Retete

Prăjitură zebră cu vişine proaspete sau congelate

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Nu ştii ce să mai prajitureşti? Încearcă reţeta noastră. Se prepară uşor şi este ideală pentru zilele petrecute în sânul familiei.

Acest pandişpan se prepară foarte uşor şi este ideal pentru gospodinele care nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a prăjituri, dar care doresc să-şi surprindă copiii cu un desert pregătit în casă. Vişinele sunt opţionale şi se pot adăugă în stare proaspătă sau congelate.

Pentru a obţine bezeaua în scurt timp, trebuie să ţii ouăle la temperatura camerei. Dacă vei adăuga înainte de amestecare puţină zeamă de lămâie, vei împiedica albuşurile să se bată prea rău şi astfel să se taie. Un alt secret constă în faptul că nu trebuie să încorporezi făina cu mişcări bruşte în bezea, ci trebuie să amesteci uşor, de jos în sus, astfel încât să nu scoţi aerul din albuşuri.
Şi pentru a te asigura că vei obţine o prăjitură cu adevărat savuroasă nu uita să o găteşti cu mult drag. Cei iubiţi vor simţi imediat acest mic detaliu care face diferenţa!

Ingrediente pentru prăjitura zebra:

  • puţin rom (dacă nu aveţi rom puteţi folosi 1 esenţă rom)
  • câteva vişine pentru presărat pe deasupra
  • 150 gr zahăr
  • 25 gr cacao
  • 150 gr făină de tip 000
  • puţină sare
  • 5 g praf de copt (sau ½ pliculeţ)
  • 50 ml unt topit (poate fi înlocuit la fel de bine cu ulei)
  • 5 albuşuri
  • 5 gălbenuşuri
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • puţină zeamă de lămâie (pe care o vom folosi la albuşuri)

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
Medalioane de cartofi cu broccoli – o rețetă extraordinar de gustoasă Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.
Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!
Rețetă de prăjitură Snickers Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.
Reţetă video de tartă cu vişine Încearcă şi tu reţeta noastră video. Gustul acrişor şi răcoritor al acestei tarte va alunga rapid canicula!
Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!...
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Cum să tai căpşunile sub formă de trandafiri Învaţă cum să creezi adevărate opere de artă din căpşuni şi înfrumuseţează-ţi desertul cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *