Retete

În cât timp se fierbe un ou

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:

  1. Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
  3. Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
  • pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
  • pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
  • pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

În următorul videoclip vei găsi toţi paşii de mai sus explicaţi. Acesta te va ajuta să îţi faci o părere, şi să modifici timpii în funcţie de textura dorită a oului (dacă primul ou din videoclip ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga 30 de secunde la timpul de fierbere sau dacă al doilea nu ţi se pare chiar mediu, poţi să îl laşi doar 3 minute la fiert).

Sfaturi utile:

  • Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
  • Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
  • Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
  • Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.

Sursa foto: www.taste.com.au & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale! Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!...
Cum să îţi prepari acasă o cafea cremoasă fără espressor Adori cafeaua cremoasă? Iată un truc simplu prin care poţi să îi adaugi un plus de cremă cafelei preparată acasă. Vei obţine astfel băutura perfectă pentru a-ţi începe ziua în forţă!
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Prăjitură rapidă pentru weekend – brioşe cu Nutella Vă prezint o prăjitură uşor de realizat, delicioasă şi ieftină căci conţine doar 3 ingrediente: Nutella, faină şi ouă. Aflaţi din articol cum se prepară!
Cozonac cu nucă de Paşte Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.
Rețetă aluat de pizza – subțire și ușor crocant Îți place mirosul îmbietor de pizza? Atunci, adu-l la tine în bucătărie! În caz că nu te-ai mai încumetat să faci aluat de pizza, până acum, rețeta noastră video îți sare în ajutor.
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Lava cake sau brioșa vulcan de ciocolată – un desert foarte simplu de preparat Însă rezultatul obținut este unul cu adevărat spectaculos! Încearcă și tu rețeta acestui desert rafinat, rapid și ieftin. Îți garantez că nu vei regreta!
Salată caldă SĂȚIOASĂ și cu PUȚINE CALORII! Ideală și pentru zilele de post sau vegetarieni Această rețetă este potrivită pentru zilele în care dorim să mâncăm ceva mai ușor, dar care să ne țină de foame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *