Retete

3 rețete de sosuri de salată de îți lasă gura apă

Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!

Aceste sosuri îți vor transforma orice saltă banală într-un adevărat deliciu!

Marele avantaj al sosurilor preparate în casă constă în faptul că știi ce fel de ingrediente folosești, astfel ca întotdeauna vei obține un rezultat mult mai sănătos și gustos în comparație cu ce găsești în marketuri.

1. Sos de mango și lime

sos de mango

 

Combinația dintre mango și lime este perfectă pentru un sos irezistibil de gustos, numai bun pentru o salată răcoritoare în zilele călduroase.

Ingrediente:

  • 1 mango decojit și tăiat
  • sucul de la un lime
  • coaja de la un lime
  • 1 linguriță de muștar de Dijon
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • ¼ ceașcă de oțet de orez
  • ½ ceașcă de ulei vegetal

Mod de preparare:

Se pun într-un blender bucățile de mango, sucul și coaja de la lime (având în vedere că se folosește și coaja, alege un lime bio sau dacă nu spală-l bine cu apă și oțet), muștarul, zaharul și sarea și amestecă-le bine până se omogenizează toată compoziția. Adaugă apoi treptat oțetul și uleiul până se încorporează în conținut.

2. Sos cremos de avocado și coriandru

sos de coriandru

Acest sos este ideal pentru salatele de roșii și avocado sau pentru cele de varză.

Ingrediente:

  • ½ avocado
  • ¾ ceașca coriandru proaspăt
  • ½ ceașcă cu iaurt fără grăsimi
  • 2 bucăți de praz tocat
  • 1 cățel de usturoi, tăiat în sferturi
  • 1 lingura suc de lămâie
  • ½ linguriță de zahăr
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele în blender și amestecă-le până obții o compoziție omogenă și cremoasă.

3. Sos de rozmarin și busuioc

sos de rozmarin si busuioc

Acest sos este ideal pentru salate. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

  • ½ cană de oțet de orez
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de măghiran uscat
  • 1 linguriță de muștar uscat
  • 3 căței de usturoi pisaţi
  • 1 cană de ulei vegetal
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, cu excepția uleiul deoarece pe acesta trebuie să îl torni treptat. După ce s-a omogenizat compoziția se toarnă într-un borcan cu capac sau într-o sticlă și se agită cât mai bine. Se lasă la macerat peste noapte.

Sursa art si foto.

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.