Retete

Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!

Această prăjitură este ideală pentru zilele călduroase, în care fructele se găsesc din abundență, dar asta nu înseamnă că nu o putem prepara și în anotimpul rece. Altfel, pentru ce mai există fructele congelate? Iată cum se prepară:

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (65% grăsime)

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 800 g crema brânză de vaci (Pilos)
  • 150 g smântână (20% grăsime)
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie mare
  • esență de vanilie

Pentru topping:

  • 500 g căpșuni congelate (sau proaspete)
  • 100 g unt (65 % grăsime) (Pilos)
  • 125 g zahăr

Mod de preparare:

  1. Pentru început trebuie să preparăm blatul cheesecake-ului. Zdrobim biscuiții (la robot sau cu ajutorul sucitorului) și îi amestecăm cu untul topit. Amestecul astfel obținut, îl vom tasa într-o formă de copt, cu fundul detașabil (de 26 cm), unsă în prealabil cu puțin unt. Pentru o mai bună uniformizare puteți să folosiți un pahar, cu ajutorul căruia să presați mai bine biscuiții în forma de copt.
  2. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute după care să lasă puțin la răcit (5-10 minute). În acest timp cuptorul își va mai reduce temperatura, lucru de care avem nevoie, deoarece cheesecake-ul nu se coace la temperaturi mari, pentru a nu se fisura. Așadar, reglați cuptorul la 150°C și începeți să preparați în acest timp crema.
  3. Se amestecă zahărul cu brânza, după care adăugă și smântâna. Urmează apoi să adăugați pe rând ouăle (în acest fel se vor omogeniza mai bine) și la final coaja de la lămâie și esența de vanilie.
  4. Crema astfel obținută se toarnă peste blatul precopt și se coace timp de o oră, în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Dacă observați că prăjitura începe să se rumenească puneți o folie de aluminiu pe deasupra.
  5. Toppingul se prepară foarte ușor în tigaie. Se pun căpșunile împreună cu zahărul și untul la topit și se țin pe foc până când se deconcelează complet și își lasă cât mai mult suc. Puteți să vă preparați toppingul (folosind câte 50-60 g de căpșuni congelate, o linguriță de unt și 2 linguri de zahăr, cantitate suficientă pentru câte o felie) înainte de fiecare consumare, pentru un plus de prospețime, aromă și miros.

Sfaturi utile:

  • folosiți ingredientele la temperatura camerei;
  • marca enumerata de brânză și unt, le găsiți la Lidl;
  • nu amestecați prea tare crema de brânză, deoarece riscați că cheesecake-ul să se fisureze în timpul coacerii. Folosiți o spatulă din silicon și zahăr pudră pentru a nu fi nevoie să insistați pe amestecare;
  • nu trebuie să vă speriați dacă, după ce scoateți cheesecake-ul din cuptor, brânza are o consistență mai moale și ușor gelatinoasă (mai ales în mijloc) deoarece după ce va sta la rece se va întări;
  • cheesecake-ul se lasă la rece (de preferat peste noapte) și se consuma cu topping sau cu orice sortiment de dulceață preferați.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Prăjitură rapidă pentru weekend – brioşe cu Nutella Vă prezint o prăjitură uşor de realizat, delicioasă şi ieftină căci conţine doar 3 ingrediente: Nutella, faină şi ouă. Aflaţi din articol cum se prepară!
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale! Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!...
Rețetă de prăjitură Albă ca zăpada sau Lămâița Prăjitura Albă ca zăpada este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei noastre. În articol vei găsi reţeta video cât şi descrierea scrisă.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Smoothie din citrice pentru topirea celulitei Prepară-ți o băutură delicioasă pe bază de citrice și astfel îți vei diminua considerabil celulită. Iată cât de ușor se prepară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *