Retete

Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor

Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.

Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.

Această rețetă este ideală pentru iubitorii de pui la rotisor, care doresc să-i surprindă pe cei dragi cu o masă preparată acasă. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • un pui
  • cartofi noi în coajă
  • ulei de măsline
  • 2 linguri și jumătate de boia dulce
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 linguriță turmeric (peste care presăram puțin piper)
  • 1 jumătate linguriță de sare
  • 1 legătură busuioc
  • câțiva căței de usturoi

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în prepararea amestecului de ierburi aromatice, cu ajutorul căruia vom unge puiul. Punem busuiocul împreună cu restul condimentelor într-un mojar și le pisăm foarte bine. Adăugăm din când în când puțin ulei de măsline, pentru a obține o pastă.
  2. Folosim jumătate din amestecul de condimente astfel obținut pentru a unge puiul atât pe exterior cât și în interior.
  3. Așezați puiul la copt în tavă, dacă nu aveți un dispozitiv special pentru copt, puteți folosi la fel de bine și o sticlă.
  4. Lângă pui așezăm cartofii noi în coajă pe care îi ungem cu restul din pasta de condimente rămasă. Puteți presăra câțiva căței de usturoi.
  5. Lăsați puiul la copt timp de aproximativ o oră (în funcție de tipul de cuptor) la o temperatură de 180 °C-190 °C. Din când în când ungeți-l cu grăsimea scursă pentru a ieși cât mai aromat şi uşor suculent.

Cât timp puiul se odihnește în cuptor puteți prepara un sos delicios din smântână, mărar și usturoi. Pentru acest sos aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • câțiva căței de usturoi
  • câteva fire de ceapă verde (opțional)
  • o cutie mică de smântână (de 200 grame)
  • mărar

Mod de preparare:

  1. Pisați usturoiul bine într-un mojar și apoi tocați ceapa verde și mărarul.
  2. Amestecați cățeii de usturoi cu smântâna, iar la final adăugați ceapa verde și mărarul.

Aici veți găsi și videoclipul cu modul de realizare a acestei rețete:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Cozonac tradițional cu nucă, rahat și cacao Videoclip și articol - Folosește următoarea metodă de preparare a cozonacilor și astfel le vei înjumătăți timpul de frământare. Rezultatul final îți va fi cu siguranță pe plac!
Smoothie din citrice pentru topirea celulitei Prepară-ți o băutură delicioasă pe bază de citrice și astfel îți vei diminua considerabil celulită. Iată cât de ușor se prepară!
Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *