Retete

Negresă de post coaptă în formă de brioșe

Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!

Dacă tot ne aflăm în perioada postului, ne-am gândit că este ideal să vă prezentăm o rețetă de negresă cu dulceață de vișine.

Ingrediente:

  • 240 g faina (sau punem faină cât cuprinde);
  • 120 g zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulce este gemul sau dulceața folosită);
  • 4 linguri cacao;
  • 1 pliculeț praf de copt (sau o linguriță bicarbonat de sodiu);
  • 1 praf de sare;
  • 350 ml lapte de cocos (noi am folosit lapte preparat în casă);
  • 120 ml ulei;
  • esență de rom (sau vanilie, în funcție de preferințe);
  • dulceață de vișine (sau orice alt sortiment preferați: de cireșe, căpșuni, gem de prune, etc).

Mod de preparare:

  1. Primul pas constă în amestecarea ingredientelor uscate. Așadar, vom pune într-un bol faina, zahărul (noi am folosit zahăr alb, dar puteți folosi și zahăr brun), cacaua, praful de copt și sarea, după care vom amesteca foarte bine cu un tel, apoi cu o spatulă, până când toate ingredientele se amestecă foarte bine.
  2. Următorul pas constă în adăugarea ingredientelor lichide. Vom turna prima dată laptele de cocos (dacă nu țineți post, puteți folosi și lapte normal, sau în caz contrar, apă), după care urmează uleiul.
  3. Se amestecă foarte bine ingredientele, la început cu ajutorul unui tel, după care vom folosi o spatulă, pentru a obține un aluat cât mai moale și aerat.
  4. Adăugați apoi dulceața de vișine, esența de rom și amestecați din nou, pentru a obține un aluat cât mai omogenizat.
  5. Tapetați forma de brioșe cu hârtie de copt, fie cu hârtii de brioșe.
  6. Turnați compoziția în forma de brioșe (veți vede ca va ajunge le fix toată cantitatea pentru cele 12 brioșe).
  7. Puneți brioșele la copt timp de 30-40 de minute la 180 °C în cuptorul preîncălzit.

Sfaturi utile:

  • Dacă vi se pare că ați obținut o compoziție prea fluidă mai adăugați o lingură, două de făină.
  • Dacă alegeți să folosiți gem în loc de dulceață, trebuie să creșteți cantitatea de zahăr până la 150-200 g. Aici trebuie să aveți grijă și să creșteți și cantitatea de lapte de cocos pentru a obține aceeași consistență a aluatului (ușor fluidă).
  • Puteți folosi și vișine sau cireșe din compot.
  • După ce se coc, lăsați brioșele-negrese să se răcească la temperatura camerei, după care ornați-le cu același tip de dulceață, fulgi de cocos, zahăr pudră, etc.

În continuare vă vom prezenta și videoclipul cu toții pașii de preparare a acestor negrese coapte în formă de brioșe:

Dacă vă hotărâți să preparați această rețetă, vă așteptam cu păreri său întrebări la rubrica de comentarii.

Vă dorim să aveți spor la treabă și poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

3 reţete de băuturi răcoritoare ideale pentru zilele caniculare Aceste băuturi pe lângă faptul că sunt delicioase, te vor scăpa de senzația de disconfort cauzată de caniculă și te vor răcori.
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!
Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!
Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – videoclip Această rețetă este pe placul tuturor iubitorilor de eclere, deoarece reușește să îmbine perfect gustul irezistibil de vanilie cu cel al ciocolatei amăruie din glazură. Încearc-o și tu!
Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
S-a născut orb și cu autism, însă și-a urmat marea pasiune: muzica! Aceste videoclipuri te vor emoționa până la lacrimi și veți vedea în ultimul, ca și bărbații plâng câteodată...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *