Retete

Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ce ai spune de o rețetă rapidă de rulouri cu umplutură de vanilie? Iată care sunt ingredientele necesare acestei rețete și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj cumpărat
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
  • 100 gr zahăr alb
  • 1 plic de aromă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 30 gr unt
  • un albuș

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în tăierea foietajului în fâșii de aproximativ 3 cm.
  2. Apoi, rulăm fâșiile pe cornete.
  3. Ungem rulourile cu albuș amestecat cu puțin lapte, după care le presăram cu zahăr.
  4. Dăm rulourile la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenesc uşor pe deasupra.
  5. Cât timp se coc rulourile, preparăm crema. Pentru început punem laptele la fiert.
  6. Batem gălbenușurile bine cu zahărul, după care adăugăm și amidonul.
  7. După ce laptele a dat în fiert, punem un sfert peste amestecul de gălbenușuri, zahăr și amidon. Amestecăm bine după care turnăm compoziția în restul de lapte și îl punem pe foc, la flacără mică. Fierbem până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat oprim focul și punem pliculețul de aromă de vanilie, împreună cu cele 30 g de unt și amestecăm. Dăm crema la răcit.
  8. După ce rulourile s-au copt le lăsăm să se răcească, după care le umplem cu crema de vanilie.

Sfaturi utile:

  • În caz că nu aveți conuri speciale pentru rulouri, puteți confecționa unele din hârtie de copt. Se taie o fâșie mai lungă din hârtie din care se formează un cornet. În acest fel ne asigurăm că va avea putere să țină foietajul. După ce am terminat de rulat aluatul de foitaj, excesul de hârtie l-am tăiat cu o foarfecă și l-am introdus în interiorul cornetului pentru un plus de stabilitate.
  • Pentru a vă fi ușor să rulați fâșiile de foietaj pe cornetul de hârtie, îl puteţi pune pe o sticlă cu gât lung.
  • Laptele fiert se toarnă în fir subțire peste crema de gălbenușuri cu zahăr și amidon, pentru a nu transforma ouăle în jumări.
  • Foietajul poate fi unul preparat în casă, însă pentru o variantă rapidă a reţetei poate fi folosit şi cel din comerţ.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Cum să îţi prepari acasă o cafea cremoasă fără espressor Adori cafeaua cremoasă? Iată un truc simplu prin care poţi să îi adaugi un plus de cremă cafelei preparată acasă. Vei obţine astfel băutura perfectă pentru a-ţi începe ziua în forţă!
În cât timp se fierbe un ou Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...
Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.
Negresă de post coaptă în formă de brioșe Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *