Retete

Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată

O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.

O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.

Acum că Sărbătorile se apropie cu pași repezi vă prezentăm o rețetă rapidă și delicioasă de brioșe umplute cu ciocolată.

Ingrediente:

  • 100 g nutella
  • 280 g faina
  • 2 ouă
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 125 g iaurt
  • esență de rom
  • 30 g cacao
  • puțină sare

Mod de preparare:

  1. Se pune într-un bol făina, după care formăm o mică gropiță în ea cu mâna, în care adăugăm jumătatea de pliculeț de praf de copt și un praf de sare.
  2. În alt bol se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat și cu cel pudră până se topește foarte bine.
  3. Peste ouă se adăugă untul topit la temperatura camerei și se amestecă până se încorporează foarte bine, după care se toarnă și laptele împreună cu iaurtut, amestecându-se din nou.
  4.  Apoi turnam faina cu praful de copt și sarea și amestecați până obțineți o compoziție perfect omogenizată.
  5. Se ung formele de brioșe cu puțin unt și se pudrează cu zahăr, după care se adăugă compoziția de brioșe. Aveți grijă și nu depășiți mai mult de 1/3 din forme, după care formați cu ajutorul unei lingurițe, o gaură în mijlocul compoziției. În aceasta turnați nutella, apoi acoperiți-o cu o lingură de compoziţie.
  6. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute, la 180 grade Celsius, până când capătă un aspect frumos rumeniu.

Sfat: Fanii ciocolatei amăruie, pot înlocui nutella cu aceasta, rezultatul fiind la fel de bun. Puteți adăuga chiar un cubuleț de ciocolată în mijlocul compoziției de brioșe sau o puteți topi pe baie marin sau la microunde, amestecată cu o lingură de unt. Cantitatea de ciocolată va fi tot de 100 g.

Dacă doriți să obțineți un rezultat cu adevărat spectaculos, puteți orna aceste brioșe cu glazură de ciocolată. Dacă alegeți să faceți acest lucru, atunci mai topiți mai multă ciocolată, aproximativ 200-250 de grame.

Indiferent de felul în care veți alege să preparați această rețetă de brioșe cu umplutură de ciocolată, cu siguranţă toți invitații vă vor felicita pentru rezultatele obținute.

Surse: foto si reţetă.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Un comentariu

  1. Maya

    Da cacaoa nu se mai pune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.