Retete

Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ce ai spune de o rețetă rapidă de rulouri cu umplutură de vanilie? Iată care sunt ingredientele necesare acestei rețete și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj cumpărat
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
  • 100 gr zahăr alb
  • 1 plic de aromă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 30 gr unt
  • un albuș

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în tăierea foietajului în fâșii de aproximativ 3 cm.
  2. Apoi, rulăm fâșiile pe cornete.
  3. Ungem rulourile cu albuș amestecat cu puțin lapte, după care le presăram cu zahăr.
  4. Dăm rulourile la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenesc uşor pe deasupra.
  5. Cât timp se coc rulourile, preparăm crema. Pentru început punem laptele la fiert.
  6. Batem gălbenușurile bine cu zahărul, după care adăugăm și amidonul.
  7. După ce laptele a dat în fiert, punem un sfert peste amestecul de gălbenușuri, zahăr și amidon. Amestecăm bine după care turnăm compoziția în restul de lapte și îl punem pe foc, la flacără mică. Fierbem până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat oprim focul și punem pliculețul de aromă de vanilie, împreună cu cele 30 g de unt și amestecăm. Dăm crema la răcit.
  8. După ce rulourile s-au copt le lăsăm să se răcească, după care le umplem cu crema de vanilie.

Sfaturi utile:

  • În caz că nu aveți conuri speciale pentru rulouri, puteți confecționa unele din hârtie de copt. Se taie o fâșie mai lungă din hârtie din care se formează un cornet. În acest fel ne asigurăm că va avea putere să țină foietajul. După ce am terminat de rulat aluatul de foitaj, excesul de hârtie l-am tăiat cu o foarfecă și l-am introdus în interiorul cornetului pentru un plus de stabilitate.
  • Pentru a vă fi ușor să rulați fâșiile de foietaj pe cornetul de hârtie, îl puteţi pune pe o sticlă cu gât lung.
  • Laptele fiert se toarnă în fir subțire peste crema de gălbenușuri cu zahăr și amidon, pentru a nu transforma ouăle în jumări.
  • Foietajul poate fi unul preparat în casă, însă pentru o variantă rapidă a reţetei poate fi folosit şi cel din comerţ.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Biluțe raw de smochine și migdale Aceste biluțe îți vor revigora instant organismul și te vor ține la distanță de dulciuri!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
Rețetă de gutui la cuptor Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!
Rețetă de Lava cake cu Amaretto şi migdale Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!...
Desert rapid la pahar – cereale cu iaurt grecesc Îți plac deserturile la pahar? Iată cum îți poți prepara și tu unul în doar două minute!
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *