Retete

Altfel de ciocolată caldă – iată ce rețetă delicioasă ne prezintă Laura Vitale!

Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!

Frigul cel nesuferit și-a făcut apariția, însă noi o să îl alungăm cu o cană mare de ciocolată caldă! Acesta rețetă te va face să renunți definitiv la prafurile de ciocolată caldă din comerț!

Cine nu își dorește să stea învelit într-o pătură călduroasă și să-și vizioneze filmul preferat, savurând o cană cu ciocolată caldă? Din nefericire vara a trecut…toamna intrându-și destul de brusc în drepturi, așa că tot ce puteam face este să ne resemnăm, și să ne bucurăm de frumusețea acestui anotimp colorat, lângă o cană mare cu ciocolată caldă.

Iată ce rețetă delicioasă ne propune Laura:

Ingrediente:

  • 1 1/2 cană de lapte
  • 1/2 cană de smântână lichidă (sau acea smântână dulce pentru gătit sau pentru frișcă)
  • 1/2 cană de ciocolată amăruie (mărunțită)
  • 2/3 cană de ciocolată cu lapte (mărunțită)
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/4 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță pudră de espresso
  • frișcă (opțional)

Mod de preparare:

  1. Ciocolata o puteți mărunți fie pe răzătoare, fie răzuind-o de sus până jos cu un cuțit bine ascuțit, rezultând astfel micii fulgi de ciocolată. Pentru un gust bun, ciocolata trebuie să fie una mai calitativă (cea amăruie, trebuie să aibă un conținut de cacao de minim 65 %. Ca să vă dați seama ce vreau să spun prin calitativ, ciocolată schogetten, de exemplu, este ideală, deci nu trebuie să cheltuiți o sumă prea mare de bani).
  2. Într-un vas, adăugați laptele cu smântâna și încălziți-l la foc mic, până să atingă punctul de fierbere.
  3. Îndepărtați vasul până să dea în fiert și adăugați fulgii de ciocolată, zahărul, vanilia și espresso-ul.
  4. Lăsați să se topească toate ingredientele timp de aproximativ un minut, apoi pune-ți din nou vasul pe foc. Amestecați bine, astfel încât să obțineți un amestec omogen.
  5. La final lăsați-o să se mai răcească aproximativ 2-3 minute, apoi o puteți consuma. Opțional se mai pot folosi pentru decor frișcă, sirop de ciocolată sau fulgi de ciocolată.

Ca să vă fie mai ușor la preparare vă prezint și videoclipul în care Laura pregătește această delicioasă rețetă de ciocolată caldă:

Acum vă vom prezenta şi varianta noastră:

Sper că vă place această rețetă și dacă vă hotărâți să o preparați, vă aștept cu păreri!

Sursa:  Youtube, laurainthekitchen.com, foto

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.