Retete

Supă din piept de pui cu tăiței de casă

Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!

Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!

Această supă este ideală pentru zilele friguroase de iarnă. Se prepară ușor și este foarte gustoasă:

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (de mărime mai mare);
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 1 țelină (mai mică);
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ou;
  • faină;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se spală bine și se curăță de pielițe, după care se taie în bucăți mici și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare.
  2. După ce s-a format spumă și a dat în clocot, apa se aruncă. Se pun legumele curățate și spălate bine (dar lăsate întregi) peste pieptul de pui, 2-3 linguri de ulei, se toarnă apa rece peste ele și se pun la fiert.
  3. În timp ce fierb toate ingredientele prepară tăițeii: sparge oul pe blatul de lucru și se presară peste el faina cât cuprinde, cu un praf de sare.
  4. Se frământa bine aluatul, după care se lasă la odihnit timp de 10 minute.
  5. Se ia aluatul și se întinde până se obține o foaie subțire și se taie (în funcție de cât de lați vrei să îți iasă tăițeii).
  6. Se lăsă puțin la uscat, după care se fierb în apă cu puțină sare.
  7. La final se trec printr-un jet de apă.
  8. Acum să revinim la supă. După ce au fiert ingredientele foarte bine, se strecoară.
  9. Supa astfel obținută, se amesteca bine cu tăițeii.
  10. La final se pune sarea și piperul după gust.
  11. Se servește cu pătrunjel verde tocat cât mai mărunt.

Sfaturi utile:

  • Nu arunca legumele folosite la prepararea supei. Le poți consuma ca atare în formă nature, sau le poți asezona cu puțin unt, iaurt sau smântână, transformându-le într-o garnitură ideală.
  • Tot din legumele rămase de la supa, poți lua un morcov pe care să-l tai în bucăți și să-l presari în supă, pentru un plus de aromă și decor.
  • Încearcă să folosești ingredientele doar din surse sigure, pentru a beneficia de calitățile unei astfel de supe. În acest fel vei contribui și tu la extinderea producției autohtone.

Dacă te-ai hotărât să prepari această rețetă, te așteptam cu păreri și sugestii.

Sursa foto: http://goo.gl/2zOzLC

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.