Relatii

Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea!

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Tu ce înțelegi prin marionetă? Probabil că îți vine în minte imaginea clasică a păpușii cu sfori.

www.produccionsblau.com

www.produccionsblau.com

Nimic nou sub soare. Încearcă, acum, să îți imaginezi aceeași marionetă, dar cu fața ta. Cum ți se pare această priveliște? Înfricoșătoare, nu? Oare cât adevăr și câtă minciună este în această imagine mentală? Câți dintre noi putem afirma, clar și răspicat, că nu ne simțim conduși de nimeni și nimic și că facem ceea ce ne place cu adevărat? Câți? Îți spun eu: puțini…foarte puțini, prea puțini! Suntem o nație ce suferă în propria letargie, și nici nu îndrăznim să mai visăm la libertatea de a face ce ne dorim. Este foarte greu să nu fii marioneta cuiva: a șefului, a părinților, a prietenilor, a partenerului de viață. Cu toții cred că au dreptul să îți pretindă ceva și dacă Doamne ferește îndrăznești să te opui, sforile din mâinile lor de păpușari te smucesc brusc, și te trezesc la cruda realitate.

La început nu te lăsai prea ușor doborât/ă, ba chiar de multe ori te-ai ridicat de la pământ, până când sufletul curat ți-a fost nimicit de veninul celor din jur. Era mai ușor de acceptat dacă asta venea din partea unor străini, însă pe tine te doare cel mai mult că este vorba de persoanele în care aveai încredere. Totul era atât de bine și frumos, până când ai îndrăznit să spui pentru prima dată: nu! Atunci ai dezlănțuit monstrul din păpușar și i-ai văzut adevărata față. Dacă te regăsești în cele de mai sus, trebuie să știi că nu e deloc bine. Ești genul de persoană pentru care primează fericirea celor din jur. Ce te-a determinat să crezi că tu meriți să fii tot timpul pe locul doi? De ce trebuie să te lași condus/ă de cei din jur doar pentru a le fi pe plac și a nu-i deranja?

De ce nu îndrăznești să ieși din cochilia în care te ascunzi și să le demonstrezi tuturor cine ești tu de fapt? Dacă vei îndrăzni să faci asta doar atunci când va fi prea târziu? Viața nu iartă pe nimeni și crede-mă rar se întâmplă să primești o a doua șansă. Așadar, învață să fii puțin mai egoist/ă, chiar și cu soțul sau copiii. Nimeni nu îți va ridica statuie în mijlocul odăii pentru cea mai devotată persoană din lume! Dacă simți că muncești peste măsură și nimeni nu te apreciază, ia atitudine. Negând realitatea, nu vei face altceva decât să acumulezi multă dezamăgire, frustrare și supărare. Nu fi marioneta nimănui, nici măcar a ta! Lasă-te purtată în voia vântului, bazează-te pe instinct și nu mai planifica nimic. Vei vedea cum viața se va așeza pe cel mai bun făgaș, și singură, fără a fi „mânuită” de nimeni!

Foto copertă: sfinx777.files.wordpress.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Învaţă cum să alungi mai repede supărarea Nu ai chef de nimic? Ţi se pare că toată lumea s-a întors pe dos? Simţi că te lupţi cu morile de vânt şi acest lucru îţi cauzează o profundă stare de nemulţumire, dezamăgire şi supărare?...
Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
Horoscop săptămânal: 26 ianuarie 2015 – 01 februarie 2015 Fecioarelor le merge totul foarte bine, berbecii sunt mai visători iar leii vor avea parte de câștiguri însemnate în această săptămână. Veți ce îți rezervă astrele!
De ce iubesc animalele mai mult ca oamenii Sunt sigură că nu gândesc doar eu în acest fel.
Ce ne sfătuiește Dr. Oz să facem pentru a fi mai longevivi Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult, așa că haideți să vedem ce sfaturi ne oferă Dr. Oz!
Şi-au umilit colegul fără a cunoaşte drama acestuia – videoclip impresionant Când şi-au dat seama de greşeala făcută, s-au hotărât să îl ajută şi iată ce videoclip frumos, inspirat dintr-o faptă reală, a rezultat.
Cum să nu permiți cuiva să-ți dea ziua peste cap Ai de-a face cu persoane nervoase și răutăcioase? Vezi cum trebuie să te ferești de energia negativă pe care acestea ți-o pot transfera cu ușurință!
Este un semn al propriei tale valori câteodată, dacă ești urât de cine trebuie În fiecare cuvânt răutăcios se ascunde de fapt, invidia.
Această melodie îţi va însenina ziua Ascultă cât de bine cânta acest chitarist! Ţi se va face pielea de găină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *