Retete

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu rețeta clasică de tort diplomat cu fructe exotice și coji confiate de portocale, eu am vrut să vin cu o rețetă pe care am preparat-o din curiozitate și care mi-a fost pe plac. Inițial mă gândeam că rezultatul nu va fi unul extraordinar, însă după prima înghițitură mi-am amintit că de fapt căpșunile fac o casă bună cu frișca.

La prepararea acestei rețete, cea mai dificilă parte o pot considera pe cea a preparării gelatinei. Dacă o încălzești la mai mult de 60 de grade Celsius nu va mai acționa și astfel vei irosi ingredientele. Cel mai bine este să iei un termometru, însă dacă nu ai unul, te poți folosi de simțuri. La atingerea cu degetul gelatina trebuie să fie ușor călduță și sub nicio formă fierbinte.

Pentru a te asigura de reușita rețetei poți folosi metoda mea de încorporare a gelatinei în crema de diplomat. Mai exact, eu las crema să se răcească de tot și abia apoi incorporez gelatina.

Pentru un gust mai bun folosește smântână naturală pentru frișcă (și nu vegetală) și lapte cu grăsime de 3,2 %. La frișcă trebuie să ai grijă și să nu o bați în exces, deoarece vei risca să o transformi în unt, în prima fază, urmând ca mai apoi să ți se taie.

Decorul este foarte ușor de făcut mai ales dacă sunteți începători în ale gătitului. La prima vedere toți care vă vor zări opera de artă vor rămâne uimiți, fără a avea idee de cât de ușor se prepară de fapt.

Iată care sunt ingredientele preparării unui tort într-o formă detașabilă de 26 de cm:

pișcoturi

1 kg și jumătate de căpșuni (nu le veți folosi pe toate dar este mai bine să aveți în plus pentru a avea din ce să alegeți pentru decor)

compot de ananas

600 ml smântână pentru frișcă

250 gr zahăr tos

500 ml lapte

150 gr zahăr pudră

20 gr gelatină (2 plicuri)

1 păstaie de vanilie

5 gălbenușuri

1 lingură de amidon

Iată şi videoclipul cu modul de preparare:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Desert rapid la pahar – cereale cu iaurt grecesc Îți plac deserturile la pahar? Iată cum îți poți prepara și tu unul în doar două minute!
Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!...
Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *