Retete

Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Acest pandişpan se prepară foarte uşor şi este ideal pentru gospodinele care nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a prăjituri, dar care doresc să-şi surprindă copiii cu un desert pregătit în casă. Vişinele sunt opţionale şi se pot adăugă în stare proaspătă sau congelate.

Pentru a obţine bezeaua în scurt timp, trebuie să ţii ouăle la temperatura camerei. Dacă vei adăuga înainte de amestecare puţină zeamă de lămâie, vei împiedica albuşurile să se bată prea rău şi astfel să se taie. Un alt secret constă în faptul că nu trebuie să încorporezi făina cu mişcări bruşte în bezea, ci trebuie să amesteci uşor, de jos în sus, astfel încât să nu scoţi aerul din albuşuri.
Şi pentru a te asigura că vei obţine o prăjitură cu adevărat savuroasă nu uita să o găteşti cu mult drag. Cei iubiţi vor simţi imediat acest mic detaliu care face diferenţa!

Ingrediente pentru prăjitura zebra:

  • puţin rom (dacă nu aveţi rom puteţi folosi 1 esenţă rom)
  • câteva vişine pentru presărat pe deasupra
  • 150 gr zahăr
  • 25 gr cacao
  • 150 gr făină de tip 000
  • puţină sare
  • 5 g praf de copt (sau ½ pliculeţ)
  • 50 ml unt topit (poate fi înlocuit la fel de bine cu ulei)
  • 5 albuşuri
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • puţină zeamă de lămâie (pe care o vom folosi la albuşuri)

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Salată de leurdă cu ridichi Aceasta salată este ideală pentru zilele însorite de primăvară. Pe lângă faptul că vă ajută să vă mențineți în formă, are și un gust delicios - Rețetă video.
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Rețetă de prăjitură Snickers Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *