Sanatate

8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D

Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă prezinţi unul sau mai multe simptome, adresează-te mai întâi medicului pentru a-ţi prescrie suplimentele necesare, şi nu recurge la automedicaţie.

Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă prezinţi unul sau mai multe simptome, adresează-te mai întâi medicului pentru a-ţi prescrie suplimentele necesare, şi nu recurge la automedicaţie.

1. Slăbiciune musculară

slabiciune-musculara-vitamina-D

Muşchii scad în dimensiune şi se slăbesc, datorită lipsei de vitamina D. Dacă observi că nu mai poţi realiza cu uşurinţă activităţile fizice obişnuite, acesta poate fi un semn al lipsei de vitamina D.

2. Tristeţe

tristete-vitamina-D

Femeile care au lipsa de vitamina D, sunt de două ori mai predispuse la apariţia depresiei, aşa că la primele simptome adresează-te medicului.

3. Dureri cronice şi sensibilitate crescută

dureri-cronice-vitamina-D

Nivelul insuficient de vitamina D, duce la apariţia durerilor cronice şi la o stare de disconfort general.

4. Fracturi de stres

fracturi-de-stres-vitamina-D

Fracturile de stres sunt mici fisuri ale oaselor. Când ai lipsa de vitamina D, oasele devin din ce în ce mai slăbite şi astfel riscul de a face o fractură de stres se dublează.

5. Hipertensiune arterială

hipertensiune-arteriala-vitamina-D

Vitamina D joacă un rol important în menţinerea sănătăţii inimii, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale şi astfel atunci când ai un deficit, presiunea sângelui creşte.

6. Somnolenţă

somnolenta-vitamina-D

Într-un studiu efectuat în anul 2012, s-a arătat că un nivel scăzut de vitamina D, duce la apariţia senzaţiei de somnolentă şi oboseală. Astfel, îţi este din ce în ce mai greu să îţi realizezi activităţile obişnuite.

7. Nervozitate

nervozitate-vitamina-D

Un alt semn, îl reprezintă nervozitatea crescută. Eşti irascibilă şi te enervezi din orice, datorită faptului că îţi este afectat nivelul de serotină din creier – cu impact general negativ asupra stării de spirit.

8. Condiţie fizică scăzută

conditie-fizica-scazuta-lipsa-vitamina-D

Câteva studii au asociat lipsa de rezistenţă fizică a atleţilor cu deficitul de vitamina D. Astfel s-a observat că în cazul sportivilor ce prezentau această problemă, performanţele sportive erau foarte scăzute.

Sursă art + poze WomensHealth.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să slăbeşti sănătos după Sărbători Eşti o pofticioasă şi nu te-ai putut abţine să nu guşti câte puţin din toate pregătirile de Sărbători, şi acum observi cu înfrigurare că te-ai îngrăşat? Nu te impacienta! Urmează aceste simple sfaturi...
5 metode naturale care te scăpa de migrenă Migrenele sunt dureri cronice ce se pot întinde pe toată durata vieții și sunt asociate cu stări de greață, ameţeală și cu scăderea puterii de concentrare. Vezi cum poţi scăpa de ele în mod natural! ...
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Ştiai că ceaiul de coji de nucă îţi tratează rapid răceală? Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Învaţă cum să-ţi prepari şi tu câteva leacuri bătrâneşti pe bază de coji de nucă!
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...
Multiplele beneficii ale păpădiei pentru o sănătate de fier Aflaţi ce afecţiuni, în afară de cele hepatice, tratăm cu ajutorul păpădiei şi cum trebuie să o consumăm pentru efecte maxime.
Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!
Lista alimentelor care topesc zaharurile din corp Nivelul crescut al zahărului în sânge cauzează cea mai frecventă boală: diabetul. Ai grijă ca tot ce pui în farfurie să îţi bucure şi organismul, nu doar gustul.
Plante care cresc imunitatea Trecerea bruscă de la caldură la frig iţi poate da imunitatea peste cap. Află cum să previi acest lucru, cu ajutorul plantelor!
Cum îți dai seama dacă peștele este proaspăt Fie că este dezlegare la pește sau pur și simplu dorești să mănânci mai sănătos, trebuie să te asiguri că peștele pe care urmează să-l cumperi este proaspăt! Iată cum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *