Retete

Medalioane de cartofi cu broccoli – o rețetă extraordinar de gustoasă

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Aceste medalioane te vor cuceri pe loc. Nu vei rezista combinației savuroase dintre cartofi și broccoli, armonizată cu smântână și cașcaval!

Ingrediente:

  • 500-600 grame cartofi albi;
  • 200 grame broccoli;
  • 1 praz mai mic;
  • o jumătate ceapă albă;
  • 80-100 g cașcaval (sau brânză tare);
  • 100 g smântână;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. Vom folosi cartofi albi, deoarece compoziția acestor medalioane trebuie să fie una moale și sfărâmicioasă.
  2. Separat, se rup buchetele de broccoli de pe tulpina și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
  3. Ceapa și prazul se taie cât mai mic și se pun la prăjit în uleiul de măsline. Se lasă până se înmoaie cât mai bine.
  4. După ce au fiert, cartofii se curăță de coajă, și fie îi fărâmițați cu o furculiță, cât mai mărunt, îi dați pe răzătoare sau îi tocați cât mai mic. Puteți alege ca jumătate din cantitate să o fărâmițați și jumătate să o tocați. Decizia vă aparține, pentru că indiferent de varianta aleasă, aceste medalioane sunt extrem de gustoase!
  5. Odată fiert, broccoli-ul se toacă și el mărunt și se adăugă peste cartofii mărunțiți.
  6. La fel procedăm și cu prazul și ceapa. Le adăugăm cu tot cu ulei peste cartofi.
  7. Cașcavalul și brânză se dau pe răzătoare și se adăugă și ele peste restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine toată compoziția, până devine cât mai omogena şi o lăsăm să se mai răcească.
  8. Între timp amestecăm oul cu smântână, tocam pătrunjelul cât mai mărunt și le adăugăm peste compoziție. Se amestecă din nou, foarte bine și se pune sare și piper în funcție de preferințe.
  9. Puteți alege să le prăjiți sau să le coaceți. Dacă alegeți să le coaceți, ungeți inelele de patiserie cu ulei și umpleți-le cam 3 sferturi. Așezați-le în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Se coc timp de 30-40 de minute, la 180 °C.

Sfaturi utile:

  • Dacă nu vă place pătrunjelul, îl puteți înlocui cu mărarul.
  • După coacere/prăjire, medalioanele se întorc și se răstoarnă pe farfurie cu partea rumenă în sus, pentru un aspect estetic.
  • Dacă va rămâne compoziție, o puteți pune la congelat direct în forme, urmând să le coaceți fără decongelare.
  • Dacă nu aveți inele de patiserie, le puteți coace și în formă de brioșe, însă trebuie să folosiți hârtie sau să ungeți foarte bine fiecare formă, cu unt sau ulei altfel, veți risca să vi se prindă.
  • Aceste medalioane se pot servi cu salată verde, smântână, iaurt, murături, pește cu legume, în funcție de preferințe.
  • Pentru o variantă mai sănătoasă, alegeți să le coaceți la cuptor, chiar dacă nu vor fi la fel de gustoase ca cele prăjite în ulei.

Sursa foto: www.urbanspoon.com2.bp.blogspot.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...
Salată caldă SĂȚIOASĂ și cu PUȚINE CALORII! Ideală și pentru zilele de post sau vegetarieni Această rețetă este potrivită pentru zilele în care dorim să mâncăm ceva mai ușor, dar care să ne țină de foame.
Biluțe raw de smochine și migdale Aceste biluțe îți vor revigora instant organismul și te vor ține la distanță de dulciuri!
Rețetă de tiramisu fără ouă crude Nu toate persoanele se împacă prea bine cu ouăle crude în preparate și tocmai de accea am pregătit o rețetă de tiramisu cu gălbenușuri gătite la bain-marie.
Rețetă aluat de pizza – subțire și ușor crocant Îți place mirosul îmbietor de pizza? Atunci, adu-l la tine în bucătărie! În caz că nu te-ai mai încumetat să faci aluat de pizza, până acum, rețeta noastră video îți sare în ajutor.
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.
3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Cozonac tradițional cu nucă, rahat și cacao Videoclip și articol - Folosește următoarea metodă de preparare a cozonacilor și astfel le vei înjumătăți timpul de frământare. Rezultatul final îți va fi cu siguranță pe plac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *