Retete

Rețetă de gutui la cuptor

Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!

Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!

Această rețetă este una destul de simplă, însă rezultatul va fi unul spectaculos!

Ingrediente:

  • 150 g zahăr alb
  • 200 ml vin alb
  • 400 ml apă
  • 4 cuișoare
  • 1 baton scorțișoară
  • 2 stele de anason
  • 4 gutui de mărime medie
  • 1/2 lămâie
  • 4 linguri de miere

Mod de preparare:

  1. Se pune apa, vinul și zahărul într-un vas la fiert. Se adaugă apoi cuișoarele, scorțișoara și anasonul.
  2. Gutuile se curăța de coajă și se taie pe jumătate, pentru a se îndepărta toate semințele.
  3. Se ung foarte bine cu zeama de la lămâie. Acesta este un truc ce le va ajuta să nu se rumenească prea tare!
  4. Afundă gutuile în sosul preparat mai sus și lasă-le până când se înmoaie. Între timp poți seta cuptorul la 180 C, pentru a se preîncălzi.
  5. După ce sunt gata scoate-le din sos și așează-le într-un vas termorezistent.
  6. Adaugă mierea în sosul rămas, amestecă foarte bine și toarnă-l peste gutui. Lasă-le la copt aproximativ 30 de minute la 180 C.

Sursa: www.goodfood.com.au

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.