Retete

Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată

Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!

Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!

Paleurile se numără printre deserturile care reușesc ca încă de la prima mușcătură se te trimită înapoi în copilărie. Mirosul lor îmbietor de ciocolată cu rom îți va transforma bucătăria în cea mai primitoare cofetărie. Dacă ai copilași, prepară această rețetă alături de ei. Te vor molipsi cu bucuria și entuziasmul lor, mai ales atunci când vor lipi fursecurile pufoase cu ciocolată! În plus, le vei crea cele mai frumoase amintiri din copilărie!

Un alt mare avantaj al paleurilor este că se prepară foarte ușor. Rețeta acestora este una care merge la sigur (nu are ce să se taie, să nu se dospească, etc). În rețeta originală de paleuri veți găsi o cremă din unt sau fondant, însă noi o vom înlocui cu ganache-ul (cremă de ciocolată), deoarece  se prepară mai uşor iar rezultatul final este la fel de bun. Iată care sunt ingredientele și modul lor de preparare din care veţi obţine aproximativ 40 de fursecuri mari:

Ingrediente pentru aluatul paleurilor:

  • 200 g unt (cu minim 80 % grăsime, ținut la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr pudră
  • 300 g făină tip 000
  • 4 ouă de mărime medie
  • 1/2 pliculeț praf de copt (sau 5 g)
  • 1 păstaie vanilie (sau esenţă vanilie)

Ingrediente pentru ganache:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri Rom (sau esenţă rom)

Ingrediente pentru glazura paleurilor:

  • 150 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

  1. Pentru început vom prepara ganche-ul deoarece trebuie să îl lăsăm suficient timp la rece. Punem frișca lichidă la fiert și apoi o turnăm peste ciocolata mărunțita. Pentru un plus de gust adăugam 3-4 linguri rom sau o esenţă de rom. Amestecăm bine, după care o vom lăsa la rece până când se va întări. Odată ajunsă la temperatura camerei, pentru a grăbi procesul de răcire puteți să o lăsați timp de o oră în congelator.
  2. Între timp ne vom ocupa de fursecuri. Pentru început amestecăm untul ținut la temperatura camerei cu zahărul pudră. Vom bate totul bine cu mixerul (tel,robot) până când vom obține o cremă albicioasă și pufoasă.
  3. Următorul pas constă în adăugarea ouălor în crema de unt. Acestea se vor adăuga pe rând pentru a ne asigura că se vor încorpora cât mai bine.
  4. Urmează acum să adăugăm făina împreună cu praful de copt și vanilia. Pentru a ne fi mai ușor la amestecare, vom pune făina treptat.
  5. La final se pune compoziția într-un poş, sau într-o pungă tăiată la capăt, și se formează fursecurile. Trebuie să lăsați suficient spațiu între ele deoarece se vor întinde la copt. Din aluatul de paleuri vom umple trei tăvi mari de cuptor, pe care le vom coace timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C.
  6. După ce coacem toate fursecurile le vom așeaza pe un grătar pentru a se răci.
  7. Între timp crema noastră de ciocolată s-a întărit, așa cum o putem bate cu mixerul pentru a obține o textură cremoasă.
  8. Cu ganache-ul astfel obținut vom umple paleurile. Puteți să folosiți un poş sau o linguriță, cum vă este mai ușor.
  9. La final vom topi cele 150 de grame de ciocolată pe baie de aburi și vom glazura fursecurile.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ai încercat vreodată cafeaua cu scorțișoară? Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol....
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
Scapă de grăsimea de pe abdomen folosind următorul suc natural Acesta reţeta este una foarte simplă, nu costă mult şi este delicioasă. Te va ajuta să pierzi din grăsimi, mai ales pe cele din jurul abdomenului. Poţi să bei până la cinci pahare pe zi.
Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!
Medalioane de cartofi cu broccoli – o rețetă extraordinar de gustoasă Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Rețetă de prăjitură Snickers Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.
Măr copt umplut cu nucă și scorțișoară – desert dietetic Acest desert este ideal pentru persoanele aflate la dietă. Este extrem de gustos și se prepară rapid. Încearcă și tu această rețetă!
Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!

2 Comments

  1. magda

    Azi am facut paleuri, Multumesc frumos pentru reteta ; este perfecta! Caut reteta de paleuri de vreo zece ani si aceasta este singura reusita, dintre cele pe care le-am mai incercat.Mersi inca o data .

  2. Cu mult drag. Ne bucuram foarte mult ca v-a fost pe plac reteta noastra. Va multumim de aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *