Retete

Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Ce ai spune de o rețetă rapidă de rulouri cu umplutură de vanilie? Iată care sunt ingredientele necesare acestei rețete și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 800 g aluat foitaj cumpărat
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 40 gr amidon (sau 60 gr făină)
  • 100 gr zahăr alb
  • 1 plic de aromă naturală de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • 30 gr unt
  • un albuș

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în tăierea foietajului în fâșii de aproximativ 3 cm.
  2. Apoi, rulăm fâșiile pe cornete.
  3. Ungem rulourile cu albuș amestecat cu puțin lapte, după care le presăram cu zahăr.
  4. Dăm rulourile la copt, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenesc uşor pe deasupra.
  5. Cât timp se coc rulourile, preparăm crema. Pentru început punem laptele la fiert.
  6. Batem gălbenușurile bine cu zahărul, după care adăugăm și amidonul.
  7. După ce laptele a dat în fiert, punem un sfert peste amestecul de gălbenușuri, zahăr și amidon. Amestecăm bine după care turnăm compoziția în restul de lapte și îl punem pe foc, la flacără mică. Fierbem până se îngroașă. După ce compoziția s-a îngroșat oprim focul și punem pliculețul de aromă de vanilie, împreună cu cele 30 g de unt și amestecăm. Dăm crema la răcit.
  8. După ce rulourile s-au copt le lăsăm să se răcească, după care le umplem cu crema de vanilie.

Sfaturi utile:

  • În caz că nu aveți conuri speciale pentru rulouri, puteți confecționa unele din hârtie de copt. Se taie o fâșie mai lungă din hârtie din care se formează un cornet. În acest fel ne asigurăm că va avea putere să țină foietajul. După ce am terminat de rulat aluatul de foitaj, excesul de hârtie l-am tăiat cu o foarfecă și l-am introdus în interiorul cornetului pentru un plus de stabilitate.
  • Pentru a vă fi ușor să rulați fâșiile de foietaj pe cornetul de hârtie, îl puteţi pune pe o sticlă cu gât lung.
  • Laptele fiert se toarnă în fir subțire peste crema de gălbenușuri cu zahăr și amidon, pentru a nu transforma ouăle în jumări.
  • Foietajul poate fi unul preparat în casă, însă pentru o variantă rapidă a reţetei poate fi folosit şi cel din comerţ.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de Lava cake cu Amaretto şi migdale Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!...
Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Salată de leurdă cu ridichi Aceasta salată este ideală pentru zilele însorite de primăvară. Pe lângă faptul că vă ajută să vă mențineți în formă, are și un gust delicios - Rețetă video.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Rețetă aluat de pizza – subțire și ușor crocant Îți place mirosul îmbietor de pizza? Atunci, adu-l la tine în bucătărie! În caz că nu te-ai mai încumetat să faci aluat de pizza, până acum, rețeta noastră video îți sare în ajutor.
Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *