Retete

Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel

Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simplu irezistibil de gustos!

Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simplu irezistibil de gustos!

Ingrediente:

  • 250 gr de unt;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 1 căpăţâna mare de usturoi;
  • 1 ceapă mai mică;
  • 1/2 linguri de ulei;
  • piper;
  • sare (dacă untul este nesărat).

Mod de preparare:

  1. Se lasă untul să se topească la temperatura camerei, apoi se mixează, până capătă o consistenţă uşor cremoasă.
  2. Se zdrobeşte usturoiul şi se adăugă peste unt împreună cu uleiul, după care se mixează la viteză mică aproximativ un minut, apoi pentru cateva secunde, se foloseşte viteza maximă.
  3. Se toacă ceapa şi pătrunjelul cât mai mărunt şi se adăugă şi ele în compoziţie.
  4. Urmează piperul şi sarea (dacă este cazul).
  5. Se mixează tot amestecul până capătă consistenţa unui sos fin.

Dacă este pus într-un borcan, rezistă până la 24 ore în frigider. Este ideal pentru pizza cu ton, fripturi, sandwişuri şi este atât de gustos încât multe persoane îl consumă simplu, pe pâine prăjită!

Sursă: Unica

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.