Retete

Află cum se prepară nectarul de gutui

Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.

Pe lângă faptul că este incredibil de gustos și sănătos, nectarul de gutui este o alternativă sănătoasă la cele din comerț.

Marele avantaj al preparării nectarurilor și sucurilor în casă, este că suntem mai siguri de ingredientele folosite și nu adăugăm coloranți sau conservanți. Astfel de rețete sunt de mare folos viitoarelor mămici și nu numai. În continuare vă vom prezenta rețeta de preparare a nectarului de gutui. Este foarte simplu de realizat!

Ingrediente:

  • 1 kg de gutui;
  • 500 ml de apă;
  • 150-200 g zahăr (sau miere). Cantitatea diferă în funcție de gradul de coacere a fructelor.

Mod de preparare:

  1. Se curăță foarte bine gutuile de coajă și de sâmburi, după care se rad pe răzătoare sau se taie în bucățele mici.
  2. Se pun la fiert în cantitatea de apă, menționată mai sus. După ce se înmoaie foarte bine (intră ușor furculița sau cuțitul în ele) se strecoară și se scurg bine de zeamă.
  3. Apa care a rămas de la fierberea lor, nu se aruncă ci se pune din nou la foc. Se adăugă zahărul sau mierea și se amestecă foarte bine.
  4. Gutuile se pasează fie cu mixerul, lingura, se dau la blender, sita etc.
  5. Se adăugă piureul astfel obținut în apa cu zahărul sau mierea și se mai ține pe foc până dă de 3-4 ori în clocot.

Acest nectar se poate depozita la frigider și astfel va rezista aproximativ 2-3 zile de la preparare. O variantă de prelungire a acestui termen (chiar cu câteva luni) este de sterilizare în borcane sau sticle cu filet la bain-marie, timp de 30 de minute.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Suc detoxifiant pentru ficat – o reţetă rapidă, simplă şi sănătoasă Învăţaţi cum să preparaţi acest suc pentru a vă proteja ficatul de acţiunea nocivă a tuturor toxinelor.
Cum să tai căpşunile sub formă de trandafiri Învaţă cum să creezi adevărate opere de artă din căpşuni şi înfrumuseţează-ţi desertul cu ele.
Salată caldă SĂȚIOASĂ și cu PUȚINE CALORII! Ideală și pentru zilele de post sau vegetarieni Această rețetă este potrivită pentru zilele în care dorim să mâncăm ceva mai ușor, dar care să ne țină de foame.
Budincă Yorkshire cu iaurt și topping de fructe Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, fiind coapte în unt, aceste gustări se prepară foarte repede și cu bani puțini!
Ciorbă de potroace cu zeamă de varză murată Cel mai bun remediu pentru mahmureală! Încearcă-l și tu!
Rețetă delicioasă de cartofi cu usturoi la cuptor Această rețetă se prepară foarte ușor și este atât de gustoasă, încât te face să înghiți în sec!
3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!
Rețetă de pizza cu pui și ciuperci Încearcă și tu rețeta noastră video de pizza cu pui și ciuperci. Blatul pe care îl vei obține va fi ușor crocant la exterior și moale la interior, iar gustul de caşcaval cu pui și ciuperci, îți va înc...
Rețetă de cheesecake cu topping de căpșuni Surprinde-i pe cei dragi cu o prăjitură de excepție: cheesecake. Nici nu vor avea ideea cât de ușor ai preparat-o!
Rețetă de pâine umplută cu bacon și cașcaval | Reţete rapide Pe lângă faptul că îți va învălui bucătăria într-un miros îmbietor de pâine coaptă, această rețetă te ajută să transformi niște ingrediente banale, cum ar fi o pâine veche de o zi, în ceva delicios!...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *