Retete

În cât timp se fierbe un ou

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:

  1. Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
  3. Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
  • pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
  • pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
  • pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

În următorul videoclip vei găsi toţi paşii de mai sus explicaţi. Acesta te va ajuta să îţi faci o părere, şi să modifici timpii în funcţie de textura dorită a oului (dacă primul ou din videoclip ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga 30 de secunde la timpul de fierbere sau dacă al doilea nu ţi se pare chiar mediu, poţi să îl laşi doar 3 minute la fiert).

Sfaturi utile:

  • Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
  • Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
  • Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
  • Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.

Sursa foto: www.taste.com.au & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!
Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!...
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Rețetă video de chec pufos marmorat Checul, alături de cozonac, este unul dintre deserturile care reușesc ca de la prima mușcătură sa ne trimită parcă înapoi în copilărie. Vezi cât de ușor poți prepara și tu un chec pufos și marmorat....
Biluțe raw de smochine și migdale Aceste biluțe îți vor revigora instant organismul și te vor ține la distanță de dulciuri!
Cheesecake cu Oreo – desert la pahar, fără coacere Vezi videoclipul unui desert delicios și rapid, ce le va fi de folos în special persoanelor ocupate, care deși și-ar dori, nu pot petrece prea mult timp în bucătărie!
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *