Sanatate

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Resturile de orez

Oricât de surprinzător ar părea, orezul poate fi contaminat cu bacterii rezistente la căldura, care pot supraviețui gătitului. Dacă lași orezul gătit să stea la temperatura camerei, aceasta bacterie se poate multiplica rapid și astfel poți face toxiinfecţie alimentară. Pentru a preveni acest lucru, depozitează restul de orez în frigider, la maxim 2 ore de la gătire.

Înghețata

Nu lăsa niciodată înghețată să se topească deoarece în acest mod permiți înmulţirea bacteriilor. O altă greşeală consta în refrigerarea îngheţatei topită. Atunci când ai poftă să mănânci îngheţată, pune-ţi cât consideri că ai nevoie într-un recipient şi restul depoziteaz-o cât mai repede în congelator, pentru a nu se topi.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca: spanacul, salată verde, varza etc, provoacă foarte toxiinfecţii alimentare, datorită faptului că sunt contaminate într-un timp foarte scurt. Pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire spălaţi toate legumele și fructele sub un jet puternic de apă și aveți grijă să îndepărtați toată mizeria de pe ele. Nu le înmuiaţi într-un vas plin cu apa deoarece în acest fel nu veți face altceva decât să împrăştiaţi bacteriile și mizeria peste tot.

Nu spălaţi niciodată fructele și legumele cu săpun deoarece aceasta metodă nu a fost niciodată testată pe oameni. Aceste alimente absorb foarte ușor săpunul și astfel devin toxice și își modifică gustul. Dacă nu aveți încredere doar în spălarea cu apa simplă, puteți să vă creaţi o soluție naturală de curăţare formată din:

  • 1 cană cu apă ;
  • 1 cană de oțet ;
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 dintr-o lămâie;

Încercați să le consumaţi cât mai proaspete și evitaţi depozitarea îndelungată în frigider. Evitaţi  produsele tratate cu pesticide și optaţi pentru cele crescute cât mai natural.

Curcanul

Aproape 400.000 de americani se îmbolnăvesc de toxiinfecţie alimentară de Ziua Recunoștinței din cauza cărnii de curcan. Regulă de depozitare în frigider a resturilor de carne de curcan se referă tot la maxim 2 ore de la gătire, ca și în cazul orezului. Bucăţile trebuie tăiate la o grosime de aproximativ 2 cm.

Roşiile și citricele

Aceste produse se consumă doar atunci când sunt proaspete. Atunci când observi că au chiar și o mică pată, aruncă-le deoarece consumul de roşii și citrice alterate reprezintă principala cauză a apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

Sursa: dr. Oz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Mersul pe jos – cea mai simplă modalitate de a te menţine în formă Tradiţionala expresie "mersul pe jos face piciorul frumos", este cât se poate de adevărată. Crezi însă că acesta este singurul beneficiu al mersului pe jos? În următorul articol vei vedea cât de benef...
5 deficienţe de minerale şi vitamine Cum le identificăm şi cum le tratăm?
Care este importanţa micului dejun Vrei să ai parte de o zi plină de reușite? Atunci nu sari peste micul dejun! Energia pe care ți-o dă cea mai importantă masă a zilei este secretul oricărei zi de succes!
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare Respirația urât mirositoare sau halena este o problemă care ne dă bătăi de cap și ne face să ne fie rușine să mai vorbim. Remediile naturale îi vin însă de hac! Iată care sunt acestea!
Beneficiile vitaminei C pentru organism Este cea mai populară dintre vitamine, însă îşi merită acest renume datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă organismului.
Cât de sănătos este în realitate sucul de portocale? Ce trebuie să alegem: sucul sau fructul?
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *