Retete

Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor

Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!

Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!

Gospodinelor care sunt în pană de idei și nu știu ce să mai gătească, le recomand această rețetă.

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi de mărime medie
  • 8-10 căței de usturoi (sau o legătură de usturoi verde)
  • o jumătate linguriță de sare
  • 1 ceapă mai mare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăța cartofii de coajă, după care se taie pe jumătate sau în patru (în funcție de preferințe). Între timp se pune niște apă la încălzit și după ce dă în clocot, se adăugă cartofii și ceapa (pentru gust).

Apa trebuie să îi depășească cam cu 2-3 degete. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute maxim. Se scot cartofii cu o paletă și se pun într-o tavă pentru cuptor. Zeama nu se aruncă, deoarece mai avem nevoie de ea.

Se pisează sau se toacă usturoiul cât mai mărunt și se amestecă bine cu uleiul. Se toarnă apoi sarea și aproximativ 50 ml din zeama în care au fiert cartofii și se amestecă din nou.

Se ung cartofii cu acest amestec și se băgă la cuptorul preîncălzit la 180 C, timp de aproximativ 30 de minute.

Se mai stropesc din când în când cu zeama în care au fiert, pentru a nu se usca. Timpul ales pentru a-i ține la copt este unul aproximativ, fiecare cuptor fiind diferit. Cel mai bun semn este de fapt culoarea: rumenie!

Îi puteți consuma ca atare, sau în combinație cu smântână și mărar, unt, sau diferite sosuri.

Poftă bună!

Sursă: „Rețete pentru sănătatea noastră.” de Elena Pridie
Sursa foto: www.confessionsofachocoholic.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.