Retete

Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioase

Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Noi romanii, suntem obişnuiţi să gătim foarte mult în perioada Sărbătorilor şi astfel este inevitabil să nu aruncăm la gunoi o cantitate mare din mâncarea rămasă, deoarece oricât ne-am strădui, nu reuşim să o mâncăm pe toată.

Iată câteva reţete prin care poţi refolosi mâncarea rămasă de la masa de Paşte:

Foloseşte gălbenuşurile ouălor de Paşte pentru a face maioneză

În fiecare an vopseşti prea multe ouă şi nu reuşiţi să le mâncaţi pe toate? Dacă îţi place să îţi prepari singura maioneza în casă, însă nu eşti fană a celei din ouă crude, poţi folosi gălbenuşurile de la ouăle de Paşte pentru a prepara un sos delicios de maioneză. Într-adevăr va trebui să munceşti un pic mai mult la ea, însă rezultatele nu te vor dezamăgi.

Ouă umplute

Ouăle umplute sunt o altă alternativă delicioasă. Iată o reţetă simplă şi uşoară de preparare a acestora:

Ingrediente:

  • ouă (în funcţie de câte porţii doreşti);
  • o ceapă albă;
  • ulei de floarea soarelui;
  • maioneză;
  • sare, piper şi usturoi (opţional 1 căţel) după gust.

Mod de preparare:

Se curăţa ouăle de coajă şi se taie pe jumătate. Scoateţi gălbenuşurile şi puneţi-le într-un bol separat. Ceapă se taie cât mai mărunt şi se căleşte în puţin ulei, până se rumeneşte.
Adăugaţi ceapa prăjită peste gălbenuşuri cu o lingură de maioneză (cât să se lege compoziţia). Se pasează tot amestecul bine cu o furculiţă după care se adăugă sare şi piper după gust. Cine doreşte poate adăuga şi usturoi.
Amestecul obţinut se pune în jumătăţile de ouă şi se unge cu maioneză. (Pentru un aspect mai frumos se întorc ouăle cu umplutură în jos şi apoi se îmbrăca în maioneză).

Salată cu ou, spanac şi şuncă

Ingrediente:

  • 1 ceapă;
  • ulei de măsline;
  • 2 linguri de oţet;
  • 2 linguriţe de muştar boabe;
  • 500 gr de spanac proaspăt;
  • 10 felii de şuncă;
  • 5 ridichii;
  • 5 ouă fierte;
  • sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Pune la prăjit în ulei de măsline ceapa tăiată julien, iar după ce se înmoaie puţin, adăugă oţetul, boabele de muştar, sarea, piperul şi amestecă-le bine.

Pune într-un bol, feliile de şuncă, ridichiile taiate pe jumătate şi amestecul de ceapă. Ouăle se taie felii şi se adăugă pe deasupra.

Salată din carne de miel şi ouă

Poţi de asemenea să foloseşti ouăle rămase şi resturile de carne de miel (sau orice alt fel de carne rămasă de la masa de Paşte) pentru a realiza o salată savuroasă şi plină de substanţe nutritive.
Taie carnea în bucăţi mici, ouăle în sferturi şi adăugă legume. Poţi adăuga pentru un plus de savoare, ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie, ulei, muştar, sare şi piper.

Prepara o pizză din resturile de mezeluri, brânză şi caşcaval

Tot ce ai de făcut este să prepari blatul după care să adaugi mezelurile şi resturile de brânză şi caşcaval ce ţi-au rămas de la masa de Paşte. Indicat este să nu cumperi altceva şi să te rezumi la ceea ce ai cumpărat deja. Nu uita să adaugi şi legume pentru un gust special.

Ce poţi face cu resturile de la friptură

Dacă ţi-a mai rămas friptura de miel (sau orice alt tip), foloseşte-o în nişte frigărui delicioase. Tai-o în cuburi mari şi combin-o cu legumele rămase (ciuperci, ardei roşu, ceapă etc).
Friptura se mai poate adăuga în salată de boeuf sau în salata de crudităţi.
Chiar dacă este deja gătită se poate toca şi se folosi pentru chiftele, prăjindu-se foarte puţin.
O altă reţetă de reciclare a fripturii este musacaua şi să nu uităm însă şi de delicioasă varza a la Cluj.

Ce poţi face cu resturile de drob

Drobul este un pic mai pretenţios, însă se poate refolosi în salate proaspete sau combinat cu un sos, pentru a-l alătura unei porţi de paşte.

Cum să refoloseşti cozonacul

Prepara un sirop de zahăr ars cu aromă de rom şi toarnă-l într-o tavă. Adăugă felii de cozonac, întoarce-le pe ambele părţii şi lasă-le să absoarbă tot siropul. La sfârşit le poţi decora cu frişcă şi ciocolată rasă sau nuci mărunţite.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!...
Reţete rapide şi delicioase care nu te îngraşă Pentru a mai adăuga un plus de culoare şi savoare curelor de slăbire, adăugă următoarele reţete pe lista de gătit:
VIDEO: Rețetă de lava cake cu umplutură de caramel Dacă îți place caramelul, nu ai voie să nu încerci rețeta noastră de lava cake, varianta big, cu un miez plin de caramel.
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale! Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!...
Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.
Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *