Sanatate

8 semne ce arată că ai lipsă de vitamina D

Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă prezinţi unul sau mai multe simptome, adresează-te mai întâi medicului pentru a-ţi prescrie suplimentele necesare, şi nu recurge la automedicaţie.

Beneficiile vitaminei D sunt foarte importante: oase puternice, îmbunătăţeşte starea de spirit şi mai ales te ajută să slăbeşti. Semnele unei deficienţe de vitamina D sunt un pic mai silenţioase. Dacă prezinţi unul sau mai multe simptome, adresează-te mai întâi medicului pentru a-ţi prescrie suplimentele necesare, şi nu recurge la automedicaţie.

1. Slăbiciune musculară

slabiciune-musculara-vitamina-D

Muşchii scad în dimensiune şi se slăbesc, datorită lipsei de vitamina D. Dacă observi că nu mai poţi realiza cu uşurinţă activităţile fizice obişnuite, acesta poate fi un semn al lipsei de vitamina D.

2. Tristeţe

tristete-vitamina-D

Femeile care au lipsa de vitamina D, sunt de două ori mai predispuse la apariţia depresiei, aşa că la primele simptome adresează-te medicului.

3. Dureri cronice şi sensibilitate crescută

dureri-cronice-vitamina-D

Nivelul insuficient de vitamina D, duce la apariţia durerilor cronice şi la o stare de disconfort general.

4. Fracturi de stres

fracturi-de-stres-vitamina-D

Fracturile de stres sunt mici fisuri ale oaselor. Când ai lipsa de vitamina D, oasele devin din ce în ce mai slăbite şi astfel riscul de a face o fractură de stres se dublează.

5. Hipertensiune arterială

hipertensiune-arteriala-vitamina-D

Vitamina D joacă un rol important în menţinerea sănătăţii inimii, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale şi astfel atunci când ai un deficit, presiunea sângelui creşte.

6. Somnolenţă

somnolenta-vitamina-D

Într-un studiu efectuat în anul 2012, s-a arătat că un nivel scăzut de vitamina D, duce la apariţia senzaţiei de somnolentă şi oboseală. Astfel, îţi este din ce în ce mai greu să îţi realizezi activităţile obişnuite.

7. Nervozitate

nervozitate-vitamina-D

Un alt semn, îl reprezintă nervozitatea crescută. Eşti irascibilă şi te enervezi din orice, datorită faptului că îţi este afectat nivelul de serotină din creier – cu impact general negativ asupra stării de spirit.

8. Condiţie fizică scăzută

conditie-fizica-scazuta-lipsa-vitamina-D

Câteva studii au asociat lipsa de rezistenţă fizică a atleţilor cu deficitul de vitamina D. Astfel s-a observat că în cazul sportivilor ce prezentau această problemă, performanţele sportive erau foarte scăzute.

Sursă art + poze WomensHealth.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Top 7 alimente pentru un abdomen plat Abdomenul plat este visul oricarei persoane. Cheia obtinerii acestuia, o reprezinta o serie de alimente imbinate cu exercitii fizice.
Remedii naturiste care te scapă de durerile menstruale Durerile menstruale te fac să te gândești cu înfrigurare la perioada delicată a lunii? Scapă de ele cu ajutorul remediilor oferite de natură!
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!
De ce este bine să mâncăm struguri? Pe lângă faptul că ne revigorează inima și ne îmbunătățesc fluxul sangvin, strugurii mai au și alte beneficii fabuloase. Află care sunt acestea!
10 gustări sănătoase care nu-ți afectează silueta Iată ce trebuie să mănânci la serviciu pentru a nu ceda tentației de a consuma ceva dulce! În plus, aceste gustări sănătoase țin la distanță stresul și oboseala.
5 alimente sănătoase care te relaxează şi te scapă de stres Aceste alimente contribuie la menţinerea unei stări bune de dispoziţie şi sănătate şi ţin departe efectele dăunătoare ale stresului.
Tratamente simple pe care le poţi realiza acasă Cu ajutorul unor produse aflate la îndemna oricui, poţi să scapi de: mâncărimea cauzată de înţepăturile de ţânţari, iritaţii, acnee, arsuri minore, senzaţia de greaţă, răceală sau toxiinfecţie aliment...
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *