Sanatate

Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer

Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate.

Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate.

Cancerul reprezintă boala cea mai de temut şi cea mai înfricoşătoare dintre toate maladiile ce afectează întreaga populaţie. Peste tot se depun eforturi uriaşe pentru depistarea factorilor ce determină apariţia acestuia.

În trecut, sistemul medical nu a dat prea mare importanţă medicinei naturale şi cine afirma că anumite alimente ajută la prevenirea sau chiar la tratarea cancerului era considerat un mincinos. Totuşi în ultimii ani s-a demonstrat că cel mai important factor al apariţiei cancerului îl reprezintă alimentaţia necorespunzătoare.

În primul rând, alimentele au un rol esenţial în prevenirea cancerului. Totuşi, chiar şi atunci când cancerul s-a instalat, alimentaţia continuă să fie cel mai important factor în combaterea lui.
Care sunt tipurile de alimente ce previn apariţia cancerului?

Fructele

doctorbabu.co.in

doctorbabu.co.in

Aşa cum poate vă aşteptaţi, pe primul loc sunt situate fructele, deoarece ele şi legumele reprezintă alimentele anticancerigene cele mai eficiente, Potrivit numeroaselor cercetări efectuate riguros la nivel mondial, consumul mărit de fructe previne apariţia celor mai multe tipuri de cancer.

Citricele: lămâile, portocalele şi grepfrutul, sunt alimente ce combat cancerul datorită efectului combinat al vitaminei C, al flavonoizilor, al limonoizilor şi al pectinei.

Prunele şi merele: protejează împotriva cancerului de colon.

Ananasul: previne apariţia cancerului gastric (de stomac).

Strugurii: resveratrolul existent în struguri, în special în coaja, este anticancerigen.

Zmeura, precum şi căpşunele, afinele şi coacăzele sunt bogate în antocianine, care sunt nişte antioxidanţi puternici ce neutralizează efectul cancerigen al radicalilor liberi.

Acerolele, guavele şi kiwi: previn cancerul datorită conţinutului bogat în vitamina C.

Legumele

westender.com.au

westender.com.au

Toate legumele protejează împotriva cancerului într-o anumită măsură. Conţinutul lor bogat în provitamina A, vitamina C şi substanţe fitochimice antioxidante explică acest efect anticancerigen. Iată care sunt cele mai eficiente:

Sfecla roşie: conţine substanţe fitochimice ce luptă eficient cu cancerul.

Morcovul: totul se datorează conţinutului mare de betcaroten, de carotenoizi şi de fibră.

Legume din familia Solanaceae: Ce legume fac parte însă din această familie? Din această categorie fac parte: roşiile, ardeii şi vinetele. Acest fapt se datorează conţinutului lor bogat în betacaroten, carotenoizi şi vitamina C, toate fiind nişte antioxidanţi foarte puternici.

Legumele din familia Liliaceea: toate legumele din această familie, în special ceapa şi usturoiul, conţin flavonoizi şi esenţe sulfurate ce ne protejează contra cancerului.

Cruciferele: aceste legume conţin o gamă diversă de substanţe fitochimice sulfurate, ce au un puternic efect anticancerigen, ce persistă şi după gătire. Varza, conopida, broccoli şi ridichile sunt cruciferele cele mai cunoscute pentru proprietăţile lor de prevenire a apariţiei cancerului.

Uleiul de măsline

allfromspain.com

allfromspain.com

Studii realizate în Spania şi în Statele Unite ale Americii arată că, atunci când înlocuieşte alte grăsimi alimentare, consumul de ulei de măsline reduce riscul de apariţie a cancerului de sân.

Cerealele integrale

upload.wikimedia.org

upload.wikimedia.org

Fibra din cerealele integrale ne accelerează tranzitul intestinal. De asemenea, acestea preiau şi îndepărtează toate substanţele cancerigene care se pot întâlni în tractul digestiv şi le elimina definitiv.

Iaurtul

www.thesleuthjournal.com

www.thesleuthjournal.com

În comparaţie cu laptele, al cărui consum este asociat cu o varietate de tipuri de cancer, iaurtul protejează împotriva acestei boli, îndeosebi împotriva cancerului mamar. Conţinutul lui de culturi de bacterii active (iaurtul probiotic „bio”) şi acid lactic, sunt cele ce justifică acest rol protector.

Leguminoasele

www.lacuillere.com

www.lacuillere.com

Leguminoasele ne ajuta prin conţinutul ridicat de fibre şi de substanţe fitochimice anticancerigene. Soia şi derivatele ei, în special tofu şi laptele de soia sunt deosebit de eficiente împotriva cancerului mamar şi a cancerului de prostată.

Sursa art: „Sanatate prin alimentatie” – Dr. George D. Pamplona-Roger 

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Află cum poţi scăpa de dureri cu ajutorul uleiurilor esenţiale Aflaţi care sunt aceste uleiuri, ce dureri combat şi cum se folosesc.
Beneficiile consumului de pepene roşu Pepenele roșu este un adevărat izvor de sănătate, cu multiple beneficii ce încep de la prevenirea cancerului până la menținerea pielii cât mai frumoase.
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Lămâia, ghimbirul și propolisul te scapă de răceală Atunci când simți că răceala nu se lasă doborâtă atât de ușor, apelează cu mare încredere la produsele oferite de natură. Ia medicamente doar cu recomandarea medicului specialist.
Cum sa-ti accelerezi metabolismul in timp record Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta asa ca o persoana, cu cat este mai tanara, cu atat are metabolismul mai rapid. Cea mai buna solutie pentru accelerarea metabolismului in timp...
Cum să prepari un must natural și delicios la blender De ce să bem must doar la culesul viilor, când putem să îl preparăm în orice zi și la blender? În acest fel putem beneficia mai mult timp de proprietățile multiple ale acestui suc delicios!
8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă...
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.
6 beneficii ale consumului moderat de cafea Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *