Retete

Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe

Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!

Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!

Budincile Yorkshire sunt fără îndoială unele dintre cele mai gustoase preparate culinare. În ciuda faptului că se consuma mai mult cu fripturi (îi adaugăm grăsime de la friptură în compoziție, pentru un plus de savoare), noi am ales să folosim budincă Yorkshire, în varianta dulce, pe post de desert răcoros. Iată cât de simplu se prepară:

Ingrediente pentru 12 porţii (forme de brioşe):

  • 4 ouă;
  • o cană mare de lapte;
  • o cană mare de făină;
  • 1 lingură zahăr;
  • 1 esență de rom;
  • 1 lingură unt;

Pentru umplutură:

  • iaurt sau smântână;
  • dulceață de fructe de pădure, afine, zmeură, vișine (în funcție de preferințe).

Mod de preparare:

  • Se bat ouăle cu zahărul după care se adăugă pe rând laptele, faina și esența de rom. Untul se topește fie la microunde (la putere maximă timp de 30 de secunde), fie pe baie de aburi și se adăugă în compoziție.
  • Atenție: Acesta nu trebuie să fie încălzit prea tare ci doar topit, pentru a nu transforma ouăle în omletă și pentru a lăsa compoziția finală rece; așa cum trebuie să rămână pentru ca brioșele să crească. Compoziția va avea o formă lichidă, asemănătoare cu cea a clătitelor, deci nu vă speriați, căci vor crește în cele din urmă spectaculos.
  • Punem la preîncălzit în cuptor, tava de brioșe în care am adăugat puțin unt în fiecare formă și o ținem până când untul se încălzește foarte bine. După ce încep să apară primele bule în acesta, se toarnă cât mai repede compoziția și se lasă la copt timp de 20 de minute, la temperatura de 180 °C.
  • La final trebuie să obținem niște brioşe foarte mari, care vor creşte cu mult peste formă, însă care la contactul cu aerul rece se vor aplatiza și vor căpăta o formă de mini tarta, cu o textură asemănătoare cu cea a papanașului. Mie personal mi se par ideale, deoarece pot să îmi adaug cremele preferate direct în ele. Le puteți umple cu iaurt sau smântână și dulceață de fructe de pădure, vișine, afine, cireșe, etc.

Așadar, dacă v-am convins, vă sfătuim să încercați această rețetă! Este deosebit de gustoasă si putem spune ca imita putin papanașii sau gogoșile.

papanasi fara prajire 2

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.