Retete

Află cum se prepară nectarul de gutui

Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.

Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.

Marele avantaj al preparării nectarurilor și sucurilor în casă, este că suntem mai siguri de ingredientele folosite și nu adăugăm coloranți sau conservanți. Astfel de rețete sunt de mare folos viitoarelor mămici și nu numai. În continuare vă vom prezenta rețeta de preparare a nectarului de gutui. Este foarte simplu de realizat!

Ingrediente:

  • 1 kg de gutui;
  • 500 ml de apă;
  • 150-200 g zahăr (sau miere). Cantitatea diferă în funcție de gradul de coacere a fructelor.

Mod de preparare:

  1. Se curăță foarte bine gutuile de coajă și de sâmburi, după care se rad pe răzătoare sau se taie în bucățele mici.
  2. Se pun la fiert în cantitatea de apă, menționată mai sus. După ce se înmoaie foarte bine (intră ușor furculița sau cuțitul în ele) se strecoară și se scurg bine de zeamă.
  3. Apa care a rămas de la fierberea lor, nu se aruncă ci se pune din nou la foc. Se adăugă zahărul sau mierea și se amestecă foarte bine.
  4. Gutuile se pasează fie cu mixerul, lingura, se dau la blender, sita etc.
  5. Se adăugă piureul astfel obținut în apa cu zahărul sau mierea și se mai ține pe foc până dă de 3-4 ori în clocot.

Acest nectar se poate depozita la frigider și astfel va rezista aproximativ 2-3 zile de la preparare. O variantă de prelungire a acestui termen (chiar cu câteva luni) este de sterilizare în borcane sau sticle cu filet la bain-marie, timp de 30 de minute.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

RelatedPost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *