Retete

Medalioane de cartofi cu broccoli – o rețetă extraordinar de gustoasă

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Aceste medalioane te vor cuceri pe loc. Nu vei rezista combinației savuroase dintre cartofi și broccoli, armonizată cu smântână și cașcaval!

Ingrediente:

  • 500-600 grame cartofi albi;
  • 200 grame broccoli;
  • 1 praz mai mic;
  • o jumătate ceapă albă;
  • 80-100 g cașcaval (sau brânză tare);
  • 100 g smântână;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. Vom folosi cartofi albi, deoarece compoziția acestor medalioane trebuie să fie una moale și sfărâmicioasă.
  2. Separat, se rup buchetele de broccoli de pe tulpina și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
  3. Ceapa și prazul se taie cât mai mic și se pun la prăjit în uleiul de măsline. Se lasă până se înmoaie cât mai bine.
  4. După ce au fiert, cartofii se curăță de coajă, și fie îi fărâmițați cu o furculiță, cât mai mărunt, îi dați pe răzătoare sau îi tocați cât mai mic. Puteți alege ca jumătate din cantitate să o fărâmițați și jumătate să o tocați. Decizia vă aparține, pentru că indiferent de varianta aleasă, aceste medalioane sunt extrem de gustoase!
  5. Odată fiert, broccoli-ul se toacă și el mărunt și se adăugă peste cartofii mărunțiți.
  6. La fel procedăm și cu prazul și ceapa. Le adăugăm cu tot cu ulei peste cartofi.
  7. Cașcavalul și brânză se dau pe răzătoare și se adăugă și ele peste restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine toată compoziția, până devine cât mai omogena şi o lăsăm să se mai răcească.
  8. Între timp amestecăm oul cu smântână, tocam pătrunjelul cât mai mărunt și le adăugăm peste compoziție. Se amestecă din nou, foarte bine și se pune sare și piper în funcție de preferințe.
  9. Puteți alege să le prăjiți sau să le coaceți. Dacă alegeți să le coaceți, ungeți inelele de patiserie cu ulei și umpleți-le cam 3 sferturi. Așezați-le în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Se coc timp de 30-40 de minute, la 180 °C.

Sfaturi utile:

  • Dacă nu vă place pătrunjelul, îl puteți înlocui cu mărarul.
  • După coacere/prăjire, medalioanele se întorc și se răstoarnă pe farfurie cu partea rumenă în sus, pentru un aspect estetic.
  • Dacă va rămâne compoziție, o puteți pune la congelat direct în forme, urmând să le coaceți fără decongelare.
  • Dacă nu aveți inele de patiserie, le puteți coace și în formă de brioșe, însă trebuie să folosiți hârtie sau să ungeți foarte bine fiecare formă, cu unt sau ulei altfel, veți risca să vi se prindă.
  • Aceste medalioane se pot servi cu salată verde, smântână, iaurt, murături, pește cu legume, în funcție de preferințe.
  • Pentru o variantă mai sănătoasă, alegeți să le coaceți la cuptor, chiar dacă nu vor fi la fel de gustoase ca cele prăjite în ulei.

Sursa foto: www.urbanspoon.com2.bp.blogspot.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

VIDEO: Rețetă de lava cake cu umplutură de caramel Dacă îți place caramelul, nu ai voie să nu încerci rețeta noastră de lava cake, varianta big, cu un miez plin de caramel.
Reţetă video de tartă cu vişine Încearcă şi tu reţeta noastră video. Gustul acrişor şi răcoritor al acestei tarte va alunga rapid canicula!
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Cum să tai căpşunile sub formă de trandafiri Învaţă cum să creezi adevărate opere de artă din căpşuni şi înfrumuseţează-ţi desertul cu ele.
Măr copt umplut cu nucă și scorțișoară – desert dietetic Acest desert este ideal pentru persoanele aflate la dietă. Este extrem de gustos și se prepară rapid. Încearcă și tu această rețetă!
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Salată caldă SĂȚIOASĂ și cu PUȚINE CALORII! Ideală și pentru zilele de post sau vegetarieni Această rețetă este potrivită pentru zilele în care dorim să mâncăm ceva mai ușor, dar care să ne țină de foame.
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.
Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *