Retete

Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată

Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!

Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!

Știm cu toții că mahmureala este un adevărat coșmar pentru cei care au exagerat cu băutură. Aceștia pot să o alunge cu cel mai bun remediu tradițional: ciorba de potroace, acrită cu zeamă de varză!
Iată cât de ușor se prepară:

Ingrediente:

  • 400 g măruntaie de pui
  • 100 g pipote de pui
  • 100 g ficăței de pui
  • 200-300 g conopida
  • 200-300 g boabe de mazăre congelată
  • 1 ceapă mai mare
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 tulpină de praz
  • 1 morcov
  • 1 sfert de țelină
  • 1 legătură de pătrunjel sau leuștean (în funcție de preferințe)
  • 1000 ml supă de pasăre (dacă nu aveți puteți folosi și 1000 ml de apă)
  • 1000 ml zeamă de varză murată
  • 1 ceașcă de orez
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie carnea, pipotele și ficățeii de pui, în cubulețe și se pun la fiert în apă cu un strop de sare. Se fierb la foc mic până dau o dată în clocot. Se scoate carnea pe o farfurie și apa se aruncă. În acest fel veți arunca toate toxinele.

Ceapa, morcovul și tulpina de praz, se toacă mărunt, și se pun la prăjit la foc mare, în cele 2 linguri de ulei. După ce s-au înmoiat, se adăugă bucățile de carne, țelina, conopida (se desprind bucheţelele de pe ciorchine) și mazărea, peste care se toarnă supa de pasăre sau apa.

După ce legumele sunt aproape fierte, adăugați orezul spălat.

După aproximativ 5 minute, tornați și zeama de varză și lăsați-o să mai fiarbă încă 5 minute.

La final se adăugă puțină sare, piper și leușteanul sau pătrunjelul, tocat mărunt.

Pentru un gust mai bun serviți ciorba de potroace cu ardei iute și cu o lingură de smântână.

Această ciorbă pe lângă faptul că va scăpa de mahmureală, vă ajută organismul să se detoxifice după mesele festive.

Atenție! Gustați ciorba înainte de a o săra, deoarece este posibil ca zeama de varză să o fi sărat suficient.

Sursa foto: www.vegeta.ro

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!
Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată – videoclip Această rețetă este pe placul tuturor iubitorilor de eclere, deoarece reușește să îmbine perfect gustul irezistibil de vanilie cu cel al ciocolatei amăruie din glazură. Încearc-o și tu!
Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!
Rețetă aluat de pizza – subțire și ușor crocant Îți place mirosul îmbietor de pizza? Atunci, adu-l la tine în bucătărie! În caz că nu te-ai mai încumetat să faci aluat de pizza, până acum, rețeta noastră video îți sare în ajutor.
Ați încercat cheesecake-ul de la Lidl? Este o prăjitură gata preparată, extrem de gustoasă și ieftină, așa că vă invit să o încercați cu încredere. Aflaţi mai multe detalii!
Cum să prepari lapte de cocos acasă – videoclip Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se prepară laptele de cocos acasă. Încearcă și tu această rețetă și astfel vei evita produsele pline de chimicale din comerț!
Mucenici moldovenești de post – rețeta tradițională Dacă vrei să simți mirosul îmbietor al mucenicilor proaspăt scoși din cuptor, îmbăiați mai apoi în sirop, miere și tăvăliți fără milă prin miez de nucă, încearcă și tu această rețetă!...
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ciocolată Acești biscuiți sunt extraordinar de apetisanți și sunt o alegere mult mai sănătoasă față de cei întâlniți în magazine.
VIDEO: Cum să scoţi rapid sâmburii de la cireşe sau vişine În videoclipul prezentat în articol vei vedea cât de uşor poţi să scoţi sâmburii de la vişine sau de la cireşe cu ajutorul unui băţ sau pai!
Rețetă de prăjitură Albă ca zăpada sau Lămâița Prăjitura Albă ca zăpada este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei noastre. În articol vei găsi reţeta video cât şi descrierea scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *