Sanatate

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Resturile de orez

Oricât de surprinzător ar părea, orezul poate fi contaminat cu bacterii rezistente la căldura, care pot supraviețui gătitului. Dacă lași orezul gătit să stea la temperatura camerei, aceasta bacterie se poate multiplica rapid și astfel poți face toxiinfecţie alimentară. Pentru a preveni acest lucru, depozitează restul de orez în frigider, la maxim 2 ore de la gătire.

Înghețata

Nu lăsa niciodată înghețată să se topească deoarece în acest mod permiți înmulţirea bacteriilor. O altă greşeală consta în refrigerarea îngheţatei topită. Atunci când ai poftă să mănânci îngheţată, pune-ţi cât consideri că ai nevoie într-un recipient şi restul depoziteaz-o cât mai repede în congelator, pentru a nu se topi.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca: spanacul, salată verde, varza etc, provoacă foarte toxiinfecţii alimentare, datorită faptului că sunt contaminate într-un timp foarte scurt. Pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire spălaţi toate legumele și fructele sub un jet puternic de apă și aveți grijă să îndepărtați toată mizeria de pe ele. Nu le înmuiaţi într-un vas plin cu apa deoarece în acest fel nu veți face altceva decât să împrăştiaţi bacteriile și mizeria peste tot.

Nu spălaţi niciodată fructele și legumele cu săpun deoarece aceasta metodă nu a fost niciodată testată pe oameni. Aceste alimente absorb foarte ușor săpunul și astfel devin toxice și își modifică gustul. Dacă nu aveți încredere doar în spălarea cu apa simplă, puteți să vă creaţi o soluție naturală de curăţare formată din:

  • 1 cană cu apă ;
  • 1 cană de oțet ;
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 dintr-o lămâie;

Încercați să le consumaţi cât mai proaspete și evitaţi depozitarea îndelungată în frigider. Evitaţi  produsele tratate cu pesticide și optaţi pentru cele crescute cât mai natural.

Curcanul

Aproape 400.000 de americani se îmbolnăvesc de toxiinfecţie alimentară de Ziua Recunoștinței din cauza cărnii de curcan. Regulă de depozitare în frigider a resturilor de carne de curcan se referă tot la maxim 2 ore de la gătire, ca și în cazul orezului. Bucăţile trebuie tăiate la o grosime de aproximativ 2 cm.

Roşiile și citricele

Aceste produse se consumă doar atunci când sunt proaspete. Atunci când observi că au chiar și o mică pată, aruncă-le deoarece consumul de roşii și citrice alterate reprezintă principala cauză a apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

Sursa: dr. Oz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum te scapă apa de migrenă Migrena poate fi un semn de deshidratare cronică. Află care sunt semnele acesteia și cum se transformă apa în cel mai bun remediu natural!
Ceaiuri răcoritoare ideale pentru zilele caniculare În ciuda faptului că trăiesc pe meleaguri extrem de călduroase, arabilor nu le lipsesc ceaiurile din rutina zilnică. Vezi de ce este bine să bei și tu ceai pe timp canicular!
Cum să prepari o salată cu adevărat sănătoasă Folosește următoarele ingrediente dacă vrei ca salata preparată de tine să fie cât mai sănătoasă și să nu te îngrașe!
4 tipuri de peşte contaminat cu mercur Află dacă peştele tău preferat se află pe această listă.
3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
Vitamina D – izvor de sănătate ce combate depresia? Studiile recent realizate au arătat că există o legătură directă între depresie şi deficienţa de vitamina D.
4 măşti pe bază de miere pentru fiecare tip de ten Folosită ca şi mască, mierea ne ajută pielea să se cureţe şi să devină moale şi netedă
5 metode naturale care te scăpa de migrenă Migrenele sunt dureri cronice ce se pot întinde pe toată durata vieții și sunt asociate cu stări de greață, ameţeală și cu scăderea puterii de concentrare. Vezi cum poţi scăpa de ele în mod natural! ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *