Relatii, Sanatate

Semne ce îţi arată că suferi de stres – Partea II

Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:

Aşa cum am promis în articolul precedent, vom continua cu următoarele 5 semne prin care se manifestă stresul:

Prima parte a articolului ” Semne ce îţi arată că suferi de stres”

1. Acneea

Stresul creşte inflamaţia ce duce în cele din urmă la apariţia acneei. Pentru a scăpa de această problemă foloseşte o loţiune ce conţin acid salicilic, după care aplica o cremă de hidratare, pentru a preveni uscarea pielii.

2. Pofta de dulce

Nevoia de a consuma ceva dulce, se poate datora tot datorita stresului şi nu neapărat hormonilor. Un studiu realizat unor femei aflate la menopauza arata că poftele scad foarte puţin, deci nu hormonii sunt cei vinovaţi, ci alţi factori prin care şi stresul.

3. Mâncărimi ale pielii

Un studiu japonez efectuat pe 2000 de oameni, a arătat că persoanele ce sufereau de mâncărimi cronice erau mult mai stresaţi decât persoanele ce nu prezentau aceasta afecţiune. Nu doar stresul cauzează probleme ale pielii, astfel nervozitatea şi anxietatea pot duce la apariţia dermatitelor, eczemelor sau a psoriazisului.
Atunci când eşti stresată corpul îţi răspunde la acest stimul prin activarea fibrelor nervoase, ce cauzează o senzaţie de mâncărime.

4. Alergii puternice

Un experiment efectuat în 2008 de către cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Ohio, a arătat că persoanele alergice, au avut mai multe simptome duce ce li s-a făcut un test de inducere a anxietăţii, comparativ cu cei care nu au primit astfel de stimuli. Autorul studiului spune că hormonii de stres pot să stimuleze producţia de IgE, o proteină a sângelui ce cauzează reacţii alergice.

5. Dureri de stomac

Anxietatea şi stresul pot cauza dureri de stomac, însoţite de dureri de cap, spate şi insomnii. Un studiu efectuat atât pe femei cât şi pe bărbaţi, a constatat că cei care se confruntă cu cele mai înalte niveluri de stres au fost de trei ori mai susceptibili de a avea dureri abdominale ca omologii lor mai relaxaţi.
Conexiunea exactă este încă neclară, dar s-a observat că atunci când mintea reacţionează la stres, intestinele ridică același semnal. Datorită acestei legături, învaţă să gestionezi cât mai bine situaţiile stresate.
Dacă ai dureri frecvente de stomac, consultă un medic deoarece cauzele pot fi altele: alergii la anumite alimente, intoleranţă la lactoză, sindromul colonului iritabil sau ulcer.

Sursa: www.prevention.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
5 motive să iubești toamna Pentru toți iubitorii de toamnă, venirea acestui frumos anotimp este prilej de fericire, meditație și de găsire a liniștii interioare.
„Suspended cofee” sau „cafea în aşteptare” a ajuns şi în România Îţi începi fiecare dimineaţă cu savurarea unei cafele? Atunci cu siguranţă îţi va plăcea următoarea poveste bazată pe un eveniment real.
Scapă în mod natural de indigestie Ştiai că doar câteva de picături de acid clorhidric au puterea de a distruge orice ţesut din organismul uman, cauzând o durere intensă şi omorând toate celulele cu care intră în contact?
Cine are dreptate în războiul dintre vegetarieni și carnivori? Replicile dure, acide și chiar jignitoare pe care și le aruncă ambele tabere m-au determinat să scriu un articol pe această temă.
7 situaţii în care câştigi timp dar îţi afectezi sănătatea Eşti pe fugă? De cele mai multe ori sari peste nişte obiceiuri doar ca să fii gata la timp? Te gândeşti că nu e mare lucru, dar tu ştii cât de rău îţi faci?
6 alimente ce îţi curăţă ficatul de toxine Acest articol nu se adresează doar persoanelor care au probleme cu ficatul. Cu toţii trăim într-un mediu plin de toxine şi stres, aşa că îmbolnăvirea ficatului nostru este doar o chestiune de timp....
Ce să faceți de Valentine’s Day – 7 idei inedite Mare bucurie trebuie să fie în sufletele îndrăgostiților a căror zi specială cade, în acest an, într-una de weekend! Iată câteva idei din care să te inspiri pentru sărbătorirea acestei zile....
Remedii naturale pentru durerile de dinţi Te dor dinţii şi nu poţi ajunge în cel mai scurt timp la dentist? Metodele naturale îţi sar în ajutor şi astfel îţi pot fi de mare folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *