Retete

În cât timp se fierbe un ou

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.

Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:

  1. Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
  2. Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
  3. Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
  • pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
  • pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
  • pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.

În următorul videoclip vei găsi toţi paşii de mai sus explicaţi. Acesta te va ajuta să îţi faci o părere, şi să modifici timpii în funcţie de textura dorită a oului (dacă primul ou din videoclip ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga 30 de secunde la timpul de fierbere sau dacă al doilea nu ţi se pare chiar mediu, poţi să îl laşi doar 3 minute la fiert).

Sfaturi utile:

  • Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
  • Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
  • Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
  • Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.

Sursa foto: www.taste.com.au & Youtube.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de prăjitură Snickers Această rețetă video este ideală pentru iubitorii de caramel și nucă.
Gogoși pufoase umplute cu ciocolată În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Prăjitură rapidă pentru weekend – brioşe cu Nutella Vă prezint o prăjitură uşor de realizat, delicioasă şi ieftină căci conţine doar 3 ingrediente: Nutella, faină şi ouă. Aflaţi din articol cum se prepară!
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!
Află cum se prepară nectarul de gutui Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.
Reţetă video de tartă cu vişine Încearcă şi tu reţeta noastră video. Gustul acrişor şi răcoritor al acestei tarte va alunga rapid canicula!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *