Retete

Cozonac cu nucă de Paşte

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Un ingredient extrem de important pentru prepararea acestor specialităţi tradiţionale este faină, iar această se recomandă să fie de o calitate superioară pentru a nu da greş în realizarea celor 3 preparate.

Pentru prepararea cozonacilor cu nucă, pe lângă faină, veţi mai avea nevoie şi de lapte, smântână, unt, drojdie, ouă, zahăr, esenţă de rom, portocale şi bineînţeles nuci.

Rețetă video de cozonac tradițional cu nuca, rahat și cacao

Mai jos aveţi şi cantităţile necesare pentru realizarea unui cozonac:

  • 2 căni de făină
  • o cană de lapte
  • 1/2 cană de smântână
  • 250 g unt
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 2 căni de miez de nucă
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • coaja rasă de la 2 portocale

Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă drojdia dizolvată în jumătate din cantitatea de lapte, smântâna şi un ou întreg. Se frământă şi se lasă acoperit cam o oră.

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zahărul şi nucile pisate mărunt, până se îngroaşă, după care se ia de pe foc şi se adaugă coajă de portocală şi romul.

Se întinde aluatul, se acoperă cu umplutură, se rulează, se pune într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă o jumătate de oră la căldură, să dospească.

După aceea, se unge cu ou bătut, se presară cu miez de nucă şi se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!
Smoothie din citrice pentru topirea celulitei Prepară-ți o băutură delicioasă pe bază de citrice și astfel îți vei diminua considerabil celulită. Iată cât de ușor se prepară!
Ouă umplute cu ciuperci și brânză proaspătă Această rețetă ne este de folos mai ales după Sărbătorile de Paște, când nu știm ce să mai facem cu ouăle fierte rămase și nu numai. Iată cât de ușor se prepară!
Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale! Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!...
Salată verde cu ton și dressing de lămâie Această salată este extrem de gustoasă, se prepară rapid și este de ajutor persoanelor care doresc să slăbească sănătos!
Ați încercat cheesecake-ul de la Lidl? Este o prăjitură gata preparată, extrem de gustoasă și ieftină, așa că vă invit să o încercați cu încredere. Aflaţi mai multe detalii!
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
În cât timp se fierbe un ou Află cât timp trebuie să fierbi un ou pentru a rămâne moale, mediu sau tare.
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
Cum să mănânci sănătos şi săţios de post Cine spune că trebuie să te înfometezi în perioada postului? Poţi mânca sănătos şi pe săturate, aşa că încearcă următoarele reţete, care sunt pur şi simplu delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *