Retete

Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Această prăjitură este ideală pentru zilele călduroase, în care fructele se găsesc din abundență, dar asta nu înseamnă că nu o putem prepara și în anotimpul rece. Altfel, pentru ce mai există fructele congelate? Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (65% grăsime)

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 800 g crema brânză de vaci (Pilos)
  • 150 g smântână (20% grăsime)
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie mare
  • esență de vanilie

Pentru topping:

  • 500 g căpșuni congelate (sau proaspete)
  • 100 g unt (65 % grăsime) (Pilos)
  • 125 g zahăr

Mod de preparare:

  1. Pentru început trebuie să preparăm blatul cheesecake-ului. Zdrobim biscuiții (la robot sau cu ajutorul sucitorului) și îi amestecăm cu untul topit. Amestecul astfel obținut, îl vom tasa într-o formă de copt, cu fundul detașabil (de 26 cm), unsă în prealabil cu puțin unt. Pentru o mai bună uniformizare puteți să folosiți un pahar, cu ajutorul căruia să presați mai bine biscuiții în forma de copt.
  2. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute după care să lasă puțin la răcit (5-10 minute). În acest timp cuptorul își va mai reduce temperatura, lucru de care avem nevoie, deoarece cheesecake-ul nu se coace la temperaturi mari, pentru a nu se fisura. Așadar, reglați cuptorul la 150°C și începeți să preparați în acest timp crema.
  3. Se amestecă zahărul cu brânza, după care adăugă și smântâna. Urmează apoi să adăugați pe rând ouăle (în acest fel se vor omogeniza mai bine) și la final coaja de la lămâie și esența de vanilie.
  4. Crema astfel obținută se toarnă peste blatul precopt și se coace timp de o oră, în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Dacă observați că prăjitura începe să se rumenească puneți o folie de aluminiu pe deasupra.
  5. Toppingul se prepară foarte ușor în tigaie. Se pun căpșunile împreună cu zahărul și untul la topit și se țin pe foc până când se deconcelează complet și își lasă cât mai mult suc. Puteți să vă preparați toppingul (folosind câte 50-60 g de căpșuni congelate, o linguriță de unt și 2 linguri de zahăr, cantitate suficientă pentru câte o felie) înainte de fiecare consumare, pentru un plus de prospețime, aromă și miros.

Sfaturi utile:

  • folosiți ingredientele la temperatura camerei;
  • marca enumerata de brânză și unt, le găsiți la Lidl;
  • nu amestecați prea tare crema de brânză, deoarece riscați că cheesecake-ul să se fisureze în timpul coacerii. Folosiți o spatulă din silicon și zahăr pudră pentru a nu fi nevoie să insistați pe amestecare;
  • nu trebuie să vă speriați dacă, după ce scoateți cheesecake-ul din cuptor, brânza are o consistență mai moale și ușor gelatinoasă (mai ales în mijloc) deoarece după ce va sta la rece se va întări;
  • cheesecake-ul se lasă la rece (de preferat peste noapte) și se consuma cu topping sau cu orice sortiment de dulceață preferați.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.
Ați încercat cheesecake-ul de la Lidl? Este o prăjitură gata preparată, extrem de gustoasă și ieftină, așa că vă invit să o încercați cu încredere. Aflaţi mai multe detalii!
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Cheesecake cu Oreo – desert la pahar, fără coacere Vezi videoclipul unui desert delicios și rapid, ce le va fi de folos în special persoanelor ocupate, care deși și-ar dori, nu pot petrece prea mult timp în bucătărie!
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *