Retete

Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă

Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.

Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.

Iată cum se prepară acest tort delicios:

Ingrediente:

Blat:

  • 250 g de ciocolată neagră;
  • 200 g de zahăr;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de faina;
  • 150-200 g de arahide;
  • 4 ouă;
  • 1 esența de rom.

Cremă:

  • 400 g ciocolată neagră;
  • 200 g de arahide;
  • 200 ml de frișcă.

Decor:

  • 150-200g de arahide prăjite.

Mod de preparare:

  1. Prima dată preparăm blatul tortului. Topim ciocolata neagră (de menaj) și untul fie pe baie de abur, fie într-o cratiță mai uzată, la foc mic. După ce s-au încorporat bine cele două ingrediente se iau de pe foc și se adăugă pe rând zahărul, faină, ouăle și esența de rom. Se amestecă foarte bine, după care se adăugă arahidele mărunțite. Se amestecă din nou până obținem o compoziție omogenă.
  2. Într-o formă de copt sau într-o cratiță cu pereți mai înalți se pune mai întâi hârtia de copt, după care se toarnă aluatul. Se ține la copt timp de 30 de minute la 180°C. Pentru a ne asigura că s-a copt foarte bine, înfigem o scobitoare pe margini și în centru. Dacă scobitoarea iese curată, fără a avea pe ea blat lipicios, înseamnă că s-a copt bine. Îl lăsăm să se răcească, după care îl tăiem în trei foi.
  3. Acum urmează să preparăm crema. Pentru aceasta topim ciocolată la bain-marie sau la foc mic și apoi o amestecăm cu frișcă (ușor încălzită) și cu arahidele mărunțite.
  4. Se așează crema pe fiecare foaie, având grijă să păstrăm și pentru partea exterioară. Se ornează cu fulgi de ciocolată, arahide prăjite și mărunțite în funcție de preferințe: doar pe margine, peste tot etc.
  5. Se lasă la rece timp de 3 ore.

Dacă nu vă plac arahidele puteți să folosiți în locul lor nuci, migdale sau alune de pădure. Rețeta va fi cu siguranță la fel de delicioasă!

Dacă vă hotărâți să preparați acest tort delicios, vă așteptam cu păreri și sugestii.

Spor la gătit și poftă bună!

Sursa art: retete.unica.ro și foto.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.