Relatii

Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea!

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Tu ce înțelegi prin marionetă? Probabil că îți vine în minte imaginea clasică a păpușii cu sfori.

www.produccionsblau.com

www.produccionsblau.com

Nimic nou sub soare. Încearcă, acum, să îți imaginezi aceeași marionetă, dar cu fața ta. Cum ți se pare această priveliște? Înfricoșătoare, nu? Oare cât adevăr și câtă minciună este în această imagine mentală? Câți dintre noi putem afirma, clar și răspicat, că nu ne simțim conduși de nimeni și nimic și că facem ceea ce ne place cu adevărat? Câți? Îți spun eu: puțini…foarte puțini, prea puțini! Suntem o nație ce suferă în propria letargie, și nici nu îndrăznim să mai visăm la libertatea de a face ce ne dorim. Este foarte greu să nu fii marioneta cuiva: a șefului, a părinților, a prietenilor, a partenerului de viață. Cu toții cred că au dreptul să îți pretindă ceva și dacă Doamne ferește îndrăznești să te opui, sforile din mâinile lor de păpușari te smucesc brusc, și te trezesc la cruda realitate.

La început nu te lăsai prea ușor doborât/ă, ba chiar de multe ori te-ai ridicat de la pământ, până când sufletul curat ți-a fost nimicit de veninul celor din jur. Era mai ușor de acceptat dacă asta venea din partea unor străini, însă pe tine te doare cel mai mult că este vorba de persoanele în care aveai încredere. Totul era atât de bine și frumos, până când ai îndrăznit să spui pentru prima dată: nu! Atunci ai dezlănțuit monstrul din păpușar și i-ai văzut adevărata față. Dacă te regăsești în cele de mai sus, trebuie să știi că nu e deloc bine. Ești genul de persoană pentru care primează fericirea celor din jur. Ce te-a determinat să crezi că tu meriți să fii tot timpul pe locul doi? De ce trebuie să te lași condus/ă de cei din jur doar pentru a le fi pe plac și a nu-i deranja?

De ce nu îndrăznești să ieși din cochilia în care te ascunzi și să le demonstrezi tuturor cine ești tu de fapt? Dacă vei îndrăzni să faci asta doar atunci când va fi prea târziu? Viața nu iartă pe nimeni și crede-mă rar se întâmplă să primești o a doua șansă. Așadar, învață să fii puțin mai egoist/ă, chiar și cu soțul sau copiii. Nimeni nu îți va ridica statuie în mijlocul odăii pentru cea mai devotată persoană din lume! Dacă simți că muncești peste măsură și nimeni nu te apreciază, ia atitudine. Negând realitatea, nu vei face altceva decât să acumulezi multă dezamăgire, frustrare și supărare. Nu fi marioneta nimănui, nici măcar a ta! Lasă-te purtată în voia vântului, bazează-te pe instinct și nu mai planifica nimic. Vei vedea cum viața se va așeza pe cel mai bun făgaș, și singură, fără a fi „mânuită” de nimeni!

Foto copertă: sfinx777.files.wordpress.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Zâmbeşte, astăzi întreaga lume sărbătoreşte Ziua Internaţională a Fericirii Astăzi, 20 martie, se sărbătoreşte pentru a doua oară în lume Ziua Fericirii.
Află cum să alungi stresul din viaţa ta Timpurile pe care le trăim devin din ce în ce mai dificile şi observăm cum sarcinile ne cresc pe zi ce trece. Totul trebuie efectuat cu cea mai mare viteză şi parcă nu mai avem timp nici să respirăm....
Este un semn al propriei tale valori câteodată, dacă ești urât de cine trebuie În fiecare cuvânt răutăcios se ascunde de fapt, invidia.
De ce sunt mai fericiţi oamenii care îşi urmează visele? Nu îţi doreşti să faci şi tu parte din această categorie a oamenilor care luptă cu adevărat pentru ceea ce îşi doresc?
Horoscop săptămânal 8-14 septembrie 2014 Să vedem ce schimbari aduce Luna Plină din Peşti. Sa fie unele bune sau rele?
Scoate-ți feminitatea la suprafață și fii cuceritoare Îți plac persoanele care reușesc să îți aducă zâmbetul pe buze doar prin simpla apariție? Dorești să fii și tu la fel? Află cum trebuie să procedezi în următorul articol.
Efectele negative ale dependenței de tehnologie Ești dependent/ă de tehnologie? Tu ai curajul să-ți răspunzi sincer la această întrebare?
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!
Cum să fii mai fericită prin 5 obiceiuri zilnice Doreşti să îi dai un impuls stării tale de spirit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *