Ingrediente:
- 150 de grame de ciocolată neagră (trebuie să aibă un conţinut de minim 60 % cacao);
- 2 banane foarte coapte;
- esenţă de vanilie (cantitatea se foloseşte în funcţie de preferinţe);
- o lingură cu miere (se foloseşte opţional, în caz că doreşti să iasă un pic mai dulce);
- un ou întreg;
- 3 albuşuri;
- o lingură de coajă rasă de portocală (opţional).
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, după care se adaugă vanilia şi coaja de portocală.
După ce s-a topit bine ciocolata, se adăugă bananele pasate cu furculiţa şi amestecate cu miere. Apoi se bate oul întreg ca pentru omletă, şi se toarnă peste întreaga compoziţie.
La final, se bat albuşurile de ou până se întăresc şi se adăugă încet, peste ciocolată.
Amestecul se toarnă în forme de brioşe unse cu ulei sau cu unt şi tapetate cu zahăr, şi se pun la copt în cuptorul preîncălzit, în jur de 10 minute la 180 de grade. Interiorul prăjiturelelor trebuie să rămână moale.
Opţional, poţi să adaugi pe deasupra puţină glazura de ciocolată, fructe, fulgi de migdale etc.
Sursa: www.unica.ro
Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂