de fier, însă află că este doar una dintre multiplele cauze ale acestei deficienţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *