Sanatate

6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine

Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp.

Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp.

Ficatul, numit şi bucătăria corpului, este un organ esenţial ce transformă produsele alimentare în energie şi curaţă toate toxinele din corp, asigurându-i astfel o funcţionare optimă.

Dietele moderne, mâncarea nesănătoasă, mediul poluat şi dependenţa noastră pentru produsele toxice de îngrijire personală, pun ficatul într-o mare dificultate şi îl suprasolicită.

Pentru a-ţi păstra ficatul cât mai sănătos, detoxifica-l de toţi aceşti factori dăunători, cu ajutorul următoarelor alimente:

1. Apa caldă cu lămâie

lamaie_3affc9c73a

Apa caldă cu lămâie reprezintă una dintre cele mai simple metode de detoxifiere a ficatului. În comparaţie cu orice alt aliment, se consideră că prin stimularea cu această băutură, ficatul produce cele mai multe enzime. Se consumă dimineaţa imediat după trezire, la un pahar cu apă călduţă adăugându-se zeamă de la o jumătate de lămâie.

2. Usturoiul

1-bulb-cal-garlic1

Usturoiul conţine compuşi ai sulfului ce au funcţia de activare a enzimelor din ficat. În afară de aceşti compuşi, în usturoi se mai întâlnesc alicina şi seleniu, două substanţe cu funcţia de protecţie a ficatului. Consumă-l în mâncare sau în salate.

3. Avocado

avocado

Un studiu a demonstrat că avocado conţine componenţi ce protejează ficatul de cele mai puternice toxine, îl ajută să funcţioneze şi îmbunătăţeşte considerabil starea de sănătate. Consumă minim două fructe de avocado pe săptămână şi ficatul se va regenera în mai puţin de 30 de zile.

4. Coriandru

coriandru

Consumul zilnic de coriandru reglează nivelul crescut al colesterolului şi trigliceridelor, şi elimină metalele grele din corp. Totul se datorează conţinutului său bogat în siliciu, acid linoleic, taninuri şi vitamina C.

De la coriandru se pot adăuga în mâncare atât frunzele cât şi fructele (seminţele). Şi infuzia este la fel de eficientă şi se prepară dintr-o mână de fructe de coriandru peste care se adaugă 500 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară şi se bea pe toată perioada unei zile.

5. Sfecla roşie

sfecla-rosie-1024x682

Sfecla roşie este recomandată pentru mai multe probleme de sănătate, printre care se numără şi detoxifierea ficatului. Pigmentul care dă sfeclei culoarea specifică, este cel mai puternic agent anticancerigen. Sfecla conţine foarte multe substanţe ce absorb toate toxinele din corp şi ajută ficatul să le elimine din corp. Marele avantaj al sfeclei roşie este că nu îşi pierde proprietăţile benefice prin fierbere sau coacere la cuptor.

6. Turmericul

Turmericul este înrudit cu ghimbirul şi previne deteriorarea ficatului, îl ajuta să se regenereze şi stimulează producerea de bila. Se găseşte sub formă de condiment la toate magazinele naturiste. Nu adăugaţi o cantitate prea mare în mâncăruri deoarece are un gust puternic şi pătrunzător. De asemenea pătează foarte uşor tot ce vine în contact cu el.

Thumb_20130623_062804_Turmeric powder

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea I Stiai ca durerile menstruale si sangerarea gingiilor pot fi cauzate si de stres?
Cum să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui Ţi se umfla mâinile şi picioarele datorită retenţiei apei, şi simţi furnicături şi înţepături la nivelul acestora? Află că acestea sunt simptomele comune ale unei circulaţii deficitară a sângelui....
De ce apar cârceii și cum scăpăm de ei în mod natural Află cum să scapi rapid de aceste crampe musculare care îți perturbă somnul sau care nu te lasă să înoți.
Cum trebuie să procedezi în caz de infarct miocardic Din nefericire incidenţa infarctului miocardic este crescută în rândul romanilor. Vezi care sunt măsurile de prim-ajutor ce trebuie să aplici în cazul tău sau a celor din jur!
Care sunt efectele negative ale utilizării antibioticelor în exces Medicii din Marea Britanie trag un serios semnal de alarmă pentru cei ce obişnuiesc să suprautilizeze antibiotice. Aşa-numiţii "supermicrobi", foarte rezistenţi la orice tip de antibiotic vor aduce pr...
Multiplele beneficii ale lavandei pentru sănătate Află cum te scapă rapid de stres, anxietate și depresie redându-ți calmul interior de care ai atâta nevoie.
Scapă de constipație cu ajutorul crușinului Folosit cu succes în medicina naturistă datorită proprietăților sale puternic laxative, crușinul este fără îndoială unul dintre cei mai temuți dușmani ai constipației. Vezi cum trebuie să-l administre...
Slăbire, slăbire şi iar slăbire! Dar de unde atâta slăbire? O femeie poate fi considerată frumoasă chiar dacă nu are trup de model! Eu spun NU dietelor restrictive, promovez sănătatea şi încurajez toate femeile (indiferent de greutate) să simtă bine în pielea ...
Beneficiile consumului de pepene roşu Pepenele roșu este un adevărat izvor de sănătate, cu multiple beneficii ce încep de la prevenirea cancerului până la menținerea pielii cât mai frumoase.
Multiplele beneficii ale consumului de caise Suntem în plin sezon, așa că de ce să nu profităm din plin de numeroasele beneficii ale acestora? Află de ce este bine să consumi caise.

2 Comments

  1. Viorica FRATILA

    PENTRU MINE, CARE AM PROBLEME CU FICATUL SI HEMOGLOBINA,PREZENTAREA ESTE EXTRAORDINARA! VOI FOLOSI DE MAINE MAI MULT DIN TOATE: LAMAIE, USTUROI, AVOCADO ,CORIANDRU SFECLA ROSIE, TURMERIC SI RODII.

  2. Vă doresc însănătoşire grabnică. În problemele hepatice, probabil ştiţi că trebuie să adaptaţi un regim alimentar special: fără grăsimi, sare, prăjeli, băuturi carbogazoase etc. Combinaţi acest regim cu alimentele de mai sus la care adăugaţi păpădia, anghinarea şi produsele apicole. Păpădia este excelentă în insuficienta hepatică şi în hepatitele cronice – se consuma 5-6 tulpini de plantă zilnic. Dacă vi se pare prea amară combinaţi-o cu salata noastră românească, lăptucă, şi astfel va avea un gust acceptabil. Anghinarea- detoxifica ficatul, se consuma cruda (imima moale a anghinare se foloseste unsa cu ulei si lamaie, in salate), prajita (pe gratar sau in cuptor) si gatita in mancaruri. Produsele apicole sunt de asemenea foarte bune pentru bolile de ficat: tinctura de propolis cu miere (dacă aveţi valorile viremiei şi a celorlalte analize foarte mărite, luaţi tinctura de propolis fără alcool, se găseşte la plafare), polen şi lăptişor de matcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *