Retete

Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă

Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!

Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!

Gustul puțin acrișor și răcoritor al acestui preparat, te va cuceri pe loc! Nu îți va lua mai mult de 15 minute să îl prepari și te va ajuta să scapi rapid de ouăle rămase de la masa de Paște.

Ingrediente:

  • 5 ouă fierte
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline cu piper Deluxe (sau adaugați separat piper)
  • aproximativ 100 g brânză proaspătă

Mod de preparare:

  1. Vom curăța ouăle de coajă și le vom tăia pe jumătate.
  2. Următorul pas constă în scoaterea gălbenușurilor într-un bol separat. Se fărâmițează ușor cu ajutorul unor furculițe.
  3. Punem puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugăm câțiva căței de usturoi. După ce se rumenesc se îndepărtează. Urmează să adaugăm apoi ciupercile, care se țin pe foc până când le scade toată zeama și se rumenesc ușor.
  4. După ce am călit ciupercile, le lăsăm să se răcească, după care le mărunțim bine în robotul de bucătărie. Adăugăm apoi gălbenușurile fărâmițate și o lingură de cremă de brânză cu verdeață pentru a se omogeniza cât mai bine tot amestecul.
  5. La final vom umple ouăle și le vom decora cu brânză proaspătă și verdețuri.

Sfaturi utile:

  • După cum observați, această rețetă de ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă nu se prepară deloc greu și poate fi consumată pe pat de salată verde sau cu roșii, castraveți, etc.
  • Aveți grijă când mărunțiți ciupercile în blender sau în robotul de bucătărie, deoarece trebuie să le lăsați să se răcească suficient de bine, pentru a preveni riscul explodării recipientului.
  • Acest preparat se consumă neapărat rece și este de preferat să nu se păstreze prea mult timp în frigider. Depozitați-le într-un recipient care se închide emetic sau înveseliți-le într-o folie alimentară.
  • Dacă vă hotărâți se preparați această rețetă, vă așteptam cu pozele pe pagina noastră de facebook.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.
Gogoși pufoase umplute cu ciocolată În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.
Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Rețetă de Lava cake cu Amaretto şi migdale Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!...
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Clătite dietetice cu ovăz, afine şi căpşuni – ideale pentru silueta ta Îţi plac foarte mult clătitele, însă le eviţi de teamă să nu te îngraşi? Încearcă şi tu următoarea reţetă!
Negresă de post coaptă în formă de brioșe Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *