Retete

Gogoși pufoase umplute cu ciocolată

În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.

În următoarea rețetă video vei vedea cât se ușor poți prepara și tu gogoși umplute cu ganache de ciocolată a la Gordon Ramsay.

Cine nu adoră gogoșile? Acele mici bucățele pufoase, reușesc să ne îmbie de fiecare dată cu mirosul lor și parcă reușesc ca prin minune să ne trimită înapoi în timp, în zilele frumoase din copilărie. Rețeta propusă de noi este de gogoși umplute cu ganache de ciocolată, însă le puteți servi la fel de bine și cu dulceață.

Ingrediente pentru aluatul de gogoși:

  • 320 gr făină de tip 650;
  • 20 gr drojdie proaspătă;
  • 50 gr zahăr pudră;
  • 250 ml lapte;
  • 2 gălbenușuri;
  • 50 gr unt;
  • opțional esență de rom sau de vanilie;
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 100 gr de ciocolată (am folosit amăruie);
  • 25 gr unt;
  • 100 ml smântână dulce.

Mod de preparare:

  1. Pentru început, vom pune laptele împreună cu zahărul pudră la încălzit. Ținem pe foc până când zahărul se topește bine, având grijă să amestecăm în tot acest timp.
  2. După ce laptele s-a încălzit, vom turna jumătate din cantitatea acestuia peste drojdia fărâmițată anterior cu ajutorul degetelor sau a furculiței. Amestecăm bine cu un tel și lăsam deoparte preț de câteva minute.
  3. În timpul în care drojdia fermentează, vom cerne făina împreună cu praful de sare și vom turna untul peste restul de lapte cu zahăr pudră.
  4. Următorul pas constă în amestecarea tuturor ingredientelor, astfel că vom pune peste făina cernută, laptele cu unt, gălbenușurile, și drojdia.
  5. Amestecăm ușor cu o spatulă, însă nu prea mult și nu prea energic, deoarece gogoșile nu vor mai ieși pufoase și frumos aerate (avem nevoie ca acestea să rămână goale pe interior pentru a le putea umple cu ciocolată).
  6. Aluatul obținut, trebuie frământat foarte puțin. Înainte de acest pas trebuie să pudrăm din belșug cu făină suprafața de lucru. Frământam ușor (de fapt nici nu se poate numi frământat) și ne mai pudram din când în când mâinile cu făină, pentru a ne fi mai ușor.
  7. După aproximativ 2 minute de „masaj” blând al aluatului (parcă ne-am dorit să-l relaxăm de fapt), îl transferăm într-un bol pe care îl acoperim etanș cu folie alimentară. Îl lăsăm așa frumos învelit la crescut în voie, timp de 60-90 de minute. Timpul variază în funcție de cât de călduroasă este încăperea în care îl lăsaţi. De preferat este să fie un loc călduț și ferit de curenți reci. Ideea este ca aluatul să-și dubleze volumul.
  8. Cât timp aluatul își face somnul de frumusețe, vom prepara ganache-ul de ciocolată. Aceasta este fără dar și poate cea mai ușoară parte a rețetei. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți la foc mic smântână proaspătă cu untul urmând ca mai apoi s-o turnați peste ciocolata mărunțită cu un cuțit. Amestecați energic până când obțineți o cremă ispititor de lucioasă. În ciuda faptului că este foarte lichidă, lăsată la loc rece, se va întări suficient cât să obțineți o cremă delicioasă, numai bună de umplut gogoșile.
  9. După ce aluatul a crescut, tăiați-l în formă după preferințe și prăjiți-l în baie de ulei, încinsă în prealabil.
  10. La final umpleți gogoșile cu ajutorul unui poș (sau pungi) cu ganache-ul de ciocolată și pudrați-le cu zahăr vanilat.
  11. Se pot servi cu lapte și sunt gustoase atât calde cât și reci.

Vă mulțumim pentru vizită, și dacă v-ați hotărât să preparați această rețetă vă așteptam cu pozele pe pagina noastră de facebook.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Desert dietetic cu ciocolată neagră Doreşti să te menţii în formă în preajma Sărbătorilor? Atunci prepară această prăjitură rapidă care pe lângă faptul că este foarte gustoasă, nu conţine gluten şi are doar 100 de calorii pe 50 de grame...
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!
Ați încercat cheesecake-ul de la Lidl? Este o prăjitură gata preparată, extrem de gustoasă și ieftină, așa că vă invit să o încercați cu încredere. Aflaţi mai multe detalii!
Rețetă de inimioare din foietaj umplute cu Nutella Cu doar 3 ingrediente poți prepara un desert savuros. Încântă-i pe cei dragi cu niște pernuțe umplute cu Nutella.
Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *