Retete

În cât timp se fierbe un ou

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:

  1. Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
  3. Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
  • pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
  • pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
  • pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

În următorul videoclip vei găsi toţi paşii de mai sus explicaţi. Acesta te va ajuta să îţi faci o părere, şi să modifici timpii în funcţie de textura dorită a oului (dacă primul ou din videoclip ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga 30 de secunde la timpul de fierbere sau dacă al doilea nu ţi se pare chiar mediu, poţi să îl laşi doar 3 minute la fiert).

Sfaturi utile:

  • Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
  • Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
  • Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
  • Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.

Sursa foto: www.taste.com.au & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă video de tort diplomat cu căpșuni Gustul acrișor de căpșuni transformă acest tort în gustarea ideală pentru zilele călduroase de vară, și nu numai. Încearcă și tu rețeta noastră.
Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.
Bomboane din ciocolată amăruie și avocado – desert dietetic Aceste bomboane sunt extrem de gustoase, sățioase și nu te îngrașă. Se prepară în doar 10 minute. Încearcă-le și tu!
Suc natural pentru slăbire rapidă şi sănătoasă Acest suc revigorant arde rapid grăsimile şi de asemenea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ţinându-ne astfel senzaţia de foame sub control.
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Măr copt umplut cu nucă și scorțișoară – desert dietetic Acest desert este ideal pentru persoanele aflate la dietă. Este extrem de gustos și se prepară rapid. Încearcă și tu această rețetă!
Inimioare umplute cu Nutella – prăjitură de Valentine’s Day Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară aceste inimioare extrem de pufoase, umplute cu Nutella. În articol vei găsi videoclipul cu modul de realizare. Încearcă și tu această rețetă!...
Rețetă rapidă de rulouri/cornete din foietaj cu cremă de vanilie Ai poftă de ceva dulce, însă nu ai niciodată timp suficient pentru a prepara deserturi sofisticate?
Rețetă de prăjitură Albă ca zăpada sau Lămâița Prăjitura Albă ca zăpada este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei noastre. În articol vei găsi reţeta video cât şi descrierea scrisă.
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *