Retete

Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Acest pandişpan se prepară foarte uşor şi este ideal pentru gospodinele care nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a prăjituri, dar care doresc să-şi surprindă copiii cu un desert pregătit în casă. Vişinele sunt opţionale şi se pot adăugă în stare proaspătă sau congelate.

Pentru a obţine bezeaua în scurt timp, trebuie să ţii ouăle la temperatura camerei. Dacă vei adăuga înainte de amestecare puţină zeamă de lămâie, vei împiedica albuşurile să se bată prea rău şi astfel să se taie. Un alt secret constă în faptul că nu trebuie să încorporezi făina cu mişcări bruşte în bezea, ci trebuie să amesteci uşor, de jos în sus, astfel încât să nu scoţi aerul din albuşuri.
Şi pentru a te asigura că vei obţine o prăjitură cu adevărat savuroasă nu uita să o găteşti cu mult drag. Cei iubiţi vor simţi imediat acest mic detaliu care face diferenţa!

Ingrediente pentru prăjitura zebra:

  • puţin rom (dacă nu aveţi rom puteţi folosi 1 esenţă rom)
  • câteva vişine pentru presărat pe deasupra
  • 150 gr zahăr
  • 25 gr cacao
  • 150 gr făină de tip 000
  • puţină sare
  • 5 g praf de copt (sau ½ pliculeţ)
  • 50 ml unt topit (poate fi înlocuit la fel de bine cu ulei)
  • 5 albuşuri
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • puţină zeamă de lămâie (pe care o vom folosi la albuşuri)

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.