Retete

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu rețeta clasică de tort diplomat cu fructe exotice și coji confiate de portocale, eu am vrut să vin cu o rețetă pe care am preparat-o din curiozitate și care mi-a fost pe plac. Inițial mă gândeam că rezultatul nu va fi unul extraordinar, însă după prima înghițitură mi-am amintit că de fapt căpșunile fac o casă bună cu frișca.

La prepararea acestei rețete, cea mai dificilă parte o pot considera pe cea a preparării gelatinei. Dacă o încălzești la mai mult de 60 de grade Celsius nu va mai acționa și astfel vei irosi ingredientele. Cel mai bine este să iei un termometru, însă dacă nu ai unul, te poți folosi de simțuri. La atingerea cu degetul gelatina trebuie să fie ușor călduță și sub nicio formă fierbinte.

Pentru a te asigura de reușita rețetei poți folosi metoda mea de încorporare a gelatinei în crema de diplomat. Mai exact, eu las crema să se răcească de tot și abia apoi incorporez gelatina.

Pentru un gust mai bun folosește smântână naturală pentru frișcă (și nu vegetală) și lapte cu grăsime de 3,2 %. La frișcă trebuie să ai grijă și să nu o bați în exces, deoarece vei risca să o transformi în unt, în prima fază, urmând ca mai apoi să ți se taie.

Decorul este foarte ușor de făcut mai ales dacă sunteți începători în ale gătitului. La prima vedere toți care vă vor zări opera de artă vor rămâne uimiți, fără a avea idee de cât de ușor se prepară de fapt.

Iată care sunt ingredientele preparării unui tort într-o formă detașabilă de 26 de cm:

pișcoturi

1 kg și jumătate de căpșuni (nu le veți folosi pe toate dar este mai bine să aveți în plus pentru a avea din ce să alegeți pentru decor)

compot de ananas

600 ml smântână pentru frișcă

250 gr zahăr tos

500 ml lapte

150 gr zahăr pudră

20 gr gelatină (2 plicuri)

1 păstaie de vanilie

5 gălbenușuri

1 lingură de amidon

Iată şi videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
S-a născut orb și cu autism, însă și-a urmat marea pasiune: muzica! Aceste videoclipuri te vor emoționa până la lacrimi și veți vedea în ultimul, ca și bărbații plâng câteodată...
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – videoclip Această rețetă este pe placul tuturor iubitorilor de eclere, deoarece reușește să îmbine perfect gustul irezistibil de vanilie cu cel al ciocolatei amăruie din glazură. Încearc-o și tu!
Negresă de post coaptă în formă de brioșe Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *