Retete

Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Această prăjitură este ideală pentru zilele călduroase, în care fructele se găsesc din abundență, dar asta nu înseamnă că nu o putem prepara și în anotimpul rece. Altfel, pentru ce mai există fructele congelate? Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (65% grăsime)

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 800 g crema brânză de vaci (Pilos)
  • 150 g smântână (20% grăsime)
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie mare
  • esență de vanilie

Pentru topping:

  • 500 g căpșuni congelate (sau proaspete)
  • 100 g unt (65 % grăsime) (Pilos)
  • 125 g zahăr

Mod de preparare:

  1. Pentru început trebuie să preparăm blatul cheesecake-ului. Zdrobim biscuiții (la robot sau cu ajutorul sucitorului) și îi amestecăm cu untul topit. Amestecul astfel obținut, îl vom tasa într-o formă de copt, cu fundul detașabil (de 26 cm), unsă în prealabil cu puțin unt. Pentru o mai bună uniformizare puteți să folosiți un pahar, cu ajutorul căruia să presați mai bine biscuiții în forma de copt.
  2. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute după care să lasă puțin la răcit (5-10 minute). În acest timp cuptorul își va mai reduce temperatura, lucru de care avem nevoie, deoarece cheesecake-ul nu se coace la temperaturi mari, pentru a nu se fisura. Așadar, reglați cuptorul la 150°C și începeți să preparați în acest timp crema.
  3. Se amestecă zahărul cu brânza, după care adăugă și smântâna. Urmează apoi să adăugați pe rând ouăle (în acest fel se vor omogeniza mai bine) și la final coaja de la lămâie și esența de vanilie.
  4. Crema astfel obținută se toarnă peste blatul precopt și se coace timp de o oră, în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Dacă observați că prăjitura începe să se rumenească puneți o folie de aluminiu pe deasupra.
  5. Toppingul se prepară foarte ușor în tigaie. Se pun căpșunile împreună cu zahărul și untul la topit și se țin pe foc până când se deconcelează complet și își lasă cât mai mult suc. Puteți să vă preparați toppingul (folosind câte 50-60 g de căpșuni congelate, o linguriță de unt și 2 linguri de zahăr, cantitate suficientă pentru câte o felie) înainte de fiecare consumare, pentru un plus de prospețime, aromă și miros.

Sfaturi utile:

  • folosiți ingredientele la temperatura camerei;
  • marca enumerata de brânză și unt, le găsiți la Lidl;
  • nu amestecați prea tare crema de brânză, deoarece riscați că cheesecake-ul să se fisureze în timpul coacerii. Folosiți o spatulă din silicon și zahăr pudră pentru a nu fi nevoie să insistați pe amestecare;
  • nu trebuie să vă speriați dacă, după ce scoateți cheesecake-ul din cuptor, brânza are o consistență mai moale și ușor gelatinoasă (mai ales în mijloc) deoarece după ce va sta la rece se va întări;
  • cheesecake-ul se lasă la rece (de preferat peste noapte) și se consuma cu topping sau cu orice sortiment de dulceață preferați.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Bomboane din biscuiți Oreo în glazură albă Nu o să-ți vină să crezi cât de gustoase sunt aceste bomboane preparate din doar 3 ingrediente. Rețeta este rapidă și fără coacere.
VIDEO: Rețetă de lava cake cu umplutură de caramel Dacă îți place caramelul, nu ai voie să nu încerci rețeta noastră de lava cake, varianta big, cu un miez plin de caramel.
Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale! Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!...
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.
Bomboane din ciocolată amăruie și avocado – desert dietetic Aceste bomboane sunt extrem de gustoase, sățioase și nu te îngrașă. Se prepară în doar 10 minute. Încearcă-le și tu!
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *