Retete

Cozonac cu nucă de Paşte

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Un ingredient extrem de important pentru prepararea acestor specialităţi tradiţionale este faină, iar această se recomandă să fie de o calitate superioară pentru a nu da greş în realizarea celor 3 preparate.

Pentru prepararea cozonacilor cu nucă, pe lângă faină, veţi mai avea nevoie şi de lapte, smântână, unt, drojdie, ouă, zahăr, esenţă de rom, portocale şi bineînţeles nuci.

Rețetă video de cozonac tradițional cu nuca, rahat și cacao

Mai jos aveţi şi cantităţile necesare pentru realizarea unui cozonac:

  • 2 căni de făină
  • o cană de lapte
  • 1/2 cană de smântână
  • 250 g unt
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 2 căni de miez de nucă
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • coaja rasă de la 2 portocale

Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă drojdia dizolvată în jumătate din cantitatea de lapte, smântâna şi un ou întreg. Se frământă şi se lasă acoperit cam o oră.

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zahărul şi nucile pisate mărunt, până se îngroaşă, după care se ia de pe foc şi se adaugă coajă de portocală şi romul.

Se întinde aluatul, se acoperă cu umplutură, se rulează, se pune într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă o jumătate de oră la căldură, să dospească.

După aceea, se unge cu ou bătut, se presară cu miez de nucă şi se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Mousse de ciocolată la blender – cea mai rapidă rețetă Acestă rețetă delicioasă de mousse de ciocolată se prepară în doar 5 minute!
Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Clătite dietetice cu ovăz, afine şi căpşuni – ideale pentru silueta ta Îţi plac foarte mult clătitele, însă le eviţi de teamă să nu te îngraşi? Încearcă şi tu următoarea reţetă!
Rețetă de tiramisu fără ouă crude Nu toate persoanele se împacă prea bine cu ouăle crude în preparate și tocmai de accea am pregătit o rețetă de tiramisu cu gălbenușuri gătite la bain-marie.
Cheesecake cu Oreo – desert la pahar, fără coacere Vezi videoclipul unui desert delicios și rapid, ce le va fi de folos în special persoanelor ocupate, care deși și-ar dori, nu pot petrece prea mult timp în bucătărie!
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Supă din piept de pui cu tăiței de casă Mirosul îmbietor al acestei supe îi va strânge pe toți cei dragi în jurul mesei. Este foarte gustoasă și se prepară rapid. Încearc-o și tu!
Înlocuieşte sucul cu apă aromatizată cu fructe Următoarele 5 reţete reprezintă de fapt alternative sănătoase, naturale, viu colorate şi delicioase de înlocuire a sucurilor din comerţ.
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *