Sanatate

2 paşi esenţiali pentru o mai bună digestie

„În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura” – Benjamin Franklin.

"În general, omenirea odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, mănâncă de două ori mai mult decât le cere natura" - Benjamin Franklin.

În procesul de digestie totul contează, astfel că stilul de viaţă, obiceiurile şi mediul, joacă cele mai importante roluri. Digestia nu trebuie privită doar ca un simplu mecanism prin care are loc ingerarea şi eliminarea hrănii, deoarece ea se referă şi la absorbţia şi asimilarea tuturor nutrienţilor de care corpul nostru are nevoie.
Pentru o bună funcţionare a digestiei, trebuie să ne cunoaştem limitele şi să devenim cât mai conştienţi de ceea ce mâncăm zilnic. Datorită serviciului, majoritatea persoanelor ajung să nu îşi mai îngrijească trupurile şi mănâncă la întâmplare, fără a mai ţine cont de nimic. Corpul nu ne iartă pentru aceste imprudente şi astfel ne trezim cu tot felul de probleme: indigestie, intestin iritabil, ulcer, artroza, eczeme, gastrita sau cu mult temutul cancer de colon.
Prin apariţia acestor boli, corpul ne dă semnale de alarmă şi ne spune să acordăm o mare atenţie mâncării.

Primul pas – bucuria de a mânca

Pentru început, trebuie să învăţăm să ne tratăm stomacul cu blândeţe, să savurăm şi să ne bucurăm de fiecare înghiţitură de mâncare. Trebuie să mâncăm mai puţin şi să încercăm să ne schimbăm obiceiurile alimentare rele cu unele sănătoase. Majoritatea animalelor mănâncă un singur aliment odată, aşa că trebuie să incercam sa le urmăm exemplu şi să luăm mese mai puţin complexe.

Al doilea pas – conştientizarea limitelor

Stomacul, ca şi orice alt organ îşi are limitele lui. Asemeni unor maşini, acestea au diferite mărimi, cantităţi de suc gastric şi capacităţi diferite de refacere.
Să facem un exerciţiu de imaginaţie: Ai o maşină de spălat cu o capacitate de maxim 5 kg şi tu doreşti să îţi speli o haină mult mai grea. Cum procedezi? Îţi asumi riscul de a strica maşina de spălat sau mergi la o curăţătorie specializată? Acest exemplu se aplică şi în cazul sistemului tău digestiv, care isi are limitele lui, aşa că tu trebuie să alegi ca şi răspuns întotdeauna varianta corectă. Dacă nu ai făcut acest lucru până acum, timpul nu este pierdut, aşa că poţi începe din acest moment să lupţi pentru sănătatea ta!
Sursa art. „Combinarea alimentelor şi Digestia” – Steve Meyerowitz.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Pepenele galben – o adevărată sursă de apă vie Îl cumperi zilnic din piețe și marketuri pentru că suntem în plin sezon. Îți place mirosul parfumat și gustul dulce al acestuia, însă te-ai gândit vreodată la beneficiile pe care ți le oferă?...
Cum previn legumele crucifere apariția cancerului Vezi ce legume fac parte din familia cruciferelor și ce legătură au acestea cu prevenția cumplitei maladii. Include-le și tu cât mai des în meniul zilnic!
5 deficienţe de minerale şi vitamine Cum le identificăm şi cum le tratăm?
De ce este bine să mâncăm căpșuni Căpșunile sunt cele mai antioxidante fructe și sunt recomandate mai ales pentru persoanele care au probleme cu circulația sângelui. Lista beneficiilor nu se oprește însă aici!
Deodorantul tău este toxic? Află care sunt cele mai toxice cinci ingrediente, pe care nu doreşti să le întâlneşti în deodorantul tău!
Tratamente cu uleiuri esenţiale pentru picioare şi glezne umflate Cine nu urăşte ca după o zi de muncă să primească drept "recompensă" nişte picioarele şi gleznele umflate? Din fericire uleiurile esenţiale ne sar în ajutor, aşa că încercaţi-le şi rezultatele vă vor ...
7 plante și condimente ce te scapă de stres și îți îmbunătățesc funcţiile creierului Farmacia naturii îți oferă niște plante și condimente numai bune pentru sănătatea ta. Profită din plin de ele!
11 tipuri de ceaiuri renale indicate pentru litiaza renală sau pietre la rinichi Puterea vindecătoare a plantelor te scapă de pietrele de la rinichi. Apelează la ele ori de câte ori ai nevoie. Nu te costă nimic, pentru că natura ți le oferă gratis!
De ce nu reuşeşti să slăbeşti – top 10 greşeli Află care sunt aceste greşeli pe care poate le faci şi tu!
Cele mai bune rețete de smoothie-uri detoxifiante După Sărbători, smoothie-urile sunt ca o gură proaspătă de aer. Încearcă și tu următoarele patru rețete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *