Retete

Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată

O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.

O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.

Acum că Sărbătorile se apropie cu pași repezi vă prezentăm o rețetă rapidă și delicioasă de brioșe umplute cu ciocolată.

Ingrediente:

  • 100 g nutella
  • 280 g faina
  • 2 ouă
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 125 g iaurt
  • esență de rom
  • 30 g cacao
  • puțină sare

Mod de preparare:

  1. Se pune într-un bol făina, după care formăm o mică gropiță în ea cu mâna, în care adăugăm jumătatea de pliculeț de praf de copt și un praf de sare.
  2. În alt bol se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat și cu cel pudră până se topește foarte bine.
  3. Peste ouă se adăugă untul topit la temperatura camerei și se amestecă până se încorporează foarte bine, după care se toarnă și laptele împreună cu iaurtut, amestecându-se din nou.
  4.  Apoi turnam faina cu praful de copt și sarea și amestecați până obțineți o compoziție perfect omogenizată.
  5. Se ung formele de brioșe cu puțin unt și se pudrează cu zahăr, după care se adăugă compoziția de brioșe. Aveți grijă și nu depășiți mai mult de 1/3 din forme, după care formați cu ajutorul unei lingurițe, o gaură în mijlocul compoziției. În aceasta turnați nutella, apoi acoperiți-o cu o lingură de compoziţie.
  6. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute, la 180 grade Celsius, până când capătă un aspect frumos rumeniu.

Sfat: Fanii ciocolatei amăruie, pot înlocui nutella cu aceasta, rezultatul fiind la fel de bun. Puteți adăuga chiar un cubuleț de ciocolată în mijlocul compoziției de brioșe sau o puteți topi pe baie marin sau la microunde, amestecată cu o lingură de unt. Cantitatea de ciocolată va fi tot de 100 g.

Dacă doriți să obțineți un rezultat cu adevărat spectaculos, puteți orna aceste brioșe cu glazură de ciocolată. Dacă alegeți să faceți acest lucru, atunci mai topiți mai multă ciocolată, aproximativ 200-250 de grame.

Indiferent de felul în care veți alege să preparați această rețetă de brioșe cu umplutură de ciocolată, cu siguranţă toți invitații vă vor felicita pentru rezultatele obținute.

Surse: foto si reţetă.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de gutui la cuptor Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Scapă de grăsimea de pe abdomen folosind următorul suc natural Acesta reţeta este una foarte simplă, nu costă mult şi este delicioasă. Te va ajuta să pierzi din grăsimi, mai ales pe cele din jurul abdomenului. Poţi să bei până la cinci pahare pe zi.
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Rețetă de tiramisu fără ouă crude Nu toate persoanele se împacă prea bine cu ouăle crude în preparate și tocmai de accea am pregătit o rețetă de tiramisu cu gălbenușuri gătite la bain-marie.
3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
Ciuperci umplute cu legume – rețetă de post Această rețetă este ideală pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Încearc-o și tu! Este incredibil de gustoasă!

Un comentariu

  1. Maya

    Da cacaoa nu se mai pune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *