Retete

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu rețeta clasică de tort diplomat cu fructe exotice și coji confiate de portocale, eu am vrut să vin cu o rețetă pe care am preparat-o din curiozitate și care mi-a fost pe plac. Inițial mă gândeam că rezultatul nu va fi unul extraordinar, însă după prima înghițitură mi-am amintit că de fapt căpșunile fac o casă bună cu frișca.

La prepararea acestei rețete, cea mai dificilă parte o pot considera pe cea a preparării gelatinei. Dacă o încălzești la mai mult de 60 de grade Celsius nu va mai acționa și astfel vei irosi ingredientele. Cel mai bine este să iei un termometru, însă dacă nu ai unul, te poți folosi de simțuri. La atingerea cu degetul gelatina trebuie să fie ușor călduță și sub nicio formă fierbinte.

Pentru a te asigura de reușita rețetei poți folosi metoda mea de încorporare a gelatinei în crema de diplomat. Mai exact, eu las crema să se răcească de tot și abia apoi incorporez gelatina.

Pentru un gust mai bun folosește smântână naturală pentru frișcă (și nu vegetală) și lapte cu grăsime de 3,2 %. La frișcă trebuie să ai grijă și să nu o bați în exces, deoarece vei risca să o transformi în unt, în prima fază, urmând ca mai apoi să ți se taie.

Decorul este foarte ușor de făcut mai ales dacă sunteți începători în ale gătitului. La prima vedere toți care vă vor zări opera de artă vor rămâne uimiți, fără a avea idee de cât de ușor se prepară de fapt.

Iată care sunt ingredientele preparării unui tort într-o formă detașabilă de 26 de cm:

pișcoturi

1 kg și jumătate de căpșuni (nu le veți folosi pe toate dar este mai bine să aveți în plus pentru a avea din ce să alegeți pentru decor)

compot de ananas

600 ml smântână pentru frișcă

250 gr zahăr tos

500 ml lapte

150 gr zahăr pudră

20 gr gelatină (2 plicuri)

1 păstaie de vanilie

5 gălbenușuri

1 lingură de amidon

Iată şi videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!
Desert dietetic cu ciocolată neagră Doreşti să te menţii în formă în preajma Sărbătorilor? Atunci prepară această prăjitură rapidă care pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu conţine gluten şi are doar 100 de calorii pe 50 de grame...
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Află cum se prepară nectarul de gutui Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *