Sanatate

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Resturile de orez

Oricât de surprinzător ar părea, orezul poate fi contaminat cu bacterii rezistente la căldura, care pot supraviețui gătitului. Dacă lași orezul gătit să stea la temperatura camerei, aceasta bacterie se poate multiplica rapid și astfel poți face toxiinfecţie alimentară. Pentru a preveni acest lucru, depozitează restul de orez în frigider, la maxim 2 ore de la gătire.

Înghețata

Nu lăsa niciodată înghețată să se topească deoarece în acest mod permiți înmulţirea bacteriilor. O altă greşeală consta în refrigerarea îngheţatei topită. Atunci când ai poftă să mănânci îngheţată, pune-ţi cât consideri că ai nevoie într-un recipient şi restul depoziteaz-o cât mai repede în congelator, pentru a nu se topi.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca: spanacul, salată verde, varza etc, provoacă foarte toxiinfecţii alimentare, datorită faptului că sunt contaminate într-un timp foarte scurt. Pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire spălaţi toate legumele și fructele sub un jet puternic de apă și aveți grijă să îndepărtați toată mizeria de pe ele. Nu le înmuiaţi într-un vas plin cu apa deoarece în acest fel nu veți face altceva decât să împrăştiaţi bacteriile și mizeria peste tot.

Nu spălaţi niciodată fructele și legumele cu săpun deoarece aceasta metodă nu a fost niciodată testată pe oameni. Aceste alimente absorb foarte ușor săpunul și astfel devin toxice și își modifică gustul. Dacă nu aveți încredere doar în spălarea cu apa simplă, puteți să vă creaţi o soluție naturală de curăţare formată din:

  • 1 cană cu apă ;
  • 1 cană de oțet ;
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 dintr-o lămâie;

Încercați să le consumaţi cât mai proaspete și evitaţi depozitarea îndelungată în frigider. Evitaţi  produsele tratate cu pesticide și optaţi pentru cele crescute cât mai natural.

Curcanul

Aproape 400.000 de americani se îmbolnăvesc de toxiinfecţie alimentară de Ziua Recunoștinței din cauza cărnii de curcan. Regulă de depozitare în frigider a resturilor de carne de curcan se referă tot la maxim 2 ore de la gătire, ca și în cazul orezului. Bucăţile trebuie tăiate la o grosime de aproximativ 2 cm.

Roşiile și citricele

Aceste produse se consumă doar atunci când sunt proaspete. Atunci când observi că au chiar și o mică pată, aruncă-le deoarece consumul de roşii și citrice alterate reprezintă principala cauză a apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

Sursa: dr. Oz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alimentele care previn apariţia tuturor tipurilor de cancer Toate alimentele anticancerigene descrise în acest articol, îndeosebi curele cu fructe, salate şi sucuri naturale, reprezintă adevărate surse de tratament suplimentar care nu ar trebui să fie ignorate...
2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Horoscop săptămânal 11-17 august 2014 Oare ce ne mai rezervă astrele în această săptămână?
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Cum să eviţi uscarea manilor și a buzelor pe timp de iarnă Trecerea bruscă de la aerul cald din interior la frigul de afară afectează pielea, uscând-o rapid și cauzând astfel iritaţii și senzaţii de mâncărime. Îngrijeşte-ţi pielea corespunzător și astfel vei ...
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Rodia – fructul ce îţi curăţă arterele şi previne anemia Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de rodie. În articol, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acest fruct minune.
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
Detoxifierea ficatului și scăderea colesterolului cu ajutorul turmericului În acest articol veți găsi două rețete de sucuri pe bază de turmeric, ideale pentru afecțiunile hepatice și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *