Retete

Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioase

Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Noi romanii, suntem obişnuiţi să gătim foarte mult în perioada Sărbătorilor şi astfel este inevitabil să nu aruncăm la gunoi o cantitate mare din mâncarea rămasă, deoarece oricât ne-am strădui, nu reuşim să o mâncăm pe toată.

Iată câteva reţete prin care poţi refolosi mâncarea rămasă de la masa de Paşte:

Foloseşte gălbenuşurile ouălor de Paşte pentru a face maioneză

În fiecare an vopseşti prea multe ouă şi nu reuşiţi să le mâncaţi pe toate? Dacă îţi place să îţi prepari singura maioneza în casă, însă nu eşti fană a celei din ouă crude, poţi folosi gălbenuşurile de la ouăle de Paşte pentru a prepara un sos delicios de maioneză. Într-adevăr va trebui să munceşti un pic mai mult la ea, însă rezultatele nu te vor dezamăgi.

Ouă umplute

Ouăle umplute sunt o altă alternativă delicioasă. Iată o reţetă simplă şi uşoară de preparare a acestora:

Ingrediente:

  • ouă (în funcţie de câte porţii doreşti);
  • o ceapă albă;
  • ulei de floarea soarelui;
  • maioneză;
  • sare, piper şi usturoi (opţional 1 căţel) după gust.

Mod de preparare:

Se curăţa ouăle de coajă şi se taie pe jumătate. Scoateţi gălbenuşurile şi puneţi-le într-un bol separat. Ceapă se taie cât mai mărunt şi se căleşte în puţin ulei, până se rumeneşte.
Adăugaţi ceapa prăjită peste gălbenuşuri cu o lingură de maioneză (cât să se lege compoziţia). Se pasează tot amestecul bine cu o furculiţă după care se adăugă sare şi piper după gust. Cine doreşte poate adăuga şi usturoi.
Amestecul obţinut se pune în jumătăţile de ouă şi se unge cu maioneză. (Pentru un aspect mai frumos se întorc ouăle cu umplutură în jos şi apoi se îmbrăca în maioneză).

Salată cu ou, spanac şi şuncă

Ingrediente:

  • 1 ceapă;
  • ulei de măsline;
  • 2 linguri de oţet;
  • 2 linguriţe de muştar boabe;
  • 500 gr de spanac proaspăt;
  • 10 felii de şuncă;
  • 5 ridichii;
  • 5 ouă fierte;
  • sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

Pune la prăjit în ulei de măsline ceapa tăiată julien, iar după ce se înmoaie puţin, adăugă oţetul, boabele de muştar, sarea, piperul şi amestecă-le bine.

Pune într-un bol, feliile de şuncă, ridichiile taiate pe jumătate şi amestecul de ceapă. Ouăle se taie felii şi se adăugă pe deasupra.

Salată din carne de miel şi ouă

Poţi de asemenea să foloseşti ouăle rămase şi resturile de carne de miel (sau orice alt fel de carne rămasă de la masa de Paşte) pentru a realiza o salată savuroasă şi plină de substanţe nutritive.
Taie carnea în bucăţi mici, ouăle în sferturi şi adăugă legume. Poţi adăuga pentru un plus de savoare, ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie, ulei, muştar, sare şi piper.

Prepara o pizză din resturile de mezeluri, brânză şi caşcaval

Tot ce ai de făcut este să prepari blatul după care să adaugi mezelurile şi resturile de brânză şi caşcaval ce ţi-au rămas de la masa de Paşte. Indicat este să nu cumperi altceva şi să te rezumi la ceea ce ai cumpărat deja. Nu uita să adaugi şi legume pentru un gust special.

Ce poţi face cu resturile de la friptură

Dacă ţi-a mai rămas friptura de miel (sau orice alt tip), foloseşte-o în nişte frigărui delicioase. Tai-o în cuburi mari şi combin-o cu legumele rămase (ciuperci, ardei roşu, ceapă etc).
Friptura se mai poate adăuga în salată de boeuf sau în salata de crudităţi.
Chiar dacă este deja gătită se poate toca şi se folosi pentru chiftele, prăjindu-se foarte puţin.
O altă reţetă de reciclare a fripturii este musacaua şi să nu uităm însă şi de delicioasă varza a la Cluj.

Ce poţi face cu resturile de drob

Drobul este un pic mai pretenţios, însă se poate refolosi în salate proaspete sau combinat cu un sos, pentru a-l alătura unei porţi de paşte.

Cum să refoloseşti cozonacul

Prepara un sirop de zahăr ars cu aromă de rom şi toarnă-l într-o tavă. Adăugă felii de cozonac, întoarce-le pe ambele părţii şi lasă-le să absoarbă tot siropul. La sfârşit le poţi decora cu frişcă şi ciocolată rasă sau nuci mărunţite.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.
Negresă de post coaptă în formă de brioșe Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!
Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.
Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Rețetă aluat de pizza – subțire și ușor crocant Îți place mirosul îmbietor de pizza? Atunci, adu-l la tine în bucătărie! În caz că nu te-ai mai încumetat să faci aluat de pizza, până acum, rețeta noastră video îți sare în ajutor.
Clătite dietetice cu ovăz, afine şi căpşuni – ideale pentru silueta ta Îţi plac foarte mult clătitele, însă le eviţi de teamă să nu te îngraşi? Încearcă şi tu următoarea reţetă!
Rețetă de gutui la cuptor Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *