Sanatate

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:

Resturile de orez

Oricât de surprinzător ar părea, orezul poate fi contaminat cu bacterii rezistente la căldura, care pot supraviețui gătitului. Dacă lași orezul gătit să stea la temperatura camerei, aceasta bacterie se poate multiplica rapid și astfel poți face toxiinfecţie alimentară. Pentru a preveni acest lucru, depozitează restul de orez în frigider, la maxim 2 ore de la gătire.

Înghețata

Nu lăsa niciodată înghețată să se topească deoarece în acest mod permiți înmulţirea bacteriilor. O altă greşeală consta în refrigerarea îngheţatei topită. Atunci când ai poftă să mănânci îngheţată, pune-ţi cât consideri că ai nevoie într-un recipient şi restul depoziteaz-o cât mai repede în congelator, pentru a nu se topi.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca: spanacul, salată verde, varza etc, provoacă foarte toxiinfecţii alimentare, datorită faptului că sunt contaminate într-un timp foarte scurt. Pentru a scădea riscurile de îmbolnăvire spălaţi toate legumele și fructele sub un jet puternic de apă și aveți grijă să îndepărtați toată mizeria de pe ele. Nu le înmuiaţi într-un vas plin cu apa deoarece în acest fel nu veți face altceva decât să împrăştiaţi bacteriile și mizeria peste tot.

Nu spălaţi niciodată fructele și legumele cu săpun deoarece aceasta metodă nu a fost niciodată testată pe oameni. Aceste alimente absorb foarte ușor săpunul și astfel devin toxice și își modifică gustul. Dacă nu aveți încredere doar în spălarea cu apa simplă, puteți să vă creaţi o soluție naturală de curăţare formată din:

  • 1 cană cu apă ;
  • 1 cană de oțet ;
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 dintr-o lămâie;

Încercați să le consumaţi cât mai proaspete și evitaţi depozitarea îndelungată în frigider. Evitaţi  produsele tratate cu pesticide și optaţi pentru cele crescute cât mai natural.

Curcanul

Aproape 400.000 de americani se îmbolnăvesc de toxiinfecţie alimentară de Ziua Recunoștinței din cauza cărnii de curcan. Regulă de depozitare în frigider a resturilor de carne de curcan se referă tot la maxim 2 ore de la gătire, ca și în cazul orezului. Bucăţile trebuie tăiate la o grosime de aproximativ 2 cm.

Roşiile și citricele

Aceste produse se consumă doar atunci când sunt proaspete. Atunci când observi că au chiar și o mică pată, aruncă-le deoarece consumul de roşii și citrice alterate reprezintă principala cauză a apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

Sursa: dr. Oz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie "În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
Horoscop săptămânal: 02-08 februarie 2015 Berbecii sunt plini de energie, în timp ce Peștii au parte de multe realizări pe plan profesional. Află ce-ți rezervă astrele!
De ce este bine să mănânci leurdă Leurda este fără îndoială una dintre cele mai benefice plante ale primăverii, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Consum-o și tu pentru a avea o sănătate de fier!
Ce faci când dietele nu dau rezultatele dorite Ai încercat toate dietele "la modă": Rina, Dukan, Ketogenică sau altele cu denumiri care mai de care mai pompoase, însă toate au dat greș? Ce ai spune de dieta regimului de viață sănătos?
Usturoiul încolţit – pericol sau beneficiu pentru sănătate? De fiecare dată cumperi prea mult usturoi şi începe să germineze înainte de a-l folosi pe tot?
5 surse excelente de fier contra anemiei Anemia îţi afectează viaţa, mai ales dacă eşti o persoană activă. Oboseala, lipsa de concentrare şi stările de irascibilitate cauzate de aceasta, îşi spun cuvântul şi nu mai reuşeşti să îţi desfăşori ...
Află aici la ce se referă de fapt mâncatul sănătos Peste tot auzi vorbindu-se despre cât de benefic este mâncatul sănătos, însă tu ştii la ce se referă de fapt acest regim alimentar?
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Cum să îţi menţii inima cât mai sănătoasă Alimentaţia şi stilul de viaţă sunt de o importanţă vitală în menţinerea sănătăţii inimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *