Retete De Gen Feminin

Am încercat să dospesc aluatul de lipii cu bere

Vezi ce a ieşit !

Vezi ce a ieşit !

Am găsit această rețetă pe un site și m-am gândit să o testez să vedem dacă funcționează sau nu.

Ingrediente drojdie:

  • 100 ml bere nefiltrată
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare drojdie din bere:

Peste făină și zahăr turnam treptat berea și amestecăm foarte bine, pentru a nu se forma cocoloașe. După ce amestecul devine omogen îl lăsăm la loc cald. Este de preferat să preparați amestecul de seara și să îl lăsați la loc cald pe întreg parcursul nopții. De asemenea, trebuie să folosiți bere nefiltrată pentru că așa cum se vede și în videoclip, conține drojdie. Dacă veți citi eticheta unei beri filtrate veți vedea că acolo drojdia nu se mai regăsește, deoarece a dispărut în urma procesării.

Pentru a testa drojdia obținută am preparat niște lipii în tigaie.

Ingrediente lipii:

  • 250 g făină
  • amestecul de drojdie de mai sus
  • 100 ml apă la temperatura camerei
  • sare
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare lipii:

Punem făină într-un bol încăpător, facem o gropiță în mijloc și turnăm amestecul de drojdie. Adăugăm o lingură de ulei și puțină sare. Trebuie să avem grijă și să nu punem sarea direct în drojdie. Amestecăm ingredientele peste care turnăm treptat apă. Frământam energic timp de maxim 10 minute până obținem un aluat elastic.

Tăiem aluatul în 4 bucăți. Luăm fiecare bucată obținută și îi dăm formă de bilă. La final ungem cele 4 bile cu puțin ulei și le lăsăm cam 30 de minute să se odihnească.

Eu le-am copt, nu pot spune prăjit pentru că nu am folosit ulei, într-o tigaie neaderenta foarte bine încinsă.

S-au evaporat cât ai zice peşte de pe masă!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.