Relatii

Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea!

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Tu ce înțelegi prin marionetă? Probabil că îți vine în minte imaginea clasică a păpușii cu sfori.

www.produccionsblau.com

www.produccionsblau.com

Nimic nou sub soare. Încearcă, acum, să îți imaginezi aceeași marionetă, dar cu fața ta. Cum ți se pare această priveliște? Înfricoșătoare, nu? Oare cât adevăr și câtă minciună este în această imagine mentală? Câți dintre noi putem afirma, clar și răspicat, că nu ne simțim conduși de nimeni și nimic și că facem ceea ce ne place cu adevărat? Câți? Îți spun eu: puțini…foarte puțini, prea puțini! Suntem o nație ce suferă în propria letargie, și nici nu îndrăznim să mai visăm la libertatea de a face ce ne dorim. Este foarte greu să nu fii marioneta cuiva: a șefului, a părinților, a prietenilor, a partenerului de viață. Cu toții cred că au dreptul să îți pretindă ceva și dacă Doamne ferește îndrăznești să te opui, sforile din mâinile lor de păpușari te smucesc brusc, și te trezesc la cruda realitate.

La început nu te lăsai prea ușor doborât/ă, ba chiar de multe ori te-ai ridicat de la pământ, până când sufletul curat ți-a fost nimicit de veninul celor din jur. Era mai ușor de acceptat dacă asta venea din partea unor străini, însă pe tine te doare cel mai mult că este vorba de persoanele în care aveai încredere. Totul era atât de bine și frumos, până când ai îndrăznit să spui pentru prima dată: nu! Atunci ai dezlănțuit monstrul din păpușar și i-ai văzut adevărata față. Dacă te regăsești în cele de mai sus, trebuie să știi că nu e deloc bine. Ești genul de persoană pentru care primează fericirea celor din jur. Ce te-a determinat să crezi că tu meriți să fii tot timpul pe locul doi? De ce trebuie să te lași condus/ă de cei din jur doar pentru a le fi pe plac și a nu-i deranja?

De ce nu îndrăznești să ieși din cochilia în care te ascunzi și să le demonstrezi tuturor cine ești tu de fapt? Dacă vei îndrăzni să faci asta doar atunci când va fi prea târziu? Viața nu iartă pe nimeni și crede-mă rar se întâmplă să primești o a doua șansă. Așadar, învață să fii puțin mai egoist/ă, chiar și cu soțul sau copiii. Nimeni nu îți va ridica statuie în mijlocul odăii pentru cea mai devotată persoană din lume! Dacă simți că muncești peste măsură și nimeni nu te apreciază, ia atitudine. Negând realitatea, nu vei face altceva decât să acumulezi multă dezamăgire, frustrare și supărare. Nu fi marioneta nimănui, nici măcar a ta! Lasă-te purtată în voia vântului, bazează-te pe instinct și nu mai planifica nimic. Vei vedea cum viața se va așeza pe cel mai bun făgaș, și singură, fără a fi „mânuită” de nimeni!

Foto copertă: sfinx777.files.wordpress.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Horoscop săptămânal: 26 ianuarie 2015 – 01 februarie 2015 Fecioarelor le merge totul foarte bine, berbecii sunt mai visători iar leii vor avea parte de câștiguri însemnate în această săptămână. Veți ce îți rezervă astrele!
Cum să scapi de depresia de după sărbători Nu te lăsa învins/ă de melancolie şi depresie! Acest articol te va ajuta să privești mai optimist prima zi de muncă.
Horoscop săptămânal 1-7 septembrie 2014 Să vedem ce ne rezervă astrele în această săptămână.
Cum să previi depresia în mod natural Chiar dacă simți că nu mai ai forțe și stările de depresie te doboră, ridică-te și dă dovadă de curaj și ambiție, învingându-le!
Iubirea de părinte nu are limite – videoclip emoţionant Părintele, niciodată nu îţi va întoarce spatele şi va fi întotdeauna alături de tine. Să îi iubim, respectăm şi preţuim pe cei ce ne-au dat viaţă!
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
Când trăiești în România șefilor răi şi nedrepți Acum câteva timp site-ul Forbes scria "Oamenii părăsesc managerii, nu compania!". Nici că se putea face o descriere mai bună a mediului toxic de muncă întâlnit în majoritatea firmelor din România!...
Cum să treci peste emoțiile de la interviul de angajare Emoțiile te copleșesc de fiecare dată când te prezinți la un interviu? Mâinile încep să îți tremure necontrolat, cuvintele ți se opresc în gât și te blochezi? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ...
Cele mai bune modalităţi de motivare zilnică Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, apelează cu încredere la următoarele sfaturi.
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *