Retete

Medalioane de cartofi cu broccoli – o rețetă extraordinar de gustoasă

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Dacă nu ai mai încercat până acum medalioanele de cartofi cu broccoli, trebuie s-o faci, deoarece sunt incredibil de gustoase! În articol vei găsi rețeta lor de preparare.

Aceste medalioane te vor cuceri pe loc. Nu vei rezista combinației savuroase dintre cartofi și broccoli, armonizată cu smântână și cașcaval!

Ingrediente:

  • 500-600 grame cartofi albi;
  • 200 grame broccoli;
  • 1 praz mai mic;
  • o jumătate ceapă albă;
  • 80-100 g cașcaval (sau brânză tare);
  • 100 g smântână;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură pătrunjel;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă. Vom folosi cartofi albi, deoarece compoziția acestor medalioane trebuie să fie una moale și sfărâmicioasă.
  2. Separat, se rup buchetele de broccoli de pe tulpina și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
  3. Ceapa și prazul se taie cât mai mic și se pun la prăjit în uleiul de măsline. Se lasă până se înmoaie cât mai bine.
  4. După ce au fiert, cartofii se curăță de coajă, și fie îi fărâmițați cu o furculiță, cât mai mărunt, îi dați pe răzătoare sau îi tocați cât mai mic. Puteți alege ca jumătate din cantitate să o fărâmițați și jumătate să o tocați. Decizia vă aparține, pentru că indiferent de varianta aleasă, aceste medalioane sunt extrem de gustoase!
  5. Odată fiert, broccoli-ul se toacă și el mărunt și se adăugă peste cartofii mărunțiți.
  6. La fel procedăm și cu prazul și ceapa. Le adăugăm cu tot cu ulei peste cartofi.
  7. Cașcavalul și brânză se dau pe răzătoare și se adăugă și ele peste restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine toată compoziția, până devine cât mai omogena şi o lăsăm să se mai răcească.
  8. Între timp amestecăm oul cu smântână, tocam pătrunjelul cât mai mărunt și le adăugăm peste compoziție. Se amestecă din nou, foarte bine și se pune sare și piper în funcție de preferințe.
  9. Puteți alege să le prăjiți sau să le coaceți. Dacă alegeți să le coaceți, ungeți inelele de patiserie cu ulei și umpleți-le cam 3 sferturi. Așezați-le în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Se coc timp de 30-40 de minute, la 180 °C.

Sfaturi utile:

  • Dacă nu vă place pătrunjelul, îl puteți înlocui cu mărarul.
  • După coacere/prăjire, medalioanele se întorc și se răstoarnă pe farfurie cu partea rumenă în sus, pentru un aspect estetic.
  • Dacă va rămâne compoziție, o puteți pune la congelat direct în forme, urmând să le coaceți fără decongelare.
  • Dacă nu aveți inele de patiserie, le puteți coace și în formă de brioșe, însă trebuie să folosiți hârtie sau să ungeți foarte bine fiecare formă, cu unt sau ulei altfel, veți risca să vi se prindă.
  • Aceste medalioane se pot servi cu salată verde, smântână, iaurt, murături, pește cu legume, în funcție de preferințe.
  • Pentru o variantă mai sănătoasă, alegeți să le coaceți la cuptor, chiar dacă nu vor fi la fel de gustoase ca cele prăjite în ulei.

Sursa foto: www.urbanspoon.com2.bp.blogspot.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!
Smoothie din iaurt grecesc și fructe de pădure Slăbește rapid cu ajutorul acestui smoothie delicios și extrem de ușor de preparat!
Ai încercat vreodată cafeaua cu scorțișoară? Dacă nu, te sfătuiesc să o încerci. În acest fel vei consuma cu mai puțin de 70 de calorii pe ceașca de cafea, te va ajuta să slăbești și vei scăpa de celulită. Află mai multe din articol....
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
5 surse excelente de fier contra anemiei Anemia îţi afectează viaţa, mai ales dacă eşti o persoană activă. Oboseala, lipsa de concentrare şi stările de irascibilitate cauzate de aceasta, îşi spun cuvântul şi nu mai reuşeşti să îţi desfăşori ...
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Cum să-ți prepari cea mai bună ciocolată caldă acasă Cu această rețetă delicioasă de ciocolată caldă vei reuși să alungi frigul celor mai mohorâte zile de iarnă. Încearc-o și tu şi savureaz-o alături de cei dragi! Vei vedea cum îți vei transforma ca pri...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *