Retete

Negresă de post coaptă în formă de brioșe

Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Dacă tot ne aflăm în perioada postului, ne-am gândit că este ideal să vă prezentăm o rețetă de negresă cu dulceață de vișine.

Ingrediente:

  • 240 g faina (sau punem faină cât cuprinde);
  • 120 g zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulce este gemul sau dulceața folosită);
  • 4 linguri cacao;
  • 1 pliculeț praf de copt (sau o linguriță bicarbonat de sodiu);
  • 1 praf de sare;
  • 350 ml lapte de cocos (noi am folosit lapte preparat în casă);
  • 120 ml ulei;
  • esență de rom (sau vanilie, în funcție de preferințe);
  • dulceață de vișine (sau orice alt sortiment preferați: de cireșe, căpșuni, gem de prune, etc).

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în amestecarea ingredientelor uscate. Așadar, vom pune într-un bol faina, zahărul (noi am folosit zahăr alb, dar puteți folosi și zahăr brun), cacaua, praful de copt și sarea, după care vom amesteca foarte bine cu un tel, apoi cu o spatulă, până când toate ingredientele se amestecă foarte bine.
  2. Următorul pas constă în adăugarea ingredientelor lichide. Vom turna prima dată laptele de cocos (dacă nu țineți post, puteți folosi și lapte normal, sau în caz contrar, apă), după care urmează uleiul.
  3. Se amestecă foarte bine ingredientele, la început cu ajutorul unui tel, după care vom folosi o spatulă, pentru a obține un aluat cât mai moale și aerat.
  4. Adăugați apoi dulceața de vișine, esența de rom și amestecați din nou, pentru a obține un aluat cât mai omogenizat.
  5. Tapetați forma de brioșe cu hârtie de copt, fie cu hârtii de brioșe.
  6. Turnați compoziția în forma de brioșe (veți vede ca va ajunge le fix toată cantitatea pentru cele 12 brioșe).
  7. Puneți brioșele la copt timp de 30-40 de minute la 180 °C în cuptorul preîncălzit.

Sfaturi utile:

  • Dacă vi se pare că ați obținut o compoziție prea fluidă mai adăugați o lingură, două de făină.
  • Dacă alegeți să folosiți gem în loc de dulceață, trebuie să creșteți cantitatea de zahăr până la 150-200 g. Aici trebuie să aveți grijă și să creșteți și cantitatea de lapte de cocos pentru a obține aceeași consistență a aluatului (ușor fluidă).
  • Puteți folosi și vișine sau cireșe din compot.
  • După ce se coc, lăsați brioșele-negrese să se răcească la temperatura camerei, după care ornați-le cu același tip de dulceață, fulgi de cocos, zahăr pudră, etc.

În continuare vă vom prezenta și videoclipul cu toții pașii de preparare a acestor negrese coapte în formă de brioșe:

Dacă vă hotărâți să preparați această rețetă, vă așteptam cu păreri său întrebări la rubrica de comentarii.

Vă dorim să aveți spor la treabă și poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!
Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Măr copt umplut cu nucă și scorțișoară – desert dietetic Acest desert este ideal pentru persoanele aflate la dietă. Este extrem de gustos și se prepară rapid. Încearcă și tu această rețetă!
Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!
Biluțe raw de smochine și migdale Aceste biluțe îți vor revigora instant organismul și te vor ține la distanță de dulciuri!
VIDEO: Rețetă de lava cake cu umplutură de caramel Dacă îți place caramelul, nu ai voie să nu încerci rețeta noastră de lava cake, varianta big, cu un miez plin de caramel.
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
Rețetă de prăjitură Snickers Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.
Rețeta paleuri (fursecuri) umplute cu ciocolată Paleurile sunt fără îndoială cele mai apreciate prăjituri ale copilăriei noastre. Vezi în rețeta video prezentată în articol cât de ușor se prepară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *