Sanatate

6 beneficii ale consumului moderat de cafea

Cafeaua…cine nu adoră această licoare magică? Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!

Cafeaua...cine nu adoră această licoare magică?  Odată servită, te vrăjeşte şi nu ai cum să o mai înlături din viaţa ta. Imaginează-ţi cât de monoton ar arăta lumea fără cafea!

Există foarte multe cafenele care fac din servitul cafelei o adevărată artă şi se ştie că există o adevărată industrie a cafelei.
În continuare sunt prezentate cele mai importante 6 beneficii ale consumului de cafea:

1. Previne apariţia depresiei

O ceaşcă de cafea consumată dimineaţa te ajută să ai o stare de gândire benefica si pozitivă pe toată durerea zilei.

2. Te ajută să te trezeşti

Atunci când te simţi adormită, consuma cu mare încredere o ceaşcă de cafea. Vei observa cât de repede te trezeşte şi te ajută să ai o gândire eficientă. Vei reuşi astfel să fii mai activă, atentă şi plină de energie.

3. Previne apariţia Alzheimer-ului, demenţei, Parkinson-ului, cancerului de colon şi a pietrelor la rinichi

Atunci când consumăm cafea, suntem protejaţi de Parkinson în proporţie de 80%, de pietrele la rinichi 50% şi de cancerul de colon în proporţie de 25%.

4. Previne diabetul de tip 2

În urma unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Harvard, s-a stabilit că sunt mai puţin expuşi riscului de apariţie a diabetului de tip 2, consumatorii de cafea, în comparaţie cu cei ce nu au acest obicei.

5. Elimină celulita

Cafeaua te ajută să îţi menţii greutatea sub control şi diminuează celulită. De aceea majoritatea cremelor anticelulitice conţin cafeaua ca şi ingredient. O reţetă foarte bună de scrub anticelulitic pe care o poţi prepara acasă este formată din: zaţ de cafea amestecat cu ulei de măsline. Cu această pastă se masează toate părţile corpului afectate de celulită.

6. Te scapă de durerile de cap

Pentru persoanele cu migrene cronice, consumul de cafea se dovedeşte a fi mai mult decât bun, deoarece calmează durerile de cap mai eficient decât pastilele.
Sfat: Pentru a avea parte de toate aceste beneficii nu trebuie să consumi mai mult de o ceaşcă de cafea pe zi!
În ciuda faptului că se vehiculează foarte des acest concept: cafeaua NU crează dependentă în rândul consumatorilor moderaţi. Cofeină pe care o conţine nu va crea niciodată o dependentă similară cu cea a drogurilor de exemplu. O persoană poate exclude foarte uşor cafeaua din dietă sa, fără a suferi complicaţii de ordin psihic sau fizic, aşa cum rezultă din dependenţele reale. Băutorii înrăiţi de cafea pot avea uşoare episoade de adicţie, însă aceasta dispare în câteva zile de la încetarea consumului de cafea.
Că toate produsele şi cafeaua are contraindicaţii, aşa că iti este interzisa dacă suferi de: hepatită cronică, nevroză, ciroza, hipertensiune, ulcer sau gastrita. Deasemenea dacă suferi de tulburări de somn, evita sa o bei după ora 14:00.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Beneficiile nebănuite ale boabelor de muștar Pe lângă faptul că sunt eficiente în tratarea răcelii, boabele de muștar luptă cu multe alte afecțiuni. Vezi care sunt toate maladiile ținute la distanță cu ajutorul muștarului!
Horoscop săptămânal 4-10 august 2014 Află tot ce îţi rezervă astrele!
Cele mai bune metode naturale de vindecare a rănilor În acest articol veţi afla cum să vă vindecaţi în mod natural rănile, cu ajutorul unor ingrediente care se afla la îndemâna oricui. Folosiţi-le ca să scăpaţi rapid de plăgi, fără dureri şi mai ales fă...
Principalele greşeli de evitat în timpul unui interviu Cu toţii ştim cât de greu se obţine un loc de muncă în România zilelor noastre. Depunem cv-uri peste cv-uri şi aşteptam cu înfrigurare telefonul mult dorit pentru a ne prezenta la interviu. Stresul pr...
Cei 5 paşi ai autoexaminării sânului Este esenţial să cunoaşteţi aceşti cinci paşi, deoarece pot demasca posibila existenţă a cancerului de sân.
Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea I Stiai ca durerile menstruale si sangerarea gingiilor pot fi cauzate si de stres?
Legătura dintre HPV şi cancer Ştiai că HPV-ul este un virus cu o familie largă de specii (grupuri), ce conţin la rândul lor mai multe tipuri de virus. De exemplu, există două tipuri majore de specii ce conţin 15 tipuri de HPV ce c...
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
14 remedii naturale pentru diverse afecțiuni Știai că sucul de pepene roșu te scapă de durerile de cap cauzate de caniculă?
Videoclip emoţionant – prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte Aceste femei şi-au ras părul în spirit de solidaritate cu prietena lor bolnavă de cancer. Toată această întâmplare a fost filmată şi transpusă într-un videoclip ce te va lăsa fără cuvinte....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *