Relatii

Eu nu sunt marioneta nimănui, nici măcar a mea!

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Învață cum să nu te mai lași pradă șantajiștilor emoționali.

Tu ce înțelegi prin marionetă? Probabil că îți vine în minte imaginea clasică a păpușii cu sfori.

www.produccionsblau.com

www.produccionsblau.com

Nimic nou sub soare. Încearcă, acum, să îți imaginezi aceeași marionetă, dar cu fața ta. Cum ți se pare această priveliște? Înfricoșătoare, nu? Oare cât adevăr și câtă minciună este în această imagine mentală? Câți dintre noi putem afirma, clar și răspicat, că nu ne simțim conduși de nimeni și nimic și că facem ceea ce ne place cu adevărat? Câți? Îți spun eu: puțini…foarte puțini, prea puțini! Suntem o nație ce suferă în propria letargie, și nici nu îndrăznim să mai visăm la libertatea de a face ce ne dorim. Este foarte greu să nu fii marioneta cuiva: a șefului, a părinților, a prietenilor, a partenerului de viață. Cu toții cred că au dreptul să îți pretindă ceva și dacă Doamne ferește îndrăznești să te opui, sforile din mâinile lor de păpușari te smucesc brusc, și te trezesc la cruda realitate.

La început nu te lăsai prea ușor doborât/ă, ba chiar de multe ori te-ai ridicat de la pământ, până când sufletul curat ți-a fost nimicit de veninul celor din jur. Era mai ușor de acceptat dacă asta venea din partea unor străini, însă pe tine te doare cel mai mult că este vorba de persoanele în care aveai încredere. Totul era atât de bine și frumos, până când ai îndrăznit să spui pentru prima dată: nu! Atunci ai dezlănțuit monstrul din păpușar și i-ai văzut adevărata față. Dacă te regăsești în cele de mai sus, trebuie să știi că nu e deloc bine. Ești genul de persoană pentru care primează fericirea celor din jur. Ce te-a determinat să crezi că tu meriți să fii tot timpul pe locul doi? De ce trebuie să te lași condus/ă de cei din jur doar pentru a le fi pe plac și a nu-i deranja?

De ce nu îndrăznești să ieși din cochilia în care te ascunzi și să le demonstrezi tuturor cine ești tu de fapt? Dacă vei îndrăzni să faci asta doar atunci când va fi prea târziu? Viața nu iartă pe nimeni și crede-mă rar se întâmplă să primești o a doua șansă. Așadar, învață să fii puțin mai egoist/ă, chiar și cu soțul sau copiii. Nimeni nu îți va ridica statuie în mijlocul odăii pentru cea mai devotată persoană din lume! Dacă simți că muncești peste măsură și nimeni nu te apreciază, ia atitudine. Negând realitatea, nu vei face altceva decât să acumulezi multă dezamăgire, frustrare și supărare. Nu fi marioneta nimănui, nici măcar a ta! Lasă-te purtată în voia vântului, bazează-te pe instinct și nu mai planifica nimic. Vei vedea cum viața se va așeza pe cel mai bun făgaș, și singură, fără a fi „mânuită” de nimeni!

Foto copertă: sfinx777.files.wordpress.com

Ți-a plăcut articolul? Dacă da, atunci da-ne LIKE! 🙂

Articole pe care trebuie sa le citesti:

Horoscop zilnic – 24 septembrie 2014 Să aflăm ce ne rezervă astrele astăzi.
O cerere de căsătorie inedită într-un aeroport Un tânăr muzician în complot cu mai mulţi prieteni i-au pregătit iubitei sale o surpriză de proporţii într-un aeroport: o cerere de căsătorie muzicală! Rezultatul a provocat ropote de aplauze din part...
Nu judeca niciodată o carte după copertă! Ce poveste credeți că ascunde acest „urs” în s... Cum ai reacționa dacă la un moment dat, te-ai intersecta cu un urs de pluș ce și-ar întinde călduros brațele să te îmbrățișeze?
5 poze MOTIVANTE cu persoane care au SLĂBIT. Sunt de nerecunoscut! Pentru momentele când simți că ești la un pas să cedezi poftelor!
Iubirea pe internet: pro sau contra? Suntem tot mai acaparați de mediul cibernetic, iar mulți dintre noi "sfârșim" prin a ne găsi jumătatea în mediu online! Tu ce părere ai despre relațiile ce iau naștere pe internet?
O poveste remarcabilă de dragoste Această poveste deosebită cu siguranţă te va emoţiona profund.
5 modalităţi de găsire a liniştii interioare Nu este întotdeauna uşor să îţi găseşti liniştea interioară într-o lume plină de stres şi agitaţie. Lucrăm din ce în ce mai mult, pentru a ne asigura un trai decent, însă din nefericire uneori sarcini...
Cum se comportă cu tine în public spune totul despre relația voastră El ridică tonul vocii și începe să gesticuleze autoritar în timp ce ea își lasă privirea în jos rușinată…Nu vrea ca cei din jurul ei să-i citească dezamăgirea de pe chip. Cu siguranță ai asistat și tu...
Carmen Stănescu: “Un popor este civilizat atunci când își respectă bătrânii” Nu uita că peste 20-30 de ani nici tu nu o să mai fii în floarea vieții.
Horoscop săptămânal 18-24 august 2014 Află ce-ți rezervă astrele în această săptămână. Unele zodii au parte de schimbări atât pe plan profesional, cât și personal. Află dacă faci parte din acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *