Retete

Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată

Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.

Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.

Iată cât de ușor se prepară acești biscuiți cu fulgi de ciocolată:

Ingrediente:

  • 150 g unt nesărat;
  • 250 g ciocolată (sau fulgi de ciocolată)ș
  • 150 g zahăr brun;
  • 2-3 linguri lapte;
  • 150-200 g faina;
  • 1 ou;
  • 1 esența de vanilie;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • puțină sare;
  • câteva linguri fulgi de ovăz (opțional);
  • un praf de scorțișoară.

Mod de preparare:

  1. Prima dată de preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  2. Untul, care trebuie să fie ținut la temperatura camerei până când se înmoaie, se taie în bucăți mai mari și se amestecă apoi cu zahărul, laptele și vanilia, până când se obține o cremă pufoasă. (Dacă ai uitat să scoți untul mai devreme, îl poți tăia în cubulețe și îl poți introduce timp de 10 secunde la cuptorul cu microunde, pentru a se topi mai rapid).
  3. Apoi se adăugă oul și se amestecă din nou foarte bine.
  4. Celelalte ingrediente se amestecă separat, astfel: se face o groapă în făină și se toarnă în aceasta praful de copt, se amestecă apoi cu o paletă, urmând apoi să se adauge sarea, fulgii de ovăz și scorțișoara. Se amesteca toate ingredientele cu spumă de zahăr, unt și lapte preparată mai sus. (În caz că iese o compoziție prea moale, se mai pot adăuga 2-3 linguri de făină.)
  5. La final se adăugă fulgii de ciocolată sau ciocolata ruptă în bucăți mici și se amestecă din nou.
  6. Se tapetează tava cu hârtie de copt și biscuiții se formează fie cu ajutorul mâinii (se formează mici biluțe) sau se folosește lingura (în funcție de preferințe).
  7. Între biscuiți trebuie să se lase suficient spațiu, pentru că în timpul coacerii se vor aplatiza și astfel se pot lipi între ei.
  8. Se coc sub 10 minute pentru o textură mai moale și pufoasă, și peste 10 minute pentru o textură mai crocantă.

Sugestii:

  • Se consuma reci cu un pahar de lapte călduț.
  • Sunt ideali atât pentru adulți cât și pentru copii.
  • Se depozitează în recipiente care se închid ermetic și se pot păstra în frigider sau la loc ferit de căldură și umiditate.

Sursa foto: pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.