Retete

Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată

Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.

Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.

Iată cât de ușor se prepară acești biscuiți cu fulgi de ciocolată:

Ingrediente:

  • 150 g unt nesărat;
  • 250 g ciocolată (sau fulgi de ciocolată)ș
  • 150 g zahăr brun;
  • 2-3 linguri lapte;
  • 150-200 g faina;
  • 1 ou;
  • 1 esența de vanilie;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • puțină sare;
  • câteva linguri fulgi de ovăz (opțional);
  • un praf de scorțișoară.

Mod de preparare:

  1. Prima dată de preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  2. Untul, care trebuie să fie ținut la temperatura camerei până când se înmoaie, se taie în bucăți mai mari și se amestecă apoi cu zahărul, laptele și vanilia, până când se obține o cremă pufoasă. (Dacă ai uitat să scoți untul mai devreme, îl poți tăia în cubulețe și îl poți introduce timp de 10 secunde la cuptorul cu microunde, pentru a se topi mai rapid).
  3. Apoi se adăugă oul și se amestecă din nou foarte bine.
  4. Celelalte ingrediente se amestecă separat, astfel: se face o groapă în făină și se toarnă în aceasta praful de copt, se amestecă apoi cu o paletă, urmând apoi să se adauge sarea, fulgii de ovăz și scorțișoara. Se amesteca toate ingredientele cu spumă de zahăr, unt și lapte preparată mai sus. (În caz că iese o compoziție prea moale, se mai pot adăuga 2-3 linguri de făină.)
  5. La final se adăugă fulgii de ciocolată sau ciocolata ruptă în bucăți mici și se amestecă din nou.
  6. Se tapetează tava cu hârtie de copt și biscuiții se formează fie cu ajutorul mâinii (se formează mici biluțe) sau se folosește lingura (în funcție de preferințe).
  7. Între biscuiți trebuie să se lase suficient spațiu, pentru că în timpul coacerii se vor aplatiza și astfel se pot lipi între ei.
  8. Se coc sub 10 minute pentru o textură mai moale și pufoasă, și peste 10 minute pentru o textură mai crocantă.

Sugestii:

  • Se consuma reci cu un pahar de lapte călduț.
  • Sunt ideali atât pentru adulți cât și pentru copii.
  • Se depozitează în recipiente care se închid ermetic și se pot păstra în frigider sau la loc ferit de căldură și umiditate.

Sursa foto: pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Rețetă de prăjitură Albă ca zăpada sau Lămâița Prăjitura Albă ca zăpada este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei noastre. În articol vei găsi reţeta video cât şi descrierea scrisă.
Ai încercat vreodată cafeaua cu scorțișoară? Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol....
Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
În cât timp se fierbe un ou Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *