Retete

Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat

Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!

Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!

Cine s-ar gândi că o brioșă care arată atât de rafinat și elegant se prepară de fapt foarte ușor, cu ajutorul unor ingrediente pe care majoritatea le avem deja în bucătărie? Lava cake sau vulcanul de ciocolată, mai pe românește, este un desert delicios care îi va lăsa uimiți pe toți cei care îl vor gusta! Iată cât de ușor se prepară:

Ingrediente pentru 8 porții de brioșe:

  • 300 grame de ciocolată amăruie (conținut de cacao minim 65 %)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de zahăr brun (puteți folosi și alb)
  • 150 g unt

opțional:

  • 1 linguriță de ness
  • puțină coajă de portocală

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 200 °C.
  2. Se rupe ciocolata în cubulețe și se pune la topit împreună cu untul. Le puteți topi direct pe aragaz într-un vas, mai uzat, în cuptorul cu microunde sau la bainmarie, până se obține o cremă de consistenţă egală. La microunde trebuie să amestecați bine la fiecare 30 de secunde, până se omogenizează ciocolata cu untul. În maxim 2 minute, la treaptă superioară veți reuși să le topiți. Se pune crema deoparte la răcit. (Dacă turnați untul fierbinte peste ouă riscați să le transformați în omletă).
  3. Se bat ouăle cu zahărul și apoi se adăugă faina. Compoziția astfel obținută se adăugă peste ciocolata topită de mai sus.
  4. Apoi se adăugă lingurița de ness și puțină coaja rasă de portocală (opţional) pentru un plus de aromă (vă sfătuiesc să folosiți coajă de portocală bio pentru a evita pesticidele).
  5. Se ung formele de brioșe cu unt și se tapetează cu zahar (da, chiar dacă poate nu îţi vine sa crezi, zahărul le va împiedica să se prindă de forme şi le va „îmbrăca” într-o crustă dulce si crocantă) sau se folosesc hârtii speciale de copt pentru brioșe.
  6. Se toarnă compoziția în forme (cam trei sferturi) și se pun la copt timp de 9 minute, la 200 °C. (Vor rămâne puțin umede pe deasupra, însă așa este normal).
  7. Farmecul acestui desert constă în faptul că își formează o crustă pe exterior, iar în interior rămâne crema de ciocolată. Astfel, după ce se coc se tăie o bucățică mică, pentru a lăsa această crema să curgă, asemeni unui vulcan.
  8. Se consuma calde, fie simple, fie cu înghețată de vanilie, caramel, frişcă, sosuri acrișoare de fructe de pădure, zmeură, căpșuni sau chiar cu fructe întregi asezonate cu mentă.
  9. Se pot consuma și a doua zi, însă ciocolată nu va mai curge din ele, ci se va absorbi în brioșă. Asta nu înseamnă că nu rămân la fel de gustoase!

Vezi şi Lava cake reinterepatat cu Amaretto şi migdale. Reţeta scrisă: aici.

Sursa foto: Pinterest.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.
Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!
Salată de leurdă cu ridichi Aceasta salată este ideală pentru zilele însorite de primăvară. Pe lângă faptul că vă ajută să vă mențineți în formă, are și un gust delicios - Rețetă video.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Rețetă de gutui la cuptor Un desert delicios, ideal pentru a ne mai îndulci zilele posomorâte și friguroase de toamnă!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Rețetă de Lava cake cu Amaretto şi migdale Încearcă și tu această rețetă de Lava cake cu Amaretto presărat cu bucăți de migdale prăjite. În ciuda faptului că este o rețetă de prăjituri extraordinar de gustoasă se prepară foarte ușor!...
Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Desert dietetic cu ciocolată neagră Doreşti să te menţii în formă în preajma Sărbătorilor? Atunci prepară această prăjitură rapidă care pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu conţine gluten şi are doar 100 de calorii pe 50 de grame...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *