Retete

Cozonac cu nucă de Paşte

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Un ingredient extrem de important pentru prepararea acestor specialităţi tradiţionale este faină, iar această se recomandă să fie de o calitate superioară pentru a nu da greş în realizarea celor 3 preparate.

Pentru prepararea cozonacilor cu nucă, pe lângă faină, veţi mai avea nevoie şi de lapte, smântână, unt, drojdie, ouă, zahăr, esenţă de rom, portocale şi bineînţeles nuci.

Rețetă video de cozonac tradițional cu nuca, rahat și cacao

Mai jos aveţi şi cantităţile necesare pentru realizarea unui cozonac:

  • 2 căni de făină
  • o cană de lapte
  • 1/2 cană de smântână
  • 250 g unt
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 2 căni de miez de nucă
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • coaja rasă de la 2 portocale

Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă drojdia dizolvată în jumătate din cantitatea de lapte, smântâna şi un ou întreg. Se frământă şi se lasă acoperit cam o oră.

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zahărul şi nucile pisate mărunt, până se îngroaşă, după care se ia de pe foc şi se adaugă coajă de portocală şi romul.

Se întinde aluatul, se acoperă cu umplutură, se rulează, se pune într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă o jumătate de oră la căldură, să dospească.

După aceea, se unge cu ou bătut, se presară cu miez de nucă şi se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.