Sanatate

7 modalităţi de îmbunătăţire a funcţiei ficatului

La baza unei bune funcţionari a ficatului stau detoxifierea si consumul de legume crucifere. Ce sunt însă aceste legume crucifere şi cum ne ajută ele ficatul?

La baza unei bune funcţionari a ficatului stau detoxifierea si consumul de legume crucifere. Ce sunt însă aceste legume crucifere şi cum ne ajută ele ficatul?

Bea cât mai multă apă cu lămâie

Încearcă să bei zilnic între 8 – 10 pahare de apă pură, fIltrată. Acesta este principalul mod în care ficatul poate elimina toate toxinele din corp. Consumă în fiecare dimineaţă un pahar mare cu apă, în care adaugă sucul de la o jumătate sau de la o lămâie întreagă.

Lămâia îţi ajută ficatul să îşi crească abilităţile de detoxifiere. Acidul citric din sucul de lămâie impulsionează ficatul să producă bila, ceea ce reprezintă o altă cale de golire a corpului de toxine.

Mănâncă legume crucifere

Legumele crucifere conţin substanţe care ajută ficatul să cureţe organismul de toxine. Combinaţia dintre aceste legume şi carne este ideală, deoarece elimină posibilele efecte toxice pe care carnea le poate avea supra ficatului.

Din familia legumelor crucifere fac parte: sfecla, varza, rucolă, broccoli, gulia, muştarul şi conopida. Aceste legume sunt cele mai indicate dacă doreşti să faci o detoxifiere a ficatului.
Serveşte minim 2 porţii cu aceste tipuri de legume pe zi.

Mănâncă: ceapă, usturoi și broccoli, deoarece acestea conţin sulf, care are funcţia de a crește capacitatea de detoxifiere a ficatului. Detoxifierea ficatului este un proces ce are nevoie de cantităţi considerabile de substanţe nutritive pentru a se desfăşura corespunzător, aşa că trebuie să îi asiguri în permanenţă un supliment de minerale de înaltă calitate şi de vitamine. Chiar şi un singur deficit de nutrienţi poate întrerupe întreg procesul natural de detoxifiere.

Fă-ţi un mic masaj

în timp ce stai pe spate, masează-ţi uşor zona ficatului şi a vezicii biliare, care se află localizată de-a lungul coastei de jos, în partea dreaptă a corpului . Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul ficatului.

Nu îţi suprasolicita ficatul

Ficatul funcționează destul de greu, fără a fi nevoie să proceseze lucruri nocive: alcool, tutun etc. De asemenea administrarea de doze regulate și chiar mici de analgezice duce la apariţia insuficientei hepatice şi implicit a bolilor de ficat.

Ia suplimente pentru suportul ficatului

Apelează la suplimente pe care ţi le oferă natură. Armurariu, curcuma și păpădia sunt considerate a fi de cel mai mare ajutor în curățarea și protejarea ficatului.
În caz că doreşti să culegi chiar tu aceste plante, asigură-te că ai suficiente cunoştinţe despre zona în care au crescut, pentru a te feri de pesticidele chimice.

Ia suficiente minerale

Minerale sunt esențiale pentru procesul de detoxifiere a ficatului, aşa că asigură-te că mănânci alimente bogate în minerale sau ia suplimente cu minerale. Cele mai importante minerale pentru detoxifierea ficatului includ magneziul, calciul, potasiul, cuprul, sodiul, fierul, zincul, seleniu si manganul.

Sursa: www.fitnea.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Alimente ce duc ușor la apariția toxiinfecției alimentare Dr. Oz ne furnizează o listă cu principalele alimente ce pot duce la apariţiei unei toxiinfecţii alimentare, atunci când nu sunt depozitate corespunzător. Iată care sunt acestea:
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:
Metode eficiente de tratare a arsurilor solare Așa cum știm cu toții prevenirea este cea mai bună metodă, însă dacă din prea multă dorința de a căpăta un bronz rapid, ai uitat de loțiunea de protecție și de orarul indicat de expunere la soare, fol...
De ce este atât de periculos consumul de zahăr? Vezi de ce nu este bine să consumi zahăr în cantități mari și care este doza zilnică permisă.
Beneficiile aloei vera – cum se foloseşte în tratarea diverselor afecţiuni Ulcerul duodenal, hepatita, diabetul şi depresia, acestea reprezintă doar câteva dintre afecţiunile tratate cu ajutorul aloei vera.
Cum să scapi de colesterolul mărit Ai probleme cu nivelul colesterolului? Nu te impacienta şi află ce metode de abordare trebuie să urmezi.
Cum te scapă apa de migrenă Migrena poate fi un semn de deshidratare cronică. Află care sunt semnele acesteia și cum se transformă apa în cel mai bun remediu natural!
Alimente ce îţi accelerează metabolismul şi te ajută să slăbeşti Vezi care sunt alimentele cu puternică funcţie de accelerare a metabolismul ce te ajută să arzi caloriile de fiecare dată când le consumi.
Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!
Hiperactivitatea si agresivitatea la copii: Afla aici cum sa scapi de ele! Hiperactivitatea infantilă reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ţările dezvoltate. Din păcate menţinerea ei sub control duce la apariţia unor probleme grave de comportament în rândul tinerii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *