Retete

Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor

Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.

Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.

Această rețetă este ideală pentru iubitorii de pui la rotisor, care doresc să-i surprindă pe cei dragi cu o masă preparată acasă. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • un pui
  • cartofi noi în coajă
  • ulei de măsline
  • 2 linguri și jumătate de boia dulce
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 linguriță turmeric (peste care presăram puțin piper)
  • 1 jumătate linguriță de sare
  • 1 legătură busuioc
  • câțiva căței de usturoi

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în prepararea amestecului de ierburi aromatice, cu ajutorul căruia vom unge puiul. Punem busuiocul împreună cu restul condimentelor într-un mojar și le pisăm foarte bine. Adăugăm din când în când puțin ulei de măsline, pentru a obține o pastă.
  2. Folosim jumătate din amestecul de condimente astfel obținut pentru a unge puiul atât pe exterior cât și în interior.
  3. Așezați puiul la copt în tavă, dacă nu aveți un dispozitiv special pentru copt, puteți folosi la fel de bine și o sticlă.
  4. Lângă pui așezăm cartofii noi în coajă pe care îi ungem cu restul din pasta de condimente rămasă. Puteți presăra câțiva căței de usturoi.
  5. Lăsați puiul la copt timp de aproximativ o oră (în funcție de tipul de cuptor) la o temperatură de 180 °C-190 °C. Din când în când ungeți-l cu grăsimea scursă pentru a ieși cât mai aromat şi uşor suculent.

Cât timp puiul se odihnește în cuptor puteți prepara un sos delicios din smântână, mărar și usturoi. Pentru acest sos aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • câțiva căței de usturoi
  • câteva fire de ceapă verde (opțional)
  • o cutie mică de smântână (de 200 grame)
  • mărar

Mod de preparare:

  1. Pisați usturoiul bine într-un mojar și apoi tocați ceapa verde și mărarul.
  2. Amestecați cățeii de usturoi cu smântâna, iar la final adăugați ceapa verde și mărarul.

Aici veți găsi și videoclipul cu modul de realizare a acestei rețete:

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.