Retete

Ciuperci umplute cu legume – rețetă de post

Această rețetă este ideală pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Încearc-o și tu! Este incredibil de gustoasă!

Această rețetă este ideală pentru zilele de post, vegetarieni și nu numai. Încearc-o și tu! Este incredibil de gustoasă!

Mirosul degajat de aceste ciuperci îți va transforma bucătăria în cel mai vânat loc al casei. Dezavantajul acestora este că cei dragi se vor bate pe ele și se vor consuma cât ai zice pește! Iată cât de simplă este această rețetă, ideală pentru zilele de post și nu numai!

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci ciuperci champignon;
  • 1 ceapă roșie mai mare;
  • 1 bucată ardei gras;
  • 3-4 căței de usturoi mai mari;
  • 3-4 linguri ulei de măsline;
  • mărar;
  • sare și piper.

Mod de preparare:

  • Primul pas constă în spălarea ciupercilor și îndepărtarea piciorușelor. Se presară cu sare și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post

  • Se pun la copt timp de 10-15 minute, la 200 °C. În acest fel își vor lăsa toată seva și nu vor fi prea suculente după coacerea finală. După cele 15 minute scoate ciupercile din cuptor și scurge-le toată apa. Ca să îți fie mai ușor, întoarce-le cu gura în jos și lasă-le așa timp de 5 minute. În acest fel se vor scurge cel mai bine.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post

  • În timpul în care se coc ciupercile, taie-le cotorașele în bucăți (mici, medii, mari în funcție de preferințe) și procedează la fel cu ceapa și cu ardeiul. Usturoiul se toacă și el cât mai mărunt. Se pun toate legumele la călit în puțin ulei de măsline. La final se adăugă sarea, piperul și mărarul tocat mărunt.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post3

Umple-le apoi cu amestecul de legume și pune-le din nou la copt timp de 30-40 de minute, la 180 °C.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post4

Sfaturi utile:

  • Ciupercile trebuie să fie mari, pentru că în urma coacerii li se micșorează considerabil dimensiunea, fiind greu de umplut cu amestecul de legume.
  • În loc de mărar se poate folosi oregano, busuioc (în funcție de preferințe).
  • Se consumă calde și sunt ideale lângă o porție de orez.
  • Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptorul și de funcțiile folosite. Dacă dorești să fie mai suculente lasă-le timp de 30 de minute, dacă vrei să fie mai crocante lasă-le peste 40. Urmărește-le evoluția și când consideri că au culoarea potrivită gustului tău, oprește-le.

Ciuperci umplute cu legume - rețetă de post5

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Ați încercat cheesecake-ul de la Lidl? Este o prăjitură gata preparată, extrem de gustoasă și ieftină, așa că vă invit să o încercați cu încredere. Aflaţi mai multe detalii!
Tort de ciocolată neagră cu arahide – o rețetă simplă și rapidă Un desert delicios, numai bun pentru un weekend liniștit în familie.
Păstrăv la cuptor cu legume – cea mai gustoasă reţetă Conform traditiilor, se spune ca cine mananca peste in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul. Incearca si tu aceasta reteta extrem de usoara si gustoasa.
Rețetă de brioșe umplute cu ciocolată O rețetă rapidă și delicioasă de brioşe umplute cu ciocolată, ideală pentru Sărbătorile de iarnă.
Prăjitură rapidă pentru weekend – brioşe cu Nutella Vă prezint o prăjitură uşor de realizat, delicioasă şi ieftină căci conţine doar 3 ingrediente: Nutella, faină şi ouă. Aflaţi din articol cum se prepară!
Desert rapid la pahar – cereale cu iaurt grecesc Îți plac deserturile la pahar? Iată cum îți poți prepara și tu unul în doar două minute!
Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Cheesecake cu biscuiți Oreo – prăjitură fără coacere Se prepară ușor și este delicioasă. Încearcă și tu această prăjitură ce nu are nevoie de coacere!
Rețetă de frigărui și cartofi noi, în coajă, la cuptor Indiferent că alegi să le prepari la cuptor sau pe grătar, aceste frigărui îți vor desfăta papilele gustative, ca să nu mai vorbim despre cartofii noi copți în coajă!

2 Comments

  1. Otilia

    Buneeee! Fac si eu cateodata! Mi-ai amintit sa mai bucataresc ceva bun duminica asta!

  2. Sa aveti pofta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *