Retete

Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ce ai spune de o rețetă rapidă de rulouri cu umplutură de vanilie? Iată care sunt ingredientele necesare acestei rețete și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj cumpărat
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
  • 100 gr zahăr alb
  • 1 plic de aromă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 30 gr unt
  • un albuș

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în tăierea foietajului în fâșii de aproximativ 3 cm.
  2. Apoi, rulăm fâșiile pe cornete.
  3. Ungem rulourile cu albuș amestecat cu puțin lapte, după care le presăram cu zahăr.
  4. Dăm rulourile la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenesc uşor pe deasupra.
  5. Cât timp se coc rulourile, preparăm crema. Pentru început punem laptele la fiert.
  6. Batem gălbenușurile bine cu zahărul, după care adăugăm și amidonul.
  7. După ce laptele a dat în fiert, punem un sfert peste amestecul de gălbenușuri, zahăr și amidon. Amestecăm bine după care turnăm compoziția în restul de lapte și îl punem pe foc, la flacără mică. Fierbem până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat oprim focul și punem pliculețul de aromă de vanilie, împreună cu cele 30 g de unt și amestecăm. Dăm crema la răcit.
  8. După ce rulourile s-au copt le lăsăm să se răcească, după care le umplem cu crema de vanilie.

Sfaturi utile:

  • În caz că nu aveți conuri speciale pentru rulouri, puteți confecționa unele din hârtie de copt. Se taie o fâșie mai lungă din hârtie din care se formează un cornet. În acest fel ne asigurăm că va avea putere să țină foietajul. După ce am terminat de rulat aluatul de foitaj, excesul de hârtie l-am tăiat cu o foarfecă și l-am introdus în interiorul cornetului pentru un plus de stabilitate.
  • Pentru a vă fi ușor să rulați fâșiile de foietaj pe cornetul de hârtie, îl puteţi pune pe o sticlă cu gât lung.
  • Laptele fiert se toarnă în fir subțire peste crema de gălbenușuri cu zahăr și amidon, pentru a nu transforma ouăle în jumări.
  • Foietajul poate fi unul preparat în casă, însă pentru o variantă rapidă a reţetei poate fi folosit şi cel din comerţ.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ai încercat vreodată cafeaua cu scorțișoară? Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol....
Desert dietetic cu ciocolată neagră Doreşti să te menţii în formă în preajma Sărbătorilor? Atunci prepară această prăjitură rapidă care pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu conţine gluten şi are doar 100 de calorii pe 50 de grame...
Smoothie din citrice pentru topirea celulitei Prepară-ți o băutură delicioasă pe bază de citrice și astfel îți vei diminua considerabil celulită. Iată cât de ușor se prepară!
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Salata grecească – prietena siluetei tale Cu un conținut scăzut de calorii, rețeta următoare nu îți va afecta silueta și te va ajuta să slăbești. Prepar-o și tu!
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *