Retete

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu rețeta clasică de tort diplomat cu fructe exotice și coji confiate de portocale, eu am vrut să vin cu o rețetă pe care am preparat-o din curiozitate și care mi-a fost pe plac. Inițial mă gândeam că rezultatul nu va fi unul extraordinar, însă după prima înghițitură mi-am amintit că de fapt căpșunile fac o casă bună cu frișca.

La prepararea acestei rețete, cea mai dificilă parte o pot considera pe cea a preparării gelatinei. Dacă o încălzești la mai mult de 60 de grade Celsius nu va mai acționa și astfel vei irosi ingredientele. Cel mai bine este să iei un termometru, însă dacă nu ai unul, te poți folosi de simțuri. La atingerea cu degetul gelatina trebuie să fie ușor călduță și sub nicio formă fierbinte.

Pentru a te asigura de reușita rețetei poți folosi metoda mea de încorporare a gelatinei în crema de diplomat. Mai exact, eu las crema să se răcească de tot și abia apoi incorporez gelatina.

Pentru un gust mai bun folosește smântână naturală pentru frișcă (și nu vegetală) și lapte cu grăsime de 3,2 %. La frișcă trebuie să ai grijă și să nu o bați în exces, deoarece vei risca să o transformi în unt, în prima fază, urmând ca mai apoi să ți se taie.

Decorul este foarte ușor de făcut mai ales dacă sunteți începători în ale gătitului. La prima vedere toți care vă vor zări opera de artă vor rămâne uimiți, fără a avea idee de cât de ușor se prepară de fapt.

Iată care sunt ingredientele preparării unui tort într-o formă detașabilă de 26 de cm:

pișcoturi

1 kg și jumătate de căpșuni (nu le veți folosi pe toate dar este mai bine să aveți în plus pentru a avea din ce să alegeți pentru decor)

compot de ananas

600 ml smântână pentru frișcă

250 gr zahăr tos

500 ml lapte

150 gr zahăr pudră

20 gr gelatină (2 plicuri)

1 păstaie de vanilie

5 gălbenușuri

1 lingură de amidon

Iată şi videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Bomboane din ciocolată amăruie și avocado – desert dietetic Aceste bomboane sunt extrem de gustoase, sățioase și nu te îngrașă. Se prepară în doar 10 minute. Încearcă-le și tu!
Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.
3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.
Rețetă de inimioare din foietaj umplute cu Nutella Cu doar 3 ingrediente poți prepara un desert savuros. Încântă-i pe cei dragi cu niște pernuțe umplute cu Nutella.
Salată de leurdă cu ridichi Aceasta salată este ideală pentru zilele însorite de primăvară. Pe lângă faptul că vă ajută să vă mențineți în formă, are și un gust delicios - Rețetă video.
Smoothie din iaurt grecesc și fructe de pădure Slăbește rapid cu ajutorul acestui smoothie delicios și extrem de ușor de preparat!
Rețetă de prăjitură Albă ca zăpada sau Lămâița Prăjitura Albă ca zăpada este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei noastre. În articol vei găsi reţeta video cât şi descrierea scrisă.
Desert rapid la pahar – cereale cu iaurt grecesc Îți plac deserturile la pahar? Iată cum îți poți prepara și tu unul în doar două minute!
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *