Retete

Cozonac cu nucă de Paşte

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Pasca, cozonacul şi colacii sunt preparate extrem de importante cu ocazia sărbătorii Paştelui şi nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui creştin adevărat.

Un ingredient extrem de important pentru prepararea acestor specialităţi tradiţionale este faină, iar această se recomandă să fie de o calitate superioară pentru a nu da greş în realizarea celor 3 preparate.

Pentru prepararea cozonacilor cu nucă, pe lângă faină, veţi mai avea nevoie şi de lapte, smântână, unt, drojdie, ouă, zahăr, esenţă de rom, portocale şi bineînţeles nuci.

Rețetă video de cozonac tradițional cu nuca, rahat și cacao

Mai jos aveţi şi cantităţile necesare pentru realizarea unui cozonac:

  • 2 căni de făină
  • o cană de lapte
  • 1/2 cană de smântână
  • 250 g unt
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 2 căni de zahăr
  • 2 căni de miez de nucă
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • coaja rasă de la 2 portocale

Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă drojdia dizolvată în jumătate din cantitatea de lapte, smântâna şi un ou întreg. Se frământă şi se lasă acoperit cam o oră.

Se fierbe laptele, pe foc mic, cu zahărul şi nucile pisate mărunt, până se îngroaşă, după care se ia de pe foc şi se adaugă coajă de portocală şi romul.

Se întinde aluatul, se acoperă cu umplutură, se rulează, se pune într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă o jumătate de oră la căldură, să dospească.

După aceea, se unge cu ou bătut, se presară cu miez de nucă şi se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Desert rapid la pahar – cereale cu iaurt grecesc Îți plac deserturile la pahar? Iată cum îți poți prepara și tu unul în doar două minute!
Resturile de mâncare de la masa de Paşte – află cum să le refoloseşti în nişte reţete delicioa... Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoase, prin aceste reţete vei învăţa cum să refoloseşti resturile de masa de Paşte şi astfel nu vei mai arunca banii la gunoi.
8 utilizări geniale ale tăvii de cuburi de gheață Surprinde-i plăcut pe cei dragi cu niște cubulețe foarte originale.
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Reţetă delicioasă de îngheţată cu migdale şi banane Această îngheţată pe lângă faptul că se prepară rapid, este naturală şi absolut delicioasă, conţine doar 2 ingrediente: banane şi migdale.
Negresă de post coaptă în formă de brioșe Această rețetă de negresă de post cu dulceață de vișine, îți va desfăta papile gustative! Vezi pașii de preparare în articol și videoclip!
Pui crocant cu garnitură de cartofi, la cuptor Dacă ai poftă de un pui cu o piele crocantă, servit alături de o porție de cartofi și un sos de smântână, mărar și usturoi, atunci încearcă următoarea rețeta.
Biluțe raw de smochine și migdale Aceste biluțe îți vor revigora instant organismul și te vor ține la distanță de dulciuri!
Cum se prepară sosul de usturoi cu unt şi pătrunjel Te-ai întrebat vreodată ce conţine acest sos delicios de un verde primăvăratic încântător? Următoarea reţeta îţi va arăta cum să îl prepari în maxim 5 minute. Rezultatul? Vei obţine un sos pur şi simp...
Reţete de sucuri care îţi curăţă grăsimile de pe artere – rodia este ingredientul secret... Pe lângă acest beneficiu, rodia previne apariţia cancerului, a anemiei, a depresiei şi îţi protejează ficatul de acţiunea nocivă a toxinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *